Πανναξιακός ΑΟ και ΠΑΣ Νάξου: Είναι υποχρέωση του δήμου να σταθεί ουσιαστικά δίπλα στα αθλητικά σωματεία

ποδοσφαιρικά Σωματεία της Νάξου Πανναξιακός ΑΟ και ΠΑΣ Νάξου
Newsroom
15/05/2020 2:23
  •  
  •  
  •  

 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ποδοσφαιρικά Σωματεία της Νάξου Πανναξιακός ΑΟ και ΠΑΣ Νάξου αλλά και τα αιτήματα τους αναφέρουν σε κοινή ανοιχτή επιστολή που απέστειλαν προς το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βαγγέλη Κατσαρά.

Όπως υπογραμμίζουν, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η έλλειψη αγωνιστικών χώρων και οργανωμένου γυμναστηρίου ώστε να προπονούνται οι αθλητές. «Είναι επιτακτική ανάγκη η αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου του Αγίου Αρσενίου και ο ηλεκτροφωτισμός των εγκαταστάσεων» σημειώνουν και προσθέτουν ότι αν δοθεί αυτή η λύση θα πρέπει να συνδυαστεί και με την κάλυψη του κόστους της μεταφοράς των αθλητών από το ΚΤΕΛ με την συνδρομή του δήμου Νάξου.

Τα δυο ναξιώτικα αθλητικά σωματεία υπενθυμίζουν στο δήμαρχο τις πρόσφατες εξαγγελίες της δημοτικής αρχής για άμεση έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου 8Χ8 καθώς και την εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού, πλησίον του ανοιχτού γηπέδου του ΔΑΚ Νάξου.

«Θεωρούμε ότι η ολοκλήρωση του παραπάνω έργου που είναι χωροθετημένο ανάμεσα σε σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, εξαφανίζει το κόστος των μετακινήσεων στον Άγιο Αρσένιο και παρέχει αρκετές προπονητικές ώρες ώστε να καλύψει τις περισσότερες ανάγκες των δύο σωματείων» υπογραμμίζουν.

Επίσης αυτό που μεταξύ άλλων ζητούν τα Σωματεία είναι η αύξηση του ποσού της επιχορήγησης που διανέμεται, «από 35.000 ευρώ που αναφέρεται στον Προϋπολογισμό του 2020 σε 70.000 ευρώ».

«Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να σταθεί ουσιαστικά δίπλα στα αθλητικά σωματεία της Χώρας Νάξου και να συνδράμει με κάθε τρόπο τους διοικητικούς παράγοντες που αφιλοκερδώς παρέχουν υψηλού επιπέδου αθλητισμό – πολιτισμό στην νεολαία του νησιού μας».

Το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής του Πανναξιακού ΑΟ και του ΠΑΣ Νάξου:

Αξιότιμοι κύριοι

Μετά από συνάντηση των μελών των διοικητικών συμβουλίων των ομάδων μας, αποφασίσαμε να συντάξουμε το παρόν κείμενο ώστε να σας υπενθυμίσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση και παράλληλα να πάρουμε τις ανάλογες απαντήσεις που θα μας βοηθήσουν να χαράξουμε τον προγραμματισμό της φετινής αγωνιστικής περιόδου η οποία προβλέπεται να ξεκινήσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τον Αύγουστο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η έλλειψη αγωνιστικών χώρων και οργανωμένου γυμναστηρίου.

Είναι επιτακτική ανάγκη η αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου του Αγίου Αρσενίου και ο ηλεκτροφωτισμός των εγκαταστάσεων.

Ο περιορισμένος χρόνος χρήσης του φυσικού χόρτου του ΔΑΚ Νάξου και η απώλεια προπονητικών ωρών όταν υπάρχει βροχόπτωση αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στη σωστή λειτουργία των τμημάτων των σωματείων μας.

Αναζητάμε συνεχώς νέους χώρους προπόνησης που εγκυμονούν κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Η καθημερινή χρήση των εγκαταστάσεων του Αγίου Αρσενίου αποτελεί εν μέρει, σημαντική λύση στο πρόβλημα μας, στην περίπτωση που συνδυαστεί με την εγκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού και την κάλυψη του κόστους της μεταφοράς των αθλητών από το ΚΤΕΛ με την συνδρομή του Δήμου Νάξου.

Στις πρόσφατες εξαγγελίες των Δημοτικών συμβούλων είχαμε ακούσει την άμεση έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου 8Χ8 καθώς και την εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού, πλησίον του ανοιχτού γηπέδου του ΔΑΚ Νάξου.
Θεωρούμε ότι η ολοκλήρωση του παραπάνω έργου που είναι χωροθετημένο ανάμεσα σε σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, εξαφανίζει το κόστος των μετακινήσεων στον Άγιο Αρσένιο και παρέχει αρκετές προπονητικές ώρες ώστε να καλύψει τις περισσότερες ανάγκες των δύο σωματείων.

Παράλληλα η χρήση των υπαρχόντων αποδυτηρίων και των λοιπών εγκαταστάσεων μειώνει το κόστος κατασκευής και λειτουργίας των νέων χώρων άθλησης.

Τα ανάλογα ποσά για αποπεράτωση των έργων έχουν εγκριθεί στον Προϋπολογισμό του 2020 αλλά και από προγράμματα όπως το «Φιλόδημος ΙΙ».

Με δεδομένο ότι ξεκινάμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις τον Αύγουστο, ότι οι χρηματοδοτήσεις ισχύουν μέχρι το Δεκέμβριο και ότι κάποια από αυτά τα έργα χρειάζονται το λιγότερο 3-4 μήνες για να τελειώσουν από την στιγμή που η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου θα τα ξεκινήσει, ζητάμε την όσο το δυνατόν πιο άμεση ενεργοποίηση των απαραίτητων διαδικασιών.

Οι διοικητικοί παράγοντες των συλλόγων έχουμε αναλάβει με κάθε κόστος την σωστή άθληση των αθλητών, με παροχές υψηλού επιπέδου (επαγγελματίες προπονητές, γυμναστές, αθλίατρους, ψυχολόγους, διαιτολόγους), ρουχισμό και όργανα γυμναστικής.

Τα έξοδα μετακινήσεων, διαμονών και μισθοδοσίας, σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα έξοδα εκτοξεύουν τον ετήσιο συνολικό προϋπολογισμό και αν αναλογιστεί κανείς τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, θα καταλάβει ότι η διατήρηση των δράσεων των σωματείων μας σε ανταγωνιστικό επίπεδο τείνει να μειωθεί σε μεγάλο βαθμό, απειλώντας κατ’ επέκταση την υπόσταση αγωνιστικών τμημάτων των συλλόγων μας.

Το ποσό που έχει στη διάθεση του ο Δήμος για επιχορηγήσεις σε αθλητικά σωματεία, όπως αυτό προκύπτει από το 1,5% των Ακαθάριστων Εσόδων, είναι σημαντικά μεγαλύτερο από τα 35.000 ευρώ που αποδίδονται στον Προϋπολογισμό.

Καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μια προαιρετική-επιλέξιμη δαπάνη, αλλά δεδομένου του εξαιρετικά σημαντικού έργου που προσφέρουν όλα τα αθλητικά σωματεία, ζητάμε την αύξηση του ποσού της επιχορήγησης που διανέμεται στα αθλητικά σωματεία, από 35.000 ευρώ που αναφέρεται στον Προϋπολογισμό του 2020 σε 70.000 ευρώ.

Στόχος μας είναι να καλυφθούν από τα χρήματα των επιχορηγήσεων τα κόστη για τις μετακινήσεις και τις διαμονές των αθλητών που σε ετήσια βάση υπερβαίνουν τις 15.000 ευρώ για κάθε σωματείο.

Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να σταθεί ουσιαστικά δίπλα στα αθλητικά σωματεία της Χώρας Νάξου και να συνδράμει με κάθε τρόπο τους διοικητικούς παράγοντες που αφιλοκερδώς παρέχουν υψηλού επιπέδου αθλητισμό – πολιτισμό στην νεολαία του νησιού μας.

Πόσο μάλλον σε αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνει ο πλανήτης λόγω του Covid-19, αφού ως γνωστόν ο βασικότερος παράγοντας ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος είναι η ΑΘΛΗΣΗ!!

Για τον ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ Α.Ο.
Ο Πρόεδρος ΚΑΡΛΟΒΙΤΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Για τον ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ
Ο Πρόεδρος ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΛΩΡΙΟΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ

(Visited 106 times, 1 visits today)