Έξι μήνες χωρίς γήπεδο ποδοσφαίρου η Σέριφος

admin
25/11/2015 14:12
 
 
 

Σφραγισμένο για σχεδόν έξι μήνες παραμένει το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου της Σερίφου, προκαλώντας την αγανάκτηση των κατοίκων.

Την απόφαση αυτή πήρε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου στα τέλη Μαΐου κι από τότε το μοναδικό γήπεδο του νησιού όπου μπορεί να αθληθούν οι νέοι, αλλά να προπονηθεί και η τοπική ποδοσφαιρική ομάδα, παραμένει κλειστό.

 

Το χρονικό του λουκέτου

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, με την υπ. αριθμ 61682/27-8-14 απόφαση του Γενικού Γραμματέα, χορήγησε άδεια λειτουργίας για 2 έτη στο Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Σερίφου (χωρίς παρουσία θεατών) με βασική προϋπόθεση, πριν τη λήξη του πρώτου χρόνου από τη χορήγηση άδειας έτους, την προσκόμιση βεβαίωσης για την αποκατάσταση των ελλείψεων – ατελειών που διαπιστώθηκαν από την 25/8/14 έκθεση γνωμοδότησης της Επιτροπής Ελέγχου Αθλητικών Εγκαταστάσεων Περιφερειακής Ενότητας Μήλου και με την οποία η Επιτροπή γνωμοδοτούσε ομόφωνα για την χορήγηση άδειας λειτουργίας χωρίς παρουσία θεατών με την προϋπόθεση της άμεσης άρσης των παρατηρήσεων της.

Μετά από καταγγελία πολίτη (20/11/14), που ανέφερε ότι για το συγκεκριμένο γήπεδο δεν υφίστανται συμβόλαια αγοράς, μίσθωσης ή παραχώρησης των ακινήτων που βρίσκεται στο γήπεδο, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έστειλε την καταγγελία αφενός στον Δήμο Σερίφου (καλώντας τον να ενημερώσει για τις ενέργειες που είχε μέχρι τότε έχει προβεί) κι αφετέρου στην Επιτροπή Ελέγχου Αθλητικών Εγκαταστάσεων Περιφερειακής Ενότητας Μήλου (για την εξέταση της καταγγελίας και την αποστολή της εισήγησής της).

Η Επιτροπή Ελέγχου, παρόλο που ο Δήμος Σερίφου δεν είχε ολοκληρώσει μια σειρά ενεργειών, ανέφερε ότι δεν πρέπει να γίνει ανάκληση της διετούς διάρκειας άδειας λειτουργίας του εν λόγω γηπέδου, με τον όρο της μη παρουσίας θεατών και με τον όρο προσκόμισης βεβαίωσης για την αποκατάσταση των ελλείψεων – ατελειών που διαπιστώθηκαν πριν τη λήξη του πρώτου έτους (27/8/15), χωρίς όμως να δικαιολογεί την πρότασή της.

Κατά συνέπεια η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου μην έχοντας μια σειρά εγγράφων σχετικά με τις ατέλειες, το ιδιοκτησιακό καθεστώς, δικαιολογητικά μίσθωσης ή παραχώρησης των ακινήτων με την υπ. αριθμ 38243.28-5-15 αποφάσισε τη σφράγιση του εν λόγω γηπέδου ποδοσφαίρου.

 

Η πλευρά του δήμου Σερίφου

Από την πλευρά του, ο δήμος Σερίφου ισχυρίζεται ότι έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του (χρηματικών και χρονικών), προκειμένου να λυθεί το ζήτημα, αλλά το πρόβλημα παραμένει.

Όπως υποστηρίζει, έχει προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με παραχωρήσεις, μελλοντικές αγορές και ενοικίαση, αλλά αυτό απαιτεί χρονοβόρες διαδικασίες.

 

Ερώτηση Συρμαλένιου – Συρίγου

Η ανάγκη επαναλειτουργίας του γηπέδου ποδοσφαίρου της Σερίφου ήταν το θέμα της ερώτησης που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Πολιτισμού & Αθλητισμού οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος.

Σύμφωνα με τους δύο βουλευτές, είναι απαραίτητο να βρεθεί ο τρόπος επαναλειτουργίας του γηπέδου και χρειάζεται προσπάθεια από όλες τις πλευρές, γι’ αυτό ρωτούν τους δύο υπουργούς: 1ον αν έχουν πρόθεση να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα ώστε το γήπεδο να μπορέσει να λειτουργήσει και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων και της ποδοσφαιρικής ομάδας και 2ον αν εξετάζουν τη δυνατότητα για κατά εξαίρεση λειτουργία του γηπέδου, χωρίς θεατές, μέχρι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

(φωτό: sportcyclades.gr)

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 45 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*