Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» στην ΕΠΣ Κυκλάδων

admin
26/11/2015 14:24
 
 
 

 

Δεν έχει τελειωμό ο «εμφύλιος» που έχει ξεσπάσει μεταξύ του προέδρου της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένου Φρέρη και του αντιπολιτευόμενου συνδυασμού του Χρήστου Καφτηράνη «Ώρα Ευθύνης Για Το Κυκλαδίτικο Ποδόσφαιρο».

Αυτή τη φορά, η συνεχής έκδοση δελτίων τύπου σχετίζεται με τις εκλογές στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων.

Ο συνδυασμός Καφτηράνη είχε, προ ημερών, ανακοινώσει ότι η ΕΠΟ (με έγγραφο της και απαντώντας στο ερώτημα του επικεφαλής της «ποιο χρόνο καλύπτει το νεοεκλεγέν Δ.Σ., πότε η λήγει η θητεία του και μέχρι ποια ημερομηνία πρέπει να γίνουν νέες εκλογές») αποφάνθηκε ότι η θητεία του τωρινού Δ.Σ. λήγει στις 17 Δεκεμβρίου, ημερομηνία μέχρι την οποία θα πρέπει να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου θα καλύψει την επόμενη τετραετία.

«Αν στις 18/12/2015 η Ε.Π.Σ. Κυκλάδων μείνει ακέφαλη (με τις επιπτώσεις που θα προκύψουν) η ευθύνη θα είναι εξ ολοκλήρου του κ. Φρέρη» ανέφερε η τότε ανακοίνωση του συνδυασμού «Ώρα Ευθύνης Για Το Κυκλαδίτικο Ποδόσφαιρο».

Δείτε τι απάντησε η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ στον κ. Καφτηράνη

 

Τι απάντησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων
Μετά από αυτό, ο πρόεδρος της ΕΠΣ κ. Φρέρης έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτικό του προηγούμενου Δ.Σ., το οποίο (σύμφωνα με την αθλητική ιστοσελίδα syros-sports.gr) φέρει και την υπογραφή του κ. Καφτηράνη και το οποίο αναφέρει πως η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων είναι και εκλογική και θα διεξαχθεί (όπως και έγινε) στα γραφεία της ΕΠΣ στις 5 ή 6/6/15, ανάλογα με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.
«Το ερώτημα που γεννάται είναι εάν θα μπορέσει η πλευρά του συνδυασμού του Χρ. Καφτηράνη να αλλάξει την μορφή της εκλογικής διαδικασίας, ενώ έχει υπογράψει το παρακάτω πρακτικό» σημειώνει το syros-sports.gr, υπενθυμίζοντας ότι την οριστική απόφαση αναμένεται να πάρει η ΕΠΟ.
Δείτε το πρακτικό της συνεδρίασης

 

 

Νέα ανακοίνωση του συνδυασμού Καφτηράνη
Ωστόσο, ο συνδυασμός Καφτηράνη επανήλθε χθες με νέα ανακοίνωση, με την οποία επιτίθεται ξανά στον κ. Φρέρη και τον σύμβουλο του, που – όπως λέει – «για λόγους ευνόητους, προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν τις εκλογές και με δηλώσεις και έγγραφες ανακοινώσεις να προκαλέσουν σύγχυση και αναστάτωση στα Σωματεία».
«Καλέσαμε ήδη εγγράφως τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ. να καλέσει έκτακτο Δ.Σ. και να οριστεί η ημερομηνία νέων εκλογών εγκαίρως, ώστε να αποφευχθούν οι όποιες συνέπειες. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε απάντηση» αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία έχει ως εξής:
Είμαστε αναγκασμένοι για πολλοστή φορά να επικοινωνήσουμε με τα σωματεία μας, μέσω δελτίου τύπου, για να απαντήσουμε σε δημοσιεύματα που αφορούν ενέργειες και έγγραφα του κ. Φρέρη (υπό την καθοδήγηση του συμβούλου του) με ερωτήματα προς την Ε.Π.Ο. σχετικά με τη διάρκεια της θητείας του Δ.Σ. και για το πότε θα πρέπει να γίνουν οι νέες εκλογές, παρότι η Ε.Π.Ο με έγγραφο που κοινοποιήθηκε και στην Ε.Π.Σ. ήταν ξεκάθαρη στα ερωτήματα.
Η κωλυσιεργία αυτή μπορεί να οδηγήσει την Ε.Π.Σ. σε επικίνδυνες καταστάσεις που μπορεί ο κ. Φρέρης να μην τις γνωρίζει, τις γνωρίζει πολύ καλά όμως ο σύμβουλός του.
Το έγγραφο της Ε.Π.Ο. έλεγε ότι η θητεία του σημερινού Δ.Σ. έχει ημερομηνία λήξης 17/12/2015 και μέχρι τότε θα πρέπει να γίνουν και οι εκλογές. Είναι κατανοητό πως ο κ. Φρέρης και ιδιαίτερα ο σύμβουλός του, για λόγους ευνόητους, προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν τις εκλογές και με δηλώσεις και έγγραφες ανακοινώσεις να προκαλέσουν σύγχυση και αναστάτωση στα Σωματεία. Εμείς με σεβασμό σε όλα τα Σωματεία και στο καταστατικό μας ακολουθούμε τη νόμιμη οδό. Καλέσαμε ήδη εγγράφως τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ. να καλέσει έκτακτο Δ.Σ. και να οριστεί η ημερομηνία νέων εκλογών εγκαίρως, ώστε να αποφευχθούν οι όποιες συνέπειες. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε απάντηση.
Γνωρίζουμε ότι έγινε και νέο έγγραφο από την πλευρά του κ. Φρέρη προς την Ε.Π.Ο. με τα ίδια ερωτήματα. Εμείς δηλώνουμε υπεύθυνα, για άλλη μια φορά, ότι θα σεβαστούμε την απόφαση της Ε.Π.Ο. όποια και αν είναι. Ελπίζουμε και ο κ. Φρέρης. Αλλιώς οι ευθύνες δικές του.
Γνωρίζουμε και σεβόμαστε τον καθημερινό αγώνα των Σωματείων μας (παραγόντων, ποδοσφαιριστών, φιλάθλων, φορέων) και δεσμευόμαστε για διαρκή αγώνα με στόχο τη βελτίωση του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου. Αγώνας ισότιμος, δίκαιος και ειλικρινής!

 

 

 

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*