Serifos Sunset Race 2021: Πρεσβευτής και φέτος του προγράμματος Sea Change Greek Islands

Newsroom
05/10/2021 16:16
 
 
 

Πρεσβευτής του προγράμματος Sea Change Greek Islands του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, ήταν και φέτος το Serifos Sunset Race.

To πρόγραμμα Sea Change Greek Islands αποτελεί μια ολιστική παρέμβαση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στις Κυκλάδες, η οποία παρεμβαίνει αποτελεσματικά στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, με έναν κύκλο επιτυχημένων δράσεων σε δέκα νησιά των Κυκλάδων, μεταξύ αυτών και της Σερίφου.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης Serifos Sunset Race 2021, η ομάδα του Sea Change Greek Islands βρέθηκε στη Σέριφο από την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου μέχρι την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιώντας παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς, εκπαιδευτικές δράσεις, καθώς και ενημέρωση σε κατοίκους, μαθητές και επισκέπτες του νησιού.

Οι δράσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου με καθαρισμό της παραλίας Γάνεμα από την ομάδα του Sea Change Greek Islands και μέλη της διοργάνωσης του Serifos Sunset Race.

George Spyros

Σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιήθηκαν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατοίκων και επισκεπτών του νησιού, όπως σεμινάριο επαναχρησιμοποίησης μπλούζας σε πάνινη τσάντα, έκθεση φωτογραφίας “Sea Vision”, καθώς και φυσικοχημικές μετρήσεις νερού. Παράκτιοι και υποθαλάσσιοι καθαρισμοί, κυνήγι θησαυρού και εκπαιδευτικά προγράμματα για τη Β/θμια Εκπαίδευση συνέβαλαν ολοκληρωτικά στο κοινό μήνυμα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το τριήμερο των δράσεων ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, με τον καθαρισμό της παραλίας του Αυλόμωνα, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας των κολυμβητικών αγώνων.

Το Serifos Sunset Race 2021 διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 25-26 Σεπτεμβρίου, με αγώνες δρόμου 5, 10 και 20χλμ. και αγώνες κολύμβησης 750, 1500 και 3000μ.

Παράλληλα, διαμορφώθηκαν Sea Change Running και Swimming Team που συμμετείχαν στους αγώνες των 5χλμ και 750μ (κολύμπι) αντίστοιχα. Όλα τα μέλη της Sea Change Running Team, καθώς και οι τρεις πρώτοι νικητές όλων των αγωνισμάτων έλαβαν ως δώρο το επαναχρησιμοποιούμενο και φιλικό προς το περιβάλλον ποτήρι SeaChange Greek Islands!

George Spyros

Το Serifos Sunset Race και το πρόγραμμα Sea Change Greek Islands ανανεώνουν το ραντεβού τους για το 2022, με νέες δράσεις στη διάρκεια της διοργάνωσης στη Σέριφο.

Η διοργάνωση διεξήχθη σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υπό την Αιγίδα του Δήμου Σερίφου.

Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν η INTERWETTEN, η SEAJETS και το PENDESERIFOS, Υποστηρικτές το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΜΙΝΟΑ, η INVU, η CURAPROX και το WEFIT.

Χορηγοί Επικοινωνίας η ΕΡΤ3 και η COSMOTETV, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ΕΡΑΣΠΟΡ, ΕΡΤ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ ,Empneusi 107 fm και AegeanVoice 107.5 fm, το τουριστικό πόρταλ GTP Headlines, τα ενημερωτικά portal Zougla.gr, Pagenews και In2Life, τα αθλητικά πόρταλ iRunMag.gr, Runnfun.gr, AthleticsMagazine, Running Magazine, Running News και τα τοπικά πόρταλ Cyclades24, SporCyclades24, SportCyclades, NaxosTimes, NaxosPress και Arthografos.gr.

Δωρητής: Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης.

Περισσότερες πληροφορίες στο site www.serifosrace.com, στο Facebook (https://www.facebook.com/serifosrace/) και στο Instagram (https://www.instagram.com/serifosrace/).

(Visited 47 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*