Στο Δημοτικό Στάδιο Χίου οι 32οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου στις 9 και 10 Οκτωβρίου

Newsroom
08/10/2021 02:16
 
 
 

 

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ο ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Χίου και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Χίου – Σάμου, διοργανώνουν τους 32ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021 στο Δημοτικό Στάδιο Χίου.

Η τελετή έναρξης των αγώνων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Οκτωβρίου και ώρα 16.00.

Οι αγώνες θα συνεχιστούν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου με ώρα έναρξης τις 16.00.

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου αποτελούν το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για τα νησιά του Αιγαίου πελάγους.

Οι αγώνες αυτοί συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή όχι μόνο με τη δημιουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και επειδή αποτελούν ισχυρό κίνητρο συμμετοχής της νεολαίας των νησιών μας στον αθλητισμό. Αυτό έχει οδηγήσει σε ποσοτική και ποιοτική άνοδο, όχι μόνο του Αιγαιοπελαγίτικου, αλλά και του Ελληνικού Στίβου συνολικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεισφορά και η συμμετοχή, διαχρονικά στους αγώνες, της Πολιτείας, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών, συνέβαλαν καθοριστικά στην καταξίωση και στην εξέλιξή τους ως μία από τις σημαντικότερες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας μας.

Φέτος, και παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω πανδημίας, συμμετέχουν 41 σωματεία Στίβου καθώς και 8 Σωματεία-Σχολεία ΑμεΑ. Συνολικά 500 αθλητές και αθλήτριες, από 19 νησιά του Αιγαίου.

Να σημειωθεί ότι θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον COVID-19.

(Visited 78 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.