Χριστουγεννιάτικα, πολιτιστικά …και αθλητικά – Γράφει η «Τσούχτρα»

Newsroom
05/12/2021 14:23
 
 
 

 

Ακόμα στολίζεται η Νάξος… Μα τόσο στολισμό δεν είχαμε δει ούτε επί Μανολλλακιού στο νησί. Λαμπιόνια από δω, φάτνες από κει (παίζει να έχουμε τις περισσότερες φάτνες από όλα τα νησιά των Κυκλάδων μαζί), άγιοι Βασίληδες και ένα σωρό ακόμα στολίδια, σε κολώνες της ΔΕΗ, σε δρόμους, πλατείες κ.λπ.

Οι «εθελοντές» στις επάλξεις όπως και ο Κατσαράς -αρμόδιος και για τον Πολιτισμό βλέπετε- και ο Ψηλόλιανος ετοιμάζεται για τη φιέστα με το άναμα του δέντρου σήμερα το βράδυ.

Ευτυχώς, ευτυχώς Παναγία μου που δεν είμαστε σε καραντίνα φέτος γιατί αλλιώς θα έσκαγε ο δήμαρχός μας, ο οποίος τίποτα δε χάρηκε με αυτή την πανδημία. Ούτε αποκριάτικα δρώμενα (να ντυθεί να ευχαριστηθεί), με το ζόρι 1-2 λιτανείες, παρελάσεις με το σταγονόμετρο, ούτε καν γύρα με επιτάφιο δεν του ΄χει κάτσει.

Όχι τίποτ’ άλλο, να χει δουλειά να κάνει ο άνθρωπος και να προγραμματίζει τις εξόδους του γιατί αν περιμένουμε έργα, χρηματοδοτήσεις και όλα αυτά τα ρομαντικά… σωθήκαμε.

Ψέματα, ψέματα! Τα έργα έχουν ξεκινήσει όπως και η προεκλογική περίοδος. Τι νομίζετε; Ούτε δύο χρόνια δεν έμειναν για τις εκλογές και τα περιθώρια στενεύουν. Ξέρετε πόσες τσιμεντοστρώσεις (βλ. ψηφάκια) περιμένουν; Πόσες λάμπες και κολώνες της ΔΕΗ πρέπει να φωτίσουν μιτάτα και γειτονιές; Άσε που θα λειτουργήσει και πάλι το Κοινωνικό Παντοπωλείο (που το θυμήθηκα κι αυτό)…

Εκλογές ε; Θα γελάσουν και οι πέτρες…

Από πολιτιστικά πάντως δεν έχετε παράπονο! Περπατήσατε σε στολισμένους δρόμους είδατε και την ταινιούλα «Το κανόνι και τ’ αηδόνι» στο πλαίσιο του «Έτους Ιάκωβου Καμπανέλλη». Τέτοια πρωτοτυπία, μόνο ο Κατσαράς (ένας ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ από μόνος του) θα μπορούσε να εμπνευστεί!

Είδα που λέτε μια «ανακοίνωση» του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου κι εκεί που την άνοιξα και περίμενα να δω το εορταστικό ωράριο (τι κι αν είμαι τσούχτρα, θέλω κι εγώ τα ψώνια μου), βλέπω ενημέρωση για το νοσοκομείο Νάξου!

Από δω και στο εξής, ότι θέλετε να μαθαίνετε σχετικά με το νοσοκομείο ένα τηλέφωνο στον εμποροεπαγγελματικό -άντε και στην ΟΝΝΕΔ- και το μάθατε!

Άργησε, άργησε να πάρει μία χρηματοδότηση και κάνει έστω και ένα έργο στην Κωμιακή η δημοτική αρχή …αλλά το έκανε!!! Δεν πέτυχε βέβαια κέντρο για να βάλει τη μπασκέτα στο γήπεδο μπάσκετ που έφτιαξε αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι την τοποθέτησε ακριβώς δίπλα σε ένα σκαλοπάτι!

*Και κάτι πρωτότυπο: «Σφάζονται» στο τοπικό ΠΑΣΟΚ για το ποιον θα βγάλουν πρόεδρο του Κινήματος. Κοντός ψαλμός αλληλούια όμως και σύντομα θα ξέρουμε ποια «ομάδα» θα νικήσει.

*Ένα πουλάκι μου σφύριξε πως ενώ μέλος της οικογένειας υψηλά ιστάμενου προσώπου του δήμου είχε κορωνοϊό, εκείνος δεν έμεινε σπίτι του καραντίνα όπως όλοι οι πολίτες, αλλά κυκλοφορούσε κανονικότατα.

Τσούχτρα

(Visited 306 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*