Νάξος: Με το δεξί μπήκε ο Δήμος στο… 2020

Βαγγέλης Κατσαράς
Newsroom
07/01/2022 02:05
 
 
 

 

Viral θα γίνει το έγγραφο που αποκάλυψε σήμερα ο Γιώργος Καμβύσης. Έχει όλες τις προδιαγραφές.
Το είδα και έτριβα τα μάτια μου.

Είναι δυνατόν να υπάρχει, έστω και σαν σχέδιο, ένα τέτοιο δημοτικό έγγραφο με το όνομα του αντιδημάρχου, επί του Πολιτισμού παρακαλώ, Ευάγγελου-prince- Κατσαρά, έγγραφο που υπογράφει αντί του δημάρχου; Δεν είναι μόνο τα γλωσσικά …μαργαριτάρια: «επείγον προθεσμία» (αυτή, ίσως, είναι η νέα δημοτική γραμματική), 2020, αντί 2022, κατανυκτική, αντί καταληκτική.

Αυτό το «σχέδιο δράσης των πολιτιστικών δράσεων» πώς σας φάνηκε; Τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού θύμισε σε μένα.

Για μια στιγμή σκέφτηκα ότι η αρμόδια υπάλληλος που αναφέρεται αριστερά στην κορυφή του εγγράφου, η Αικατερίνη Μυλωνά, μπορεί να μην το έχει συντάξει, γιατί πέντε γράμματα ξέρει.

Πέρασε από το μυαλό μου, μήπως δεν έχει υπογραφεί και αποσταλεί τελικά και οι πρόεδροι των κοινοτήτων και πολιτιστικών συλλόγων των χωριών τους δεν θα έχουν τη χαρά να πρωτοκολλήσουν και αρχειοθετήσουν ένα απείρου κάλλους τεκμήριο, ικανό να διασκεδάσει τις επόμενες αναγνωστικές γενιές.

Σκέφτηκα, όμως, ότι η προχειρότητα που χαρακτηρίζει γενικά τη δημοτική δραστηριότητα, ειδικά στον πολιτισμό που έχει κηρυχθεί σε αφάνεια, δικαιολογεί την εικόνα ενός τέτοιου εγγράφου, στο οποίο ούτε κάποιες κοινότητες γράφονται σωστά.

Υποψιάζομαι ότι τα… φώτα στη γλώσσα μας δεν άλλαξε κατά λάθος ο Βαγγέλης, αν μου επιτρέπει την οικειότητα. Έχει διαβάσει μάλλον Λεβί Στρως, που υποστηρίζει ότι «κάθε πολιτισμός μπορεί να θεωρηθεί ως ένα σύνολο συμβολικών συστημάτων».
Για να μην τον αδικούμε κιόλας.

Όχεντρα

(Visited 862 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*