Αντί για δημοτικό, δημοσιογραφικό συμβούλιο (Άφεριμ, κύριοι Λιανέ και Μαυρομμάτη)

Newsroom
18/02/2022 20:21
 
 
 

 

Επιτέλους, μια παγκόσμια πρωτοτυπία για τη Νάξο. Καιρό είχαμε να τη δούμε. Την κατακτήσαμε επαξίως, χάρη στο αχτύπητο και θελκτικό δίδυμο Λιανού-Μαυρομμάτη. Η αιφνίδια επίσκεψη Λιανού στην Αθήνα, για γνωστούς λόγους, ανέβαλε την παράσταση.

Τι χρειαζόμαστε το δημοτικό συμβούλιο; Ειδικά, όταν δεν το ελέγχουμε; Εγώ-λέει ο ψευδίζων Καίσαρας των Εγγαρών- σχετικά με τον τραγέλαφο του ΦΟΔΣΑ (διαχείριση στερεών αποβλήτων) θα τα πω σε συνέντευξη Τύπου, στους δημοσιογράφους. Και ελάτε εκεί, δημοτικοί σύμβουλοι, να τα ακούσετε. Όχι εδώ. Καταργώ στην πράξη το δημοτικό συμβούλιο. Με μια απόφαση, με μια φράση.

Πρόκειται για αλλαγή ρόλων, που μόνο φαεινά μυαλά, όπως το απίθανο αυτό δημοκρατικό δίδυμο θα μπορούσε να φανταστεί, εμπνεόμενο υπό τα άστρα του ναξιακού ουρανού.

Ενδοπαραταξιακές κόντρες, ιδεολογικές επιμειξίες, εκλογικές επενδύσεις, οικονομικά συμφέροντα, σχηματίζουν μια επικίνδυνη εκρηκτική ύλη αποβλήτων!

Φαντάζομαι τη συνέντευξη του εύγλωττου Λιανού και του παπατρέχα και ανούσιου Μαυρομμάτη, ο οποίος θα διευθύνει (;) τη συζήτηση με τον επι-δέξιο τρόπο που το κάνει στο δημοτικό συμβούλιο. Και βέβαια τους δημοσιογράφους να διεκδικούν να πάρουν τη θέση δημοτικών συμβούλων. Οι τελευταίοι θα ενημερώνονται πλέον με αυτό τον τρόπο. Τι σημασία έχει ο Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας; Ο Καλλικράτης, ο Κλεισθένης; Ποιοι είναι αυτοί; Εδώ έχουμε μαυρομάτικο δίκαιο. Και το διδάσκουμε άμα λάχει.

Προβλέπω ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα κάνουν τους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου και οι δημοσιογράφοι θα αποφασίζουν στο δημοτικό συμβούλιο! Αυτή είναι η εξέλιξη της λιανικής λογικής.

Έμαθα ότι μόλις έμαθαν για το πείραμα αυτό άλλοι δήμοι έσπασαν τα τηλέφωνα του ιδιαίτερου Γραφείου.

Ο δήμαρχος κουράστηκε να δίνει εξηγήσεις και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν το νησί να δουν από κοντά το μεγαλείο. Ενδιαφέρον έδειξε και ο υπουργός Θεοδωρικάκος, αλλά και ειδικοί δημοσιογράφοι εκτός Νάξου.

Μετά τη «νόσο Νάξου» και το «πείραμα Γλέζου» για την άμεση δημοκρατία, για τρίτη φορά η Νάξος λάμπει στο διεθνές στερέωμα. Και υπάρχουν φωτισμένοι και χαριτωμένοι άνθρωποι γι’ αυτό το θαύμα: Λιανός-Μαυρομμάτης. Αποθεώστε τους!!!

Όχεντρα

(Visited 285 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*