Ο… κατεπείγων πρόεδρος

Newsroom
11/04/2022 01:07
 
 
 

 

Πρέπει να είναι πρωταθλητής των κατεπειγουσών συνεδριάσεων Δημοτικών Συμβουλίων. Δικαιούται να διεκδικήσει τον τίτλο και προτείνω στην ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) να αθλοθετήσει σχετικό βραβείο και να το απονείμει σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση. Θα είναι τιμή για το νησί μας που μπορεί να προβληθεί και πανελλήνια και να καθιερωθεί η δράση αυτή ως καλή πρακτική.

Αν δεν το καταλάβατε, δεν παρακολουθείτε -κακώς- τη δημόσια συμπεριφορά, την τήρηση και ερμηνεία των δημοτικών κανόνων δικαίου, την ποδηγέτηση της πλειοψηφίας, την υποβάθμιση της αντιπολίτευσης και των συναινετικών επιλογών. Ποιος πρωταγωνιστεί σε όλα αυτά; Ο άρχων του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο κέρβερος, ο μέγας Φώτιος Μαυρομμάτης των… τετελεσμένων.

Αφορμή να εξάρουμε τα προσόντα του ανδρός, που ενίοτε συνεφέρνει τον πελαγωμένο δήμαρχο, αν και δεν τα πάει τόσο αρμονικά μαζί του, είναι η «έκτακτη – κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων θα διεξαχθεί δια περιφοράς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) τη Δευτέρα 11 Απριλίου».

Γιατί γίνεται η …ηλεκτρονική συνεδρίαση; Μα για την επιχειρηματική παραχώρηση με δημοπρασία αιγιαλών και παραλιών του νησιού. Η αιτιολογία του κατεπείγοντος; «Η διαδικασία που απαιτείται για την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 30/04/2022». Έτσι, ακριβώς. Και πώς φθάνει κάθε φορά στο αμήν ο πρόεδρος; Είναι ένα θέμα που χρειάζεται έρευνα από ειδικότερους. Με τις προθεσμίες πρέπει να μην τσακώνεται ως δικηγόρος. Το ξέρει, υποθέτω.
Δεν πιστεύω σε πονηρές εκδοχές ούτε στον υπερεπαγγελματισμό του προέδρου.

Προσέξτε, όμως. Είναι η νιοστή κατεπείγουσα συνεδρίαση επί προεδρίας του. Έχει κατεξευτελιστεί και το έκτακτο και το επείγον. Αναγγέλλεται το Σάββατο και αφήνει δύο μέρες περιθώριο στον Παντελιά, ας πούμε, να το σκεφτεί και να αποφασίσει.

Συμβούλιο του… ηλεκτρονικού ταχυδρομείου! Άς όψεται η πανδημία και οι καταχρήσεις της. Τώρα, ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνος του το e-mail, είναι άλλου παπά… Βαγγέλιο. Δύο ώρες τη Δευτέρα θα βρουν κάποιον να τους γράψει το προειλημμένο «ναι». Και η αντιπολίτευση; Αρκείται στη διαμαρτυρία; Αν εκδηλώνεται και αυτή.

Επανέρχομαι. Η ΚΕΔΕ πρέπει να ρίξει μια ματιά κατά δω. Να ξεπεράσει τις ρυθμίσεις και ερμηνείες νόμου και νομολογίας για το τι σημαίνει κατεπείγον και να… παρασημοφορήσει τον άφθαστο Μαυρομμάτη. Και στο πρόσωπό του να πάρει ο Δήμος μας μια πανελλαδική αναγνώριση. Το έχει, το έχουμε ανάγκη!

Όχεντρα.

(Visited 193 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*