Οι «μωρές παρθένες» του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και οι χώροι στάθμευσης

Newsroom
20/04/2022 22:50
 
 
 

 

Προχθές ακούστηκε στην εκκλησία η παραβολή των μωρών παρθένων. Προηγήθηκε, όμως η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, για να μας δείξει ότι το… λάδι της σώνεται. Με σκορ 11-7 μεταξύ «μωρών και φρόνιμων παρθένων» (δυστυχώς έλειπαν οι παρατάξεις Βρούτση και Κορρέ, που θα διαμόρφωναν άλλο αποτέλεσμα), οι πλειοψηφούντες σύμβουλοι καταπάτησαν την απόφαση προηγούμενου Συμβουλίου να παραταθεί για τρία χρόνια η σύμβαση με δύο πάρκινγκ πίσω από τον Άι Γιώργη.

Έτσι, με …πρωτοψάλτη τον Λιανό, έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την απόφαση του κορυφαίου δημοτικού οργάνου, αγνόησαν τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας (δεν νομίζω ότι υπάγεται η συγκεκριμένη μίσθωση στον νόμο 3130/2003, όπως υπονόησε ο κ. Καραμπίνης), περιφρόνησαν τη βάσιμη θέση του προέδρου του Σώματος και ευλόγησαν την αυθαιρεσία, τις μονομερείς ενέργειες και τα συμφέροντα των εκμισθωτών Βαθρακοκοίλη και Κοντόπουλου.

Η ξετσίπωτη δήλωση του Δημάρχου να λύσει τα χέρια των ιδιωτών και να στηριχθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία δείχνει ότι είχαν προετοιμάσει την απόφαση και γι’ αυτό ανέχονταν τις εργασίες των εκμισθωτών σε χώρους που είχε συναποφασιστεί η παράταση μίσθωσης! Γι’ αυτό έκαναν τα στραβά μάτια στις εργασίες των ιδιωτών στους χώρους αυτούς. Ποιον κοροϊδεύουν; Ή ανίδεοι είναι ή εξυπηρετούν συμφέροντα.

Έχει δίκιο ο μειοψηφήσας Φώτης Μαυρομμάτης: πρόκειται για πράξη παραβίασης του δημόσιου συμφέροντος. Προσθέτω, ότι είναι απόφαση αυτοεξευτελισμού του δημάρχου και της ομάδας του  (ποιος θα πάρει με το λέγε-ξελέγε πια στα σοβαρά τις αποφάσεις τους;), απόφαση που δείχνει την πελατειακή λογική τους, την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων. Η απόφαση και η ευθύνη είναι πολιτική και η ευθύνη των εκμισθωτών (προσυμβατική, αφού δεν είχε υπογραφεί έγγραφη σύμβαση, που αποτελεί συστατικό τύπο) πρέπει να αναζητηθεί. Ακούστηκε από τον δήμαρχο το θεόκουφο ότι θα αναγκάσει τους εκμισθωτές να μην πάρουν αποζημιώσεις! Αλήθεια; Μέγα κατόρθωμα.

Αυτή είναι η πολιτική του Δήμου. Βάζει πλάτη στους ιδιώτες επιχειρηματίες και φτάνει στο αμήν για να μην μπορεί χρονικά να γίνει κάτι άλλο, προς όφελος του δημοτικού και κοινωνικού συμφέροντος.

Η παραβολή των μωρών παρθένων ήρθε συμπτωματικά (;) και «κούμπωσε» με τις δημοτικές «μωρές παρθένες». Πώς να συναντήσουν με αυτήν την τακτική τον …νυμφίο που επιζητούν εναγωνίως;

Όχεντρα

*(στη φωτογραφία διακρίνεται το πάρκινγκ για το οποίο έγινε η συζήτηση)

(Visited 1.281 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*