Η Amazon και ο… αστράγαλος του Πιερρακάκη

Amazon Νάξος
Newsroom
07/10/2022 11:59
 
 
 

 

Μας έχουν ματιάσει. Δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο. Τη στιγμή που η Νάξος γίνεται τεχνητά και τεχνικά «έξυπνη» και το μαθαίνει όλος ο κόσμος, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σπάει τον αστράγαλό του στο νησί και ασχολούνται όλοι με αυτό το γεγονός. Είναι δυνατόν ένα κάταγμα να επισκιάσει το μέγα συμβάν στο καβούρειο ξενοδοχείο; Και όμως.

Μέχρι και ο Γιώργος Παπαχρήστος, ο γνωστός, έμπειρος και δικτυωμένος αρθρογράφος των ΝΕΩΝ με τον Πιερρακάκη και το ατύχημά του ασχολείται στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας. Και επειδή τον παρακολουθώ (τον σφόδρα αντιτσιπρικό δημοσιογράφο) για να είμαι ενήμερος σχετικά με το πολιτικό παιχνιδάκι που παίζουν εκεί στον πρώην ΔΟΛ με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής (για τους γνωστούς λόγους η απόφυση), παραθέτω το σχετικό αποκαλυπτικό κείμενο, που έχει πολύ …αστράγαλο και λίγο smart island (πήγα να το κάνω reality, γράφοντας love island).

«Ατύχημα από το πουθενά»

Αυτό που έπαθε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στη Νάξο, ανήκει απολύτως στην κατηγορία «ένα ατύχημα από το πουθενά». Από αυτά δηλαδή που συμβαίνουν εκεί που δεν το περιμένεις. Στις 12 το βράδυ επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο, παρέα με τον Αδώνιο (τον γνωστό Άδωνι), γελώντας και χαριεντιζόμενοι – τον είχε αποκαλέσει και προηγουμένως «υπουργάρα» ο Γεωργιάδης, τέτοιο κλίμα. Η μέρα είχε πάει εξαιρετικά καλά και για τους δύο, και για την κυβέρνηση το ίδιο. Η Νάξος θα μετατραπεί με πρωτοβουλία της Amazon σε «έξυπνο νησί» – θα πηγαινοέρχονται τα drones του Τζεφ Μπέζος να κουβαλάνε φάρμακα στην Απείρανθο, και ψώνια στο Φιλώτι, ωραία πράγματα και σύγχρονα, και πρωτοπόρα. Όλα καλά, εκτός από ένα: ο κάπως γλιστερός διάδρομος του ξενοδοχείου στο οποίο είχαν καταλύσει. Μια απροσεξία, ένα στραβοπάτημα, και ο υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης βρέθηκε στο έδαφος, με έναν κάπως βαρύ απολογισμό: ένα βγαλμένο γόνατο και ένα κάταγμα έξω σφυρού, λίγο πάνω από τον αστράγαλο. Κι από πάνω του τον Άδωνι, σε ρόλο τραυματιοφορέα, συνοδού, νοσηλευτή εκ του προχείρου.

Κάπου 10 λεπτά κράτησε όλο αυτό, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας – Νοσοκομείου Νάξου, και να μεταφερθεί εκεί. Κλήθηκε ορθοπαιδικός, έκανε τις πρώτες ακτινογραφίες, κι αφού διαγνώστηκε το κάταγμα και του τοποθετήθηκε νάρθηκας, τον μετέφεραν ξανά στο ξενοδοχείο. Η ναξιώτικη περιπέτεια ολοκληρώθηκε χθες το πρωί, όταν πήρε το δρομολόγιο του Blue Star για Πειραιά, προκειμένου να μεταφερθεί στην Αθήνα, για τα περαιτέρω.

«Αγαπάω Άδωνι»

Εγώ τον βρήκα νωρίς στο ξενοδοχείο στη Νάξο, λίγο αφότου είχε ανακοινώσει μέσω Twitter το ατύχημα που είχε. Τον προετοίμαζαν για να επιβιβαστεί στο πλοίο για Πειραιά, και θαυμάζω το κουράγιο του, να συμμετάσχει γελώντας στην πλάκα που του έκανα. Από το κλασικό με τις γιαγιάδες και το… πέσιμο, μέχρι το ότι «σε βλέπω πας για… αρχηγός, βρες όμως κι εσύ ένα κόμμα» – στα βήματα του Ανδρουλάκη.
Μου περιέγραψε το σκηνικό με τον τραυματισμό του, και ακόμη δεν μπορούσε να καταλάβει «πώς την έπαθε» και μάλιστα «στην ευθεία, περπατώντας χωρίς να κάνει τίποτε που θα μπορούσε να θεωρηθεί επικίνδυνο για να τραυματιστεί».

Και αφού είπαμε διάφορα, για το πόσο χαρούμενος ήταν που η Amazon «θα υλοποιήσει ένα τόσο σπουδαίο project σε ένα ελληνικό νησί, όπως η Νάξος», μου αποθέωσε τον Άδωνι, ο οποίος ήταν ο πρώτος που τον περιέθαλψε. Ότι ο άνθρωπος «δεν υπάρχει». Για το πόσο του στάθηκε, τι έκανε για να τον ανακουφίσει από τους πόνους που ήταν αφόρητοι, την ετοιμότητα που έδειξε – «αγαπάω Άδωνι, είναι υπέροχος», μου είπε!

Το θέμα πάντως που τον απασχολούσε ήταν αν είχε υποστεί ζημιά στο γόνατο (τίποτε ρήξεις μηνίσκου, χιαστού κ.λπ.) και αν θα χρειαζόταν να κάνει επέμβαση. Πάντως την κλασική σε αυτές τις περιπτώσεις ακινησία θα την υποστεί ούτως ή άλλως. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις υποχρεώσεις του».

Όπως το Balkan forum, λέω εγώ.

Όχεντρα

(Visited 578 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*