Είναι αλήθεια ότι…

Newsroom
20/12/2022 01:00
 
 
 

Είναι αλήθεια ότι…

– χάσατε όσοι δεν είδατε τη θεατρική επιθεώρηση του απολογισμού την περασμένη Πέμπτη στη σκηνή «Ιάκωβος Καμπανέλλης»; Τύφλα νάχει το «Ελεύθερο Θέατρο». Δεν έκοψε, όμως, εισιτήρια.

– οι φασουλήδες της τοπικής δημοτικής Αρχής έστησαν μια κακοστημένη παράσταση με ψέματα, κοροϊδίες, φανφάρες, αοριστίες, σενάρια, καραγκιοζιλίκια; Πολύ γέλιο σας λέω.

– έσταξε η ουρά του γαϊδάρου; Όχι, η στέγη του θεάτρου Ιάκωβος Καμπανέλλης έσταζε στο απολογιστικό Δημοτικό Συμβούλιο. Κατάντημα Λιανού. Και θράσος. Και πολιτική δειλία.

– Ο Λιανός είπε ότι ήταν επιλογή του να κάνει τον απολογισμό σε ένα χώρο που στάζει; Εκτός των άλλων φαίνεται έχει και μαντικές ικανότητες και ήξερε θα βρέξει εκεί γύρω, αφού η προσκλήσεις για την ειδική συνεδρίαση …είχαν βγει σχεδόν ένα μήνα πριν.

– ούτε μετά θάνατον δεν τον αφήνουν ήσυχο τον Ιάκωβο; «Είμαι μια βροχή στον ήλιο/μια φωτιά μες στη βροχή/μια φωνή μες στον αγέρα/μια σιωπή μες στη σιωπή».

– τραγούδησε με καραόκε ο δημαρχούλης και έκανε αφιέρωση στο Μαυρομμάτη; «Κι αν με χτύπησε τ’ αγιάζι/το αμφιθέατρο κι αν στάζει/σου το λέω δε με νοιάζει/μια και είμαστε μαζί…».

Είναι αλήθεια ότι…

– πάντα φταίνε οι προηγούμενοι; Και συ τι έκανες δήμαρχέ μας τόσα χρόνια; Ο Κόκοτας που ζηλεύετε όλοι, σας παρέδωσε έργο και καταντήσατε το στολίδι του Δημαρχείου… βομβαρδισμένο κτήριο. Κλείσατε τη Βιβλιοθήκη Μαγκάκη, εγκαταλείψατε και το Αμφιθέατρο στην τύχη του, όπως και το Μουσείο. Και τώρα δεν βλέπετε τον ελέφαντα στο δωμάτιο;

– τα κλειδιά του Δημαρχείου δεν είχες 16 χρόνια ως αντιδήμαρχος και δήμαρχος αρμόδιος για τις Τεχνικές Υπηρεσίες; Δεν είχες τότε έναν… Μαρτίνο;

– δεν είχες τι απολογισμό να κάνεις ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΑ και έκλεβες από δω κι από κει έργα (περιφέρεια, εκκλησία, άλλους φορείς…) και μάλιστα στα χαρτιά, ημιτελή, λίγα ώριμα για να τα παρουσιάσεις ως δικά σου; ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ διαρκώς πρέπει να είσαι δήμαρχέ μου για τα (μη) έργα σου, αλλά και την κατάντια του νησιού μας.

– καμία αναφορά δεν έγινε στον έπαρχο Γιάννη Μαργαρίτη για έργα της περιφέρειας που παρουσιάστηκαν ως δημοτικά; Γιατί άραγε;

– είπε ο δήμαρχός μας ότι πριν από αυτόν κανείς δεν ενδιαφέρονταν για τη διάνοιξη των δρόμων από τα χιόνια; 15 ημέρες μετά, λέει πήγαιναν. Το επαρχείο δηλαδή δεν προσέφερε ποτέ τίποτα;

– όλα τα σφετερίστηκε ο…Mr Grotta. Από την εποχή του …Λύγδαμη, ό,τι έχει γίνει, έχει ξεκινήσει, είναι στα σπάργανα, σχεδιάζεται, είναι στη φαντασία του μέλλοντος, είναι δικό του; Άντε και του Μαρτίνου. Δε λέω, δημοτικές εκλογές πλησιάζουν (winter is coming γι’ αυτόν), αλλά και η …καταπάτηση του έργου προσώπων και φορέων έχει τα όριά της.

Είναι αλήθεια ότι…

– λίθον επί λίθου δεν άφησες; Κεραμιδαριό. Είσαι άνθρωπος που ζεις από τον τουρισμό. Το ξενοδοχείο σου το ανακαίνισες. Για το Δημαρχείο, γιατί δεν φρόντισες; Τα φόρτωσες στον κόκορα της ασχετοσύνης και αδιαφορίας σου; (χρηματοδοτικό πρόγραμμα υπήρχε).

– δεν ξέρεις ότι τα κτήρια χρειάζονται συντήρηση; Πάνω από 20 χρόνια-ΠΑΣΟΚ, ωραία χρόνια!-, φτιάχτηκε το Δημαρχείο. Τι έκανες γι’ αυτό, συνολικά, τόσα χρόνια αντιδήμαρχος, πρώτος τη τάξει μάλιστα, και τώρα δήμαρχος;

– αν έκλεισες τις μοναδικές δημοτικές τουαλέτες έξι χρόνια (!) για να τις επισκευάσεις, φτάνουν 40 χρόνια με τους ρυθμούς σου να …παραλάβεις, όπως λες, και να επισκευάσεις το «Ιάκωβος Καμπανέλλης»; Και η ντροπή ντρέπεται.

– είχαν κινητοποιήσει κόσμο για να …απολογηθούν και τους περιφρόνησαν και οι δικοί τους;

– τα άκουσαν νωρίς τα …κάλαντα από την αντιπολίτευση και τον Πολυκρέτη, που έστω και αργά αποφάσισαν να τα βάλουν φόρα παρτίδα με τη λιανοπαρέα και αδράνεια; Α, ξέχασα. Κάλαντα έψαλαν στον δήμαρχό μας οι μαθητές της Κορώνου 13 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Είναι αλήθεια ότι…

– ο Κατσαράς, την ώρα του απολογισμού έβλεπε ποδόσφαιρο στο κινητό του;

– ο Μαυρομμάτης καθόταν μασκωμένος στη μια άκρη της σκηνής και ο Λιανός στην άλλη, λόγω κορωνοϊού; (στη μέση έσταζε το ταβάνι).

– ο Μαυρομμάτης, που τρέμει το αρρωστόφοβο φυλλοκάρδι του, ρώτησε τον Λιανό μετ’ επιτάσεως στην αρχή: «εντάξει δήμαρχε από πλευράς covid»; Ήταν έτοιμος σε αρνητική απάντηση να …την κάνει, στην πρώτη ύστερα από 30 μήνες συνεδρίαση με φυσική παρουσία!

– έκανε πίσω, βέβαια, σχετικά με τις διά ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου; Μπορούσε να κάνει κι αλλιώς μετά την κατακραυγή σύμπασας της αντιπολίτευσης;

– δεν ξέρει ο Μαυρομμάτης ότι η τηλεδιάσκεψη, ειδικά στους νησιωτικούς Δήμους, προβλέπεται ευθέως από το νόμο και δεν χρειάζεται η απόφαση του οργάνου, όπως ζήτησε την Πέμπτη;

– στην 25χρονη μόλις …αξιοκρατικά διορισθείσα ειδική γραμματέα της ΑΔΕ Αιγαίου, ακραιφνή βορίδι-σσα με τα όλα της, θα στείλει ο …απουσιολόγος Φώτης την αντιπολίτευση; Να το δω κι αυτό από τον α λα καρτ νομολάγνο και τότε θα πέσω και με αυτόν τον αποψινό παλιόκαιρο από την Πορτάρα. Δεν έχει σωτηρία αυτό το νησί, το κατάλαβα, έστω και αργά.

– οι δημαρχιακές μακέτες ανύπαρκτων έργων μας έλειπαν; Η παλιά Χώρα βρωμοκοπά. Η καθημερινότητα στενάζει. Νερό πόσιμο δεν έχουν τα σπίτια. Τα δημόσια κτήρια ρημάζουν. Τα χωριά ξεκληρίζονται. Το κυκλοφοριακό στην τύχη του (αλήθεια τι του λένε οι πελάτες του Grotta όπως ρώτησε και ο Μαράκης;). Και ο δημαρχούλης; Το χαβά του. Μεγάλα έργα βγαλμένα απ’ το μυαλό του, στον αέρα. Άλλωστε τόσα χρόνια τ’ ακούμε. Δεκάξι χρόνια στο κουρμπέτι είναι. Γιατί δεν ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ για όλα αυτά τα χαμένα χρόνια; Ευκαιρία ήταν που βρίσκονταν στην αίθουσα την οποία είχε επιλέξει …να στάζει!

– κάποιοι κάνουν εκβιασμό, έμμεσο και άμεσο; Τι ρόλο παίζει το ιδιαίτερο γραφείο του δημάρχου που έχει και… Lady;

Είναι αλήθεια ότι…

– οι πρόεδροι είχαν πιει το αμίλητο νερό; Απολογιστικό Δημοτικό Συμβούλιο με ανεμιλησά; Χειρότερο από τα συνήθη Δ.Σ. Τι να πουν, όμως; Για τα (μη) έργα στα χωριά τους; Μούγκα στη στρούγκα. Οι ψηφοφόροι τούς βλέπουν, βέβαια.

– και οι αντιδήμαρχοι για ακόμα μια φορά είχαν πιει το αμίλητο νερό;

– ο Φώτης και πάλι τους υποκατέστησε; Καλά τα είπε ο Μαράκης. Σχεδόν καμιά φορά δεν εισηγούνται οι αντιδήμαρχοι. Δημοτικό μαγαζάκι Λιανού-Μαυρομμάτη. Αυτοί κάνουν…ταμείο.

– μέχρι και τον Μπένο νεκρανάστησε ο δημαρχούλης; Τι έγινε αυτό το παιδί; Θυμάστε το πανηγυράκι που έστησαν και τότε; Παράτες και μακέτες, όπως παντού. Κάηκε το σχέδιό τους στη Βόρεια Εύβοια.

– τρεις μόνο παιδικές χαρές είναι έτοιμες; Ο Μαρτίνος πού είναι, βρε παιδιά; Στο Άγιο Όρος έχει αράξει;

– ο Max Weber στο βιβλίο του «Η πολιτική ως επάγγελμα» γράφει ότι η πολιτική ελκύει συνήθως πρόσωπα ανεπάγγελτα, ατάλαντα, ανίκανα για δημιουργικές βιοποριστικές δραστηριότητες; Πρόσωπα που προσκολλώνται στην εξουσία αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας των προνομίων που συνεπάγεται η διαχείρισή της; Σας θυμίζει κάτι αυτό, έτσι γενικώς για κάποιους Ναξίους;

– ξέρει ο Λιανός την «Παγίδα του Τάκιτου»; Είναι η δεινή κατάσταση που αντιμετωπίζει ένας πολιτικός ή δημόσιο πρόσωπο όταν, ανεξάρτητα από το τι λέει ή κάνει, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι πρόκειται για ψέμα ή κακή πράξη. Η περίπτωσή του.

– «είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να απέχουμε από πρόσκαιρα μικροκομματικά συμφέροντα και προσωπικές αντιπαραθέσεις» κ. Νίκο Κουτελιέρη; Τον εαυτό σου τον ρώτησες; Τον «άλλο» έστω;

– οι ξενοδόχοι, αφού τα κονόμησαν το καλοκαίρι, παρεπιδημούν, ως συνήθως, σε χειμερινά θέρετρα εσωτερικού και εξωτερικού; Έχουμε ονόματα και διευθύνσεις. Θα τρελαθείτε. Πάμε για τρέλες/στις Σεϋχέλλες…

– ο Λιανός, δυστυχώς, δεν τήρησε το…έθιμο; Έτσι κι αλλιώς η παρουσία του ισοδυναμεί με την απουσία του. Εκτός αν δεν θέλει να χάσει τα τελευταία του κάλαντα ως δήμαρχος. Εμείς, όμως, τι φταίμε;

Είναι αλήθεια ότι…

– ένα κελί από τα… 100 στο Αργοκοίλι θα το ήθελα για να μονάσω; Έστω και αν το νοικιάσω με Airbnb βρε αδελφέ. Μακριά από τη Χώρα του Λιανού και του Μαυρομμάτη και ας είναι και στ’ Αργοκοίλι. Ο κ. Μαρτίνος μήπως θα έπρεπε να διοριστεί κι εκεί διοικητής, όπως στο Άγιο Όρος;

– αν πάω να μονάσω στο Αργοκοίλι θα είμαι εκεί με …99 φοιτητές που μόλις ετοιμαστούν τα κελιά (κατά το δήμαρχό μας) θα σπεύσουν να πάνε;

– Εκτός από φοιτητές μπορεί να συναντήσω εκεί και 99 πανεπιστημιακούς; Ποτέ δεν ξέρεις.

– μετά από αυτό θα πάω να …φοιτήσω στη σχολή ΚΕΓΕ που θα φτιάξει ο δήμαρχός μας στο Σαγκρί; Πρωτύτερα όμως θα κάνω ένα ταξίδι στην Αθήνα να πάρω τα απαραίτητα, αναμένοντας το πλοίο στο νέο, ωραίο μας λιμάνι. Στην επιστροφή, από την Αθήνα, λέω να έρθω αεροπορικώς, με ένα μεγάλο ευρύχωρο αεροπλάνο που θα προσγειωθεί στο νέο μας αεροδρόμιο!

(Visited 754 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*