Είναι αλήθεια ότι…

Newsroom
31/12/2022 01:53
 
 
 

 

Είναι αλήθεια ότι…

– έκλεψε πάλι την παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο της προηγούμενης βδομάδας ο πρόεδρος; (ένας είναι ο πρόεδρος). One man show. Ρεσιτάλ. Παράσταση. Μονόπρακτο.

– ο Μαυρομμάτης έδωσε εντολή να μεταδοθεί απευθείας το Συμβούλιο και δεν υπάκουσε ο εντολοδόχος από την αρχή ή ήταν προσχεδιασμένο για να μη δει ο κόσμος από το διαδίκτυο τις προκαταρκτικές αψιμαχίες;

– υπήρχε εντολή μετάδοσης ή μήπως ΜΗ μετάδοσης της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης;

– έτσι κι αλλιώς δεν απέφυγε την …έκθεση ο θαμώνας της πλατείας Πρωτοδικείου;

– η δημοκρατία και η λαϊκή συμμετοχή έχουν αλλάξει κατηγορία και επίπεδο επί προέδρου Φωτίου; (ένας είναι ο πρόεδρος).

– παίρνει όλη την παράταξή του επάνω του; (αν περίμενε από τους υπόλοιπους…)

– εισηγείται το 95% των θεμάτων, απαντά σε κάθε ερώτηση και αν θέλει να αποφύγει ένα θέμα …παραπέμπει στις “αρμόδιες υπηρεσίες”;

– στην προηγούμενη από την τελευταία συνεδρίαση ο Δημήτρης Λιανός τον αποκάλεσε όχι μία αλλά δύο φορές “δήμαρχο”;

– εγώ πάντως προτιμώ τη Μικρή Ραλλού από τη Μικρή Λουλού του Μαυρομμάτη; «Σαράντα παλικάρια στην άκρη του γιαλού/επαίξανε στα ζάρια τη μικρή Ραλλού/σ’ ανατολή σε δύση σε κόσμο και ντουνιά/ρωτάν ποιος θα κερδίσει την ομορφονιά».

– ένα θέμα του τελευταίου Συμβουλίου ήταν η λήψη απόφασης επί αιτήματος παροχής αιγίδας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον «2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτότυπων Μονόλογων επί Σκηνής». Έναν τουλάχιστον πρωταγωνιστή τον υποψιάζεστε.

– δεν είναι σωστή η φράση «παροχή αιγίδας»;

Είναι αλήθεια ότι…

– ανέκρουσε πρύμνα ο πρόεδρος Μαυρομμάτης, ως προς την παραπομπή δημοτικών συμβούλων για διαγραφή; Άτακτη υποχώρηση, μπροστά στα αδιέξοδα που θα αντιμετώπιζε. ΑΔΑμαστος, αμολά χαρταετό!

-το «εμείς και οι άλλοι 332 Δήμοι της χώρας» είναι λάθος; 332 είναι με μάς κύριε πρόεδρε.

– δεν εκβιάζεται, δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται; Από ποιον; (μήπως κάτι τον φοβίζει;)

– τόπαιξε και πατερούλης; «Εδώ είμαι για να υπερασπίζομαι τους δημοτικούς συμβούλους». Σοβαρά; Το δημοτικό και πολιτικό του συμφέρον υπερασπίζεται με ιεραποστολικό μάλιστα ζήλο.

– είναι και …σουλατσαδόρος ο Φώτης; Διαφήμιση στο καφέ Σουλάτσο (ιταλ: sollazzo) από την έδρα του Δημοτικού Συμβουλίου. Και το ανάφερε αρκετές φορές στην αντιπαράθεση με τον Πολυκρέτη. Στο σεργιάνι (τουρκική λέξη αυτή) προς την τελική ευθεία των δημοτικών εκλογών δεν βλέπω και πολύ να αντιπαρατίθενται σχέδια και προγράμματα για το νησί μας.

– αλλούσε όσα τερπνά ακούστηκαν προ ημερησίας, το θέμα ήταν ποιος κατηγορούσε ποιον σε ιδιωτικές συναντήσεις;

– μετά τη μικρή Λουλού στο δημοτικό συμβούλιο θα παίξουν και την “κυρά-Κατίνα”; (με τόσα κουτσομπολιά, “είπες αυτό εκεί”, “μου είπαν αλλού το άλλο”…)

– ο δήμαρχος ρώτησε τον Πολυκρέτη, αν είναι αλήθεια ότι διαδίδει ότι ο Λιανός δεν θα κατέβει υποψήφιος; Η διάψευση από τον Πολυκρέτη έδωκε χαράν μεγάλην στον πρώτο πολίτη της Νάξου. (Αυτός είναι ο πρώτος ή ο Έπαρχος; Εξαρτάται).

– ο δήμαρχος δεν ρωτήθηκε, αντίστοιχα, αν αυτός είναι και τα τσιράκια του (η…Ομάδα Αλήθειας, τα hoaxes της Ν.Δ.) κάνουν αυτή τη δουλειά, διαδίδοντας ότι θα αποσυρθεί ο Πολυκρέτης από υποψήφιος;

– ο Πολυκρέτης είχε πει ότι τις ημέρες των γιορτών θα ανακοινώσει όνομα και σήμα του συνδυασμού του αλλά ακόμα δεν είδαμε τίποτα;

– κάποιες κακές γλώσσες λένε ότι ίσως και να μην είναι υποψήφιος ή μήπως είναι κουτσομπολιά-επιθυμίες κάποιων;

– οι επόμενες ημέρες θα δείξουν;

Είναι αλήθεια ότι…

-ο Τσολάκης, που παραιτήθηκε από τον συνδυασμό Λιανού από τον Νοέμβριο του 2019, φιγουράρει ακόμα στο site του Δήμου ως δημοτικός σύμβουλος; Βλ. ΕΔΩ

– πάει πολύ να περιμένουμε …να εμφανίζεται στους αντιδημάρχους και ο Νίκος Νομικός της Σχοινούσσας;

– κατά τα άλλα είμαστε smart Δήμος και μας έχει υιοθετήσει η Amazon!

– αυξήθηκε η αποζημίωση των δημοτικών συμβούλων με βάση πρόσφατο νόμο του υπουργείου Εσωτερικών;

-αυτό έγινε για να αντεπεξέλθουν στο υψηλό κόστος των μετακινήσεων; Το ύψος της αποζημίωσης για κάθε συνεδρίαση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που αντιστοιχεί στο 1‚3% (αντί του 1% που ισχύει σήμερα) της αντιμισθίας του δημάρχου Αθηναίων και βαρύνει τον προϋπολογισμό του οικείου Ο.Τ.Α.

– θεσμοθετείται αποζημίωση και για τους δημοτικούς συμβούλους, των οποίων η κατοικία απέχει λιγότερο από 10 χλμ. από τη δημοτική κοινότητα που φιλοξενεί την έδρα του Δήμου; (Σήμερα δεν προβλέπεται καταβολή αποζημίωσης σ’ αυτούς).

– για τα νησιά και ειδικά τον πολυνησιακό Δήμο μας δεν ζήτησε κανείς καλύτερη ρύθμιση λόγω της νησιωτικότητας; Μα παρακολουθεί κανείς τα γεγονότα;

– η Καϊλή είχε αγοράσει οικόπεδο στην Πάρο και το real estate της Νάξου τα έχει βάψει …μαύρα;

– εδώ, δυστυχώς, τα μαγαζιά έχουν βάλει χειμωνιάτικο λουκέτο; Αν εξαιρέσουμε το Kozi, το Λαδόχαρτο, το Κίτρον, τη Bossa και κατά τη νύχτα το Ocean, μαύρη μαυρίλα πλάκωσε. Πολλοί ξοδεύουν τα θερινά έσοδα σε χειμερινά resort, μακριά από το νησί…

– κάποιοι μιλούν ακόμη για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και εναλλακτικό νησιωτικό τουρισμό;

Καλή χρονιά, με αλλαγή και αλλαγές στα πάντα!

(Visited 215 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.