Είναι αλήθεια ότι…

Newsroom
16/01/2023 02:32
 
 
 

 

Είναι αλήθεια ότι…

– φαίνεται πως είναι υποτονική η δημοτική προεκλογική αγορά της Νάξου; Μην σας απατούν τα φαινόμενα. Και συζητήσεις γίνονται σε γνωστά και κυρίως κρυφά στέκια και βεγγέρες (σουαρέ τα λένε στο χωριό μου) και πολιτικές ζυμώσεις σε σύγχρονα …ζυμωτήρια.

– αυτά που σας λέμε εδώ είναι υπεύθυνα, έγκριτα και διασταυρωμένα; Οι …επισυνδέσεις μας είναι πολλές και σε όλα τα μέτωπα. Μείνετε …συντονισμένοι.

– ανεβαίνει ο πυρετός προεκλογικών διεργασιών για ενωτικό υποψήφιο του δημοκρατικού χώρου; Θα δείτε και θ’ ακούσετε πολλά. Η νύχτα βγάνει επίσκοπο, η αυγή μητροπολίτη.

– αυτά τα σενάρια περί Μαρινάκη (όχι του Ολυμπιακού, προφανώς) είναι διαστρεβλωμένα και απίθανα; Μούπες, σούπα, κουβέντα να γίνεται.

– παίρνουν την τρίχα και την κάνουν τριχιά, τη σπίθα πυρκαγιά;

– όνομα, που θα κάνει γκελ και σας το έχω πολλές φορές …ζωγραφίσει, ακούγεται εντονότερα στην πολιτική πιάτσα; Σας τα είπα όλα, από …πρωτογενή πηγή.

– παραξενεύει η σιωπή, αλλά και η αδράνεια του Χατζηανδρέου, λιγότερο από εννιά μήνες μέχρι τις εκλογές;

– ο δημαρχούλης θα πάει, όσο το ελέγχει, το κόψιμο πιτών μέχρι το Πάσχα, για να κάνει τσάμπα άτεχνα προεκλογικά σόου; Νομίζει ότι θα αναστηθεί, όπως ο …Λάζαρος.

Είναι αλήθεια ότι…

– βγήκε και η ηλεκτρονική δημοσκόπηση (με όλα τα τρωτά αυτών των γκάλοπ) και έδωσε πάτημα σε πρόχειρες και ρηχές αναλύσεις;

– ώστε δεξιοί οι ψήφοι Πολυκρέτη και Λιανού στη δημοσκόπηση; Έτσι αξιολογεί κανείς τις τοπικοαυτοδιοικητικές ψήφους; Ανάλυση… υψηλής ευκρίνειας και πιστότητας.

– «επί μία δεκαετία έχει τον πρώτο λόγο σχεδόν σε ό,τι γίνεται στο Δήμο»; Σε ό,τι ΔΕΝ γίνεται; Στα στραβά κι ανάποδα; Κι εκεί; Δηλαδή έχει αποκλειστική ευθύνη για την κατάντια του νησιού. Γιατί δεν παρέλαβε χάος, όπως συνηθίζουν να λένε οι επόμενοι για τους προηγούμενους, αν και ο Λιανός (ο δήμαρχος, εννοώ) πολλές φορές κάρφωσε τον Μανώλη, παρόλο που ο πρώτος δημάρχευε στην ουσία και ως αντιδήμαρχος.

– εκκολαπτόμενος υποψήφιος ετοιμάζει εκλογική ομάδα έκπληξη, μια dream team του νησιού, χωρίς σφουγγοκωλάριους και σπουδαρχίδες;

– ζυμώσεις γίνονται και στη λιανική παράταξη, όπου δεν υπάρχει συνοχή και φοβούνται «αντάρτικα», ανάλογα με τις εξελίξεις; Όλα κινούμενη άμμος, σας λέω, σαν του Άι Προκόπη.

– η άγρα υποψηφίων είναι δύσκολη υπόθεση; Ο Πολυ(κρέτης) έχει στήσει το «στρατηγείο» του στο γραφείο του και δουλεύει μεθοδικά. Η προσαύξηση των υποψηφίων συμβούλων έως 150% δεν είναι υποχρεωτική, αλλά όποιος καταφέρει να έχει περισσότερους, όπως καταλαβαίνετε, έχει πλεονέκτημα.

Είναι αλήθεια ότι…

– τώρα σκέφτηκαν το Γεωλογικό Μουσείο και τα λοιπά μουσεία τ’ Απεράθου, σε μια απόπειρα πλαγιοκόπησης των Μανόλη Μαργαρίτη-Πολυκρέτη στο άντρο τους;

– μήπως έχουμε κανένα ναξιακό γεωλογικό έκθεμα στο εξωτερικό να ζητήσουμε… επαναπατρισμό;

– άλλαξαν στην αφίσα και στις ανακοινώσεις το όνομα της κοινότητας, 35 χρόνια μετά το ΠΔ 92/6-5-1988 που μετονόμασε την Απείρανθο; Καταργούν και τη Βουλή, προσπαθώντας να επιβάλλουν στην πράξη το καπρίτσιο ή την ιδεοληψία τους ή είναι ανίδεοι και δεν ξέρουν το νόμιμο όνομα μια δημοτικής κοινότητας που διοικούν;

– η… διείσδυση στα ορυχεία δεν έχει γίνει από κανένα από δαύτους; Εδώ και σμυριδεργάτες έχουν να μπουν μέσα κάποια χρόνια. Άσε που το …διείσδυση μού φαίνεται λίγο βίαιο και εχθρικό.

– το Μουσείο της σμύριδας στην Κόρωνο δεν είναι στους σχεδιασμούς του δημάρχου; Όπως δεν είναι ουσιαστικά και όχι στα λόγια τα μεγάλα έργα που καρκινοβατούν… 11 χρόνια, όπως παραδέχονται έμμεσα και άθελά τους οι δημαρχιακοί παρακεντέδες.

– κατά τα άλλα, ο δημαρχούλης μας βρίσκεται σε καλή συναστρία;

Είναι αλήθεια ότι…

– ο Δήμος έπρεπε να πάρει θέση για τα 161 κλεμμένα κυκλαδικά ειδώλια; Όχι μόνο δεν τοποθετήθηκε και μάλιστα με ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά το «αφεντικό», ο τοπάρχης Βρούτσης, έδωσε …γραμμή με την τοποθέτησή του στη Βουλή. Επικρότηση, λοιπόν, της κλεπταποδοχής των ειδωλίων. Κυκλαδικά είναι, άρχοντές μου…

– τουλάχιστον υπάρχουν κάποιοι ευαίσθητοι σε αυτά τα εθνικά θέματα, όπως ο απολυθείς διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και σώζουν την αξιοπρέπεια του λαού;

– στον θλιβερό τριετή «απολογισμό» του, ο δήμαρχος αναφέρθηκε γενικόλογα περί πάντων, αλλά για την ταμπακιέρα τίποτα το συγκεκριμένο; Για το Νοσοκομείο, ας πούμε, λειτουργούν τα χειρουργεία, η Μονάδα τοκετών, ο αξονικός τομογράφος; Όχι. Έχει αυτονομηθεί το Νοσοκομείο και δεν το μάθαμε;

Είναι αλήθεια ότι…

– ήταν προεκλογική πασαρέλα η παρουσίαση των «Ναξιακών» την Τετάρτη εν Αθήναις; Τυχαία βρέθηκε εκεί ο Λιανός; Πότε θα μάθει ο άνθρωπος να διαβάζει αυτά τα λίγα που του γράφουν; Και βρισκόταν σε …εταιρεία λογοτεχνών. Πρόβα δεν κάνει;

– πληρώνει τις μετακινήσεις του το δημοτικό ταμείο; Τα «σκαμνάκια» του άλλη μια φορά αποκαλύφτηκαν, αλλά πίσω έχει η κάλπη …την ουρά.

– και οι τοπικοί βουλευτές πλην Βρούτση και Μανιού ήταν εκεί; Πρόβα προεκλογικού …νυφικού, με όχημα έναν πολιτιστικό Σύλλογο και σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου. Απαράδεκτο. Μα θα άφηναν τσάμπα το βήμα 2-3 μήνες πριν από την κάλπη;

– ο Νίκος Μανιός δεν κλήθηκε; Πολιτευτής είναι, όπως ο Γιάννης Βλασερός που ήταν εκεί, και μάλιστα θα είναι υποψήφιος βουλευτής και πάλι.

– παρίσταντο μόνον τρεις πρόεδροι συλλόγων που ανήκουν στην ΟΝΑΣ, παρά τις εκατοντάδες τηλεφωνικές εκ-κλήσεις του Καλαϊτζή; Μέχρι και στην …Κέα έφθασε η τηλεφωνική πρόσκληση.

– το αποτέλεσμα ήταν να γεμίσουν έξι- εφτά σειρές καθισμάτων και μετά… αρέα-αρέα να γίνουμε καμιά σανταρέα; Πολύς θόρυβος και κινητοποίηση για το τίποτα. 21 μέλη έχει το ΔΣ. Δεν μπορούσε να φέρει δυο άτομα ο καθένας;

– βασική αρχή της επικοινωνίας δεν είναι ότι πρέπει να έχεις προϊόν να υποστηρίξεις; Όταν δεν υπάρχει, όσο φιλότιμες προσπάθειες και να καταβάλουν οι βαστάζοι, η προσπάθεια είναι σαν των Τρώων.

– βαυκαλίζονται ότι είναι η καλυτέρα επετηρίς όλων των εποχών, των περιοχών, της Ευρώπης, όλων των αιώνων, θα έλεγα εγώ; Ναι, ναι, κατά «κοινή ομολογία των ανθρώπων του πνεύματος και των ειδικών». Εδώ αν δεν προκαλεί γέλωτα, διαβάζοντας ονόματα και περιεχόμενα, προκαλεί ανησυχία η «κοινή ομολογία». Λίγο κράτει. Ας παραθέσουν τις κριτικές όχι συντακτών-παρουσιαστών, αλλά ανεξάρτητων κριτών. Ούτε μία. Ο Αίσωπος το είχε εύστοχα διατυπώσει: «Ειπέ α θέλεις και αντάκουε α μη θέλεις».

– είναι κάδος ανακύκλωσης, χυλός, αναμασημένα είδη, χωρίς σύγχρονο βλέμμα και ανανεωτική πνοή, με βασικά λάθη, με αποσιώπηση της πηγής αναδημοσιεύσεων; Ύλη φύρδην μίγδην, περισσότερα λάθη από τις σελίδες, παλινδρόμηση των θεματικών, μπέρδεμα, τετριμμένη θεματογραφία (θαλασσογραφία, πήγα να γράψω).

– εμφωλεύει καμουφλαρισμένη η παρουσίαση ίδιων θεμάτων που προ-παρουσιάστηκαν στη μικρασιατική ημερίδα της Νάξου, χωρίς να ειπωθεί κάτι εδώ. Πώς λέγεται αυτό;

– έχουν τα «Ναξιακά» μια εισαγωγή περιβόλι; Εκεί μαθαίνουμε ότι τα προβλήματα της ορεινής Νάξου λύθηκαν, ότι ένας πρόξενος του 1835 προσαγορεύεται ως κύριος, ότι μια καθηγήτρια «μάς περιηγείται» κ.λπ. κ.λπ.

(Visited 571 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*