Η εικόνα μιλάει από μόνη της….

Newsroom
13/04/2023 13:14
 
 
 

 

Ασκήσεις επί (λιμενικού) χάρτου…

Η Νάξος έχει γίνει νησί των διερχομένων για κυβερνητικούς οφφικιάλους κάθε πολιτικού βαθμού. Ο πόνος των εκλογών. Θυμάστε την «αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι» του Πέτερ Χάντκε; Μέχρι και το «αφεντικό», που δεν θυμήθηκε τους φτωχούς αγωνιζόμενους αγρότες για την…τιμή τους τις προηγούμενες μέρες, αριβάρει για να σηκώσει τον Επιτάφιο.

Στο φωτογραφικό ενσταντανέ που βλέπετε, ο Γεν. Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων με τον απερχόμενο δήμαρχο στο Δημαρχείο (του). Στη συνάντηση, όπως ανακοίνωσε ο δεύτερος, συζήτησαν «εκτενώς για τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών εγκαταστάσεων του Δήμου και για την αναγκαιότητα χωροθέτησης νέου λιμένα στη Νάξο» και αναφέρθηκαν «στην αδειοδότηση των λιμενικών εγκαταστάσεων της Δονούσας, της Ηρακλειάς και του λιμένα της Νάξου καθώς και στην ολοκλήρωση των εγκρίσεων για το νέο λιμάνι της Σχοινούσας».

Λέξεις κλειδιά: Εκσυγχρονισμός, χωροθέτηση, αδειοδότηση λιμανιών και λιμενικών εγκαταστάσεων.

Οι ανάγκες της προβολής. Για φαντάσου. ΤΩΡΑ, παραμονές της σταύρωσης, την ύστατη στιγμή, θυμήθηκαν ότι υπάρχουν τέτοια μουχλιασμένα, παρακατιανά προβλήματα. Και τη σημειολογία της φωτογραφίας πού τη βάζετε; Οβάλ γραφείο, ζακέτα με φερμουάρ, ξεβαμμένο μπλουτζίν ο δήμαρχος, έναντι του υπηρεσιακού dress code του Γραμματέα. Σύσκεψη εργασίας, εργατικός οργασμός στα όρθια. Ο…ερωτηματικός δείκτης του…manager καρφώνει αποφασιστικά ένα σημείο του χάρτη και κάτι υποψιθυρίζει, ο γενικογραμματέας βλέπει συνοφρυωμένος και ακούει και ο/η φωτογράφος απαθανατίζει την ιστορική στιγμή και επιλέγει αυτό το λάλο πλάνο. Η χαρά του Μανόλη ή της Σοφίας.
Δηλαδή, στημένα όλα. Οι εκλογές, βουλευτικές και αυτοδιοικητικές, έχουν τους κανόνες τους. Το γέλιο και η γελοιότητα δεν έχουν τέτοιες νόρμες και όρια.

(Visited 543 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*