Πάμε και όπου βγει… «Πάμε πακέτο»

Newsroom
26/04/2023 22:49
 
 
 

 

Ο σταθμάρχης του Δήμου κάλεσε το επιτελείο σε σύσκεψη.

-Μανόλη, εσύ που λες πως είσαι άχαστος, πάρε το παιχνίδι απάνω σου. Πέντε και κάτι μήνες μείνανε, 164 και μία μέρες, όπως μετράγαμε πριν από την απόλυσή μας από τον στρατό. Τσατσάρα έχεις;

-Με δουλεύεις Δημήτρη; Μια ζωή με μακριά μαλλιά είμαι. Με θυμάσαι με διαφορετικό look;
Στο οβάλ γραφείο λύθηκαν όλοι στα γέλια. Τα αστειάκια του Δημήτρη πάντα προκαλούν ανθυπομειδίαμα, αλλά μερικές φορές, που πάει άτεχνα να ειρωνευτεί, γελούν οι πέριξ από υποχρέωση. Προσποιητά. Το κύρος, βλέπετε, της καρέκλας της εξουσίας και της αργομισθίας του συμβούλου.

-Να μπούμε στο ψητό, συνάδελφοι και συνεργάτες, αν και πέρασε η Λαμπρή και σουβλίσαμε τον οβελία; Αλήθεια πώς σας φάνηκε το απόσπασμα του Σολωμού που ανάρτησαν (ήθελα να πω ανάρτησα) στον…τοίχο μου, κτισμένο, όπως ξέρετε, με τούβλα; «Καθαρώτατον ήλιο επρομηνούσε/της αυγής το δροσάτο αστέρι…».

Πάει, λάλησε ο Δημήτρης, ψιθύρισε ένας από τους Βαγγέληδες.

-Δημήτρη, έφυγες από το θέμα και δεν είναι ακόμα εδώ ο Φώτης, που δεν μασάει, για να σε επαναφέρει στην τάξη ή να σου κάνει μια τονωτική ένεση με συστατικά: “Σταθερά. Τολμηρά. Μπροστά”.

-Εγώ προτιμώ το άλλο μητσοτακικό: «Σύνθημά μας είναι το έργο μας και οι δεσμεύσεις που τηρήσαμε», λέει ο άχαστος.

-Ακούτε, ακούτε… Είναι φανερό ότι δεν είμαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, αλλά ο προσφιλέστατός μου ξάδελφος που είναι απέναντι, με το πορτοκαλί μπουφάν, και η συνεργάτιδά του προσφέρονται, μετά το κολοσσιαίο έργο που έκαναν στο ραδιόφωνο της ΕΑΣ, να συνεργαστούμε για να στήσουμε δικό μας σταθμό. Τα δίνουν όλα ανιδιοτελώς. Αυτό θα πει συγγενική θυσία.

Ένα εκκωφαντικό χειροκρότημα ακούστηκε στην αίθουσα και μεταδόθηκε και έξω από αυτήν, σε μας που κάναμε τη βόλτα μας στον Μετεωρολογικό. Ειδικά οι… εξωδικάκηδες Μανόλης και Μάκης μάτωσαν τις παλάμες τους από τα βροντερά παλαμάκια.

– Τώρα να δεις τι έχουν να πάθουν. Ο ένας μας θα ράβει, ο άλλος θα ξηλώνει. Άσε που θα αναλάβει ο ένας εκπομπή για τη φωτογραφία και τη σχέση της με την οδοντοστοιχία και ο άλλος για τους τρόπους ασφαλούς ενοικίασης των αυτοκινήτων, χωρίς μαϊμουδιές και ρίσκα…

– Πολύ προχωρήσατε, παρενέβη ο αξιαγάπητος ξάδελφος. Πόροι υπάρχουν, όπως μου είπατε. Πρώτα να οργανωθούμε, να έχουμε κινητά τελευταίας εσοδείας, για να διαβάζουμε τις ειδήσεις από το διαδίκτυο, αφού ο τόπος μας δεν παράγει, παρά μόνο γραβιέρα, πατάτα και rooms, ξέρει ο Δημήτρης και ο Βαγγέλης, και ένα καλό θυμιατό (έχω εγώ οικογενειακή συλλογή) να λιβανίζουμε τους άρχοντες και να λέμε τα θετικά. Και αν δεν υπάρχουν, τα κατασκευάζουμε.

– Σωστά τα λες, ξαδελφάκι, προχώρα με φόρα, που λέει και η Πόπη (Τσαπανίδου). Είδες τι σου είπα όταν συναντηθήκαμε και φάγαμε μετά της συμβίας εκεί στο μαγαζί στη Γρόττα; Δαιμονοποίησαν και αυτή ακόμα την κοινωνική συνάντηση κάποιοι γρουσούζηδες. Σας είπα: καλά κάνατε και φύγατε από τη …στρούγκα της ΕΑΣ (σας τόχα πει και πριν και σας είχα προτρέψει γι’ αυτό, αν θυμάστε) και θα έλθετε στο δικό μου κυριλέ εξάστερο μαγαζί. Αυτό που θα φτιάξουμε ντε… Το περιεχόμενο, βέβαια, έχει σημασία, και κάποιοι δεν παίζονται. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;

– Και πρόσεχε, πετάχτηκε ένας συριανός φερτός και ένας άλλος Αξωτούρτουρος. Θα κάνουμε και λίστα απαγορευμένων προσώπων. Όπως τα απαγορευμένα βιβλία της Ιερής Εξέτασης. Ή όπως τη λίστα που δίνει ο Μητσοτάκης στον Ζούλα της ΕΡΤ. Λίστα στη ζούλα. Αυτοί και αυτές που μπαίνουν στη black list δεν θα μιλήσουν ποτέ στα μικρόφωνά μας.

Ναι, ναι, γέλασε ο Δημήτρης, ευχαριστημένος από τις δημοκρατικές και προοδευτικές ιδέες των συνεργατών του.

– Θα σας λέω: αυτούς θάψτε, αυτούς δοξάστε. Σιγανά και ταπεινά. Δυνατά και Ελληνικά που λέει και ο Λιακόπουλος. Έτσι;

Ηγέρθη εκ νεκρών η …δημοσιο-γραφική συνείδηση και η ευαισθησία της spokeswoman του …προθαλάμου.

– Μα αυτό δεν είναι δημοσιογραφικά σωστό και δεοντολογικό. Αποκλεισμούς και μάλιστα προεκλογικά δεν ανέχεται ο νόμος και το ΕΣΡ.

– Τι είναι πάλι αυτό; Εδώ έχουμε άλλους νόμους, κορίτσι μου. Δεν το έχεις εμπεδώσει τόσα χρόνια; Εμένα με κάλεσαν στον μοναδικό ειδησεογραφικό σταθμό του νησιού και τους αρνήθηκα στα ίσια και θαρραλέα. Εσύ δεν ανέλαβες να κάνεις τη δουλειά; Το ξέχασες;

– Ακόμη και μετεκλογικά δεν γίνεται αυτό Δημήτρη, αντέταξε ο επ’ Αρείω Πάγω Φώτης. -δε θάναι άλλη δημοτική Αρχή τον Οκτώβριο-, που ήλθε εν μεταξύ, ύστερα από μια περιπετειώδη δίκη.

-Αν μη τι άλλο το γράμμα του νόμου το ξέρει. Στα είδη ερμηνείας υστερεί, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος, ψιθύρισε η λιγόλογη Σοφία στο αυτί του άχαστου Μανόλη.

– Θα σας δώσω εγώ αύριο μια λίστα, που επεξεργάζομαι με τον Πάνο, τον Γιάννη και τον Μπάμπη. Ο απίθανος ξάδελφος, έμπειρος πια, νομίζω, θα κάνει το πρόγραμμα και θα δεις τι ναξιώτικο ραδιο-φονικό Σκάι θα φτιάξουμε…

– Ναι, αλλά ο Σκάι, ο αυθεντικός, ελέγχεται από άλλα πρόσωπα της Νάξου. Και όχι μόνο ο Σκάι…

– Εγώ μόνο έναν ντόπιο …Αυτιά θέλω. ΄Έστω imitation. Και τον έχω βρει. Σε αυτόν μόνο έχω εμπιστοσύνη. Να μου φτιάξει προστατευμένο περιβάλλον. Όπως είναι οι περιοχές Natura, που ξέρετε πόσο σέβομαι.

– Αναλυτές και ρεπόρτερ έχουμε;

– Ασφαλώς, Όλα είναι μελετημένα μέχρι…κεραίας, απαντά το πολυαγαπημένο ξαδελφάκι. Για τη Γρόττα ο Μανόλης, για τις Εγκαρές (στις οποίες δίνουμε μεγάλη βαρύτητα ως δημαρχιακό τοπόσημο) εγώ, για το Γαλανάδο ο Νίκος, για το Φιλώτι ο Ηλίας και o Δημήτρης (είναι, βλέπεις, μεγάλο χωριό), για τα εκκλησιαστικά και τα λιβαδικά ο Φώτης, για τα ορεινά ο Μπέης, για τα παραπολιτικά οι Βαγγέληδες (μαζί με την εκπομπή Νάξος by night). Ακόμα και σεξουαλικά αναστενάρικη εκπομπή θα έχουμε και άνθρωπο που θα καλύπτει το χώρο της ανερχόμενης ακροδεξιάς. Πλήρες ρόστερ. (Με συγχωρείτε που δεν μπορώ να ξεχάσω την αθλητική προέλευση και το χόμπι μου).

Η συζήτηση συνεχίστηκε με σαχλαμαρίτσες του στυλ «για σένα δουλεύουνε όλοι», δεν φοβόμαστε τις δηλητηριώδεις όχεντρες, που θα πολύνουν ακόμα και στσοι τρόχαλοι του Δημαρχείου κ.λπ. Στο τέλος ο Δημήτρης εκφώνησε το εξής βαρυσήμαντο:

– Αυτά έχω να πω συνάδελφοι. Τώρα θα μπείτε όλοι στις ραδιο-φονικές ράγιες του σταθμού που θα λέγεται-σάς το αποκαλύπτω μόλις τώρα- «Λιανοτράγουδα FM». Εγώ θα έχω τη τηλεδιοίκηση και …όπου βγει.

Περιττό να σας πω τι ακολούθησε.

Όχεντρα

(Visited 539 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*