Όταν το προσωπικό είναι και πολιτικό – (Ο δημαρχεύων πρόεδρος απειλεί την παθούσα και ο λεγόμενος δήμαρχος… πετά χαρταετό)

Newsroom
13/06/2023 02:59
 
 
 

 

Πολιτικά αξιοθρήνητη η πλειονότητα του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου. «Ορφανή» από ευαισθησίες προστασίας των αδυνάτων και των θυμάτων άδικης επίθεσης. Επίθεσης με έμφυλο στίγμα, με απρέπειες αντιδημάρχων, με προεδρική καισαροπαπική και παραταξιακή συμπεριφορά, με έναν δήμαρχο κομματικό, αμήχανο και άβουλο.

-Μα είναι αλήθεια, Νίκο, αυτό που σου καταλογίζει μια δημότισσα; Ρώτησε κατ’ ιδίαν ο δημαρχούλης τον επί της… Παιδείας κομισάριό του.

Τα μάσησε ο ερωτώμενος, αν και… ξεφούρνισε τα γεγονότα.

-Θα δεις τι θα απαντήσω στη συνεδρίαση, όπου θα φέρει, είμαι σίγουρος, το θέμα η αντιπολίτευση. Εσύ να πεις ότι διαψεύδω το περιστατικό. Έχε εμπιστοσύνη στην πολιτική μου κατάρτιση και στον θεσμικό παράγοντα που μου έγραψε τι θα πω. Ξέρεις εσύ το πρόσωπο και τα δικηγορικά τερτίπια. Δεν είσαι χθεσινός.

-Να σου πω την αλήθεια, στον Φώτη στηρίζομαι. Ξέρεις, αυτός είναι των ειδικών αποστολών. Σαν την ΕΜΑΚ. Τους ζαβουκλώνει και τους μπερδεύει με τις παρλαπίπες του που δεν έχουν, εδώ που τα λέμε, ίχνος ουσίας. Αλλά μας ξελασπώνει, ο μπαγάσας…

Στο Συμβούλιο απήγγειλε το ποιηματάκι του ο θύτης, σε μια προσπάθεια να γυρίσει το ματς. Από κοντά και ο Φώτης να στηρίζει, όπου χρειαστεί.

Η εμφάνιση του θύματος της αντιδημαρχικής επίθεσης άλλαξε τις ισορροπίες. Ο… αδέκαστος Φώτης ούτε καν θέση στην πρώτη γραμμή δεν καταδέχτηκε να της παραχωρήσει. Τα είπε, όμως, και μπράβο της. Ο δράστης την κοπάνισε με ελαφρά πηδηματάκια. Ξέρει γυμναστικές ασκήσεις, στοιχειώδεις τουλάχιστον. Φούρνος να μην καπνίσει.

Τι θα μπορούσε να πει στον καταιγισμό των καταγγελιών της παθούσας;

-Κατερίνα μου, δεν είχα πρόθεση να σε θίξω. Έβαλα και τρίτους να στο πουν.

-Εδώ δεν είναι δικαστήριο, επενέβη η έδρα.

-Μα το θέμα είναι ΚΑΙ πολιτικό και μάλιστα βαρύνουσας σημασίας. Πολιτικό σώμα είσαστε. Κάνω λάθος; Επίλεκτο στέλεχός σας δεν είναι ο καταγγελθείς; Είναι δυνατόν αντιδήμαρχος και μάλιστα αρμόδιος για την ΠΑΙΔΕΙΑ να εκφοβίζει, να απειλεί, να ασκεί σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία;

Κάτι πήγε να ψελλίσει ο δημαρχούλης, αλλά το αριστερό χέρι του προέδρου τον έπιασε από το μανίκι και τον έκανε να σωπάσει.

-Είμαστε κι εμείς ευαίσθητοι στην έμφυλη βία, κυρία μου. Αλλά βλέπουμε το νομικό σκέλος της. Το πολιτικό δεν το έχω αντιληφθεί. Όπως δεν το έχει καταλάβει και ο ορεσίβιος Βασίλης, την πολιτική κρίση του οποίου απείρως εκτιμώ.

-Σας κατανοώ, κύριοί μου. Ούτε μια γυναίκα δεν έχετε ως μέλος του παραταξιακού σας κογκλάβιου. Πώς θέλετε να ακούσετε τουλάχιστον τη διαμαρτυρία μου για την απρεπή, βίαιη, παράνομη συμπεριφορά του εκλεκτού σας αντιδημάρχου;

-Μήπως ήταν #METOO και όχι bullying;, πετάχτηκε ο χαβαλετζής του Συμβουλίου.

-Σοβαρευτείτε κύριε Νίκο. Επειδή είστε και αγγλομαθής, όπως με έκπληξη διαπιστώνω, ξέρετε το character assassination; Η συμπεριφορά ενός δημόσιου προσώπου έχει επίπτωση και στη θεσμική του ιδιότητα. Στοιχειώδες κύριε Γουότσον.

-Ασφαλώς, ασφαλώς, υπερθεμάτισε ένας σύμβουλος. Κοίτα, ακόμη και ο Μητσοτάκ, κατά Σαββόπουλο, παίρνει κεφάλια για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

-Άστα τα παραμύθια, φωνάζει ο Φώτης. Η άλλη κάνει πολιτικό σόου.

-Τη λέξη αξιοπρέπεια πώς τη γράφετε και την προφέρετε, κύριε πρόεδρε; Και ο δήμαρχος γιατί είναι άλαλος;

Το αριστερό χέρι του Φώτη κινήθηκε πάλι προς το δεξιό χέρι του δημαρχεύοντος. Επιβλήθηκε σιωπητήριο. Όχι, όμως, στον Βαγγέλη της ντροπής των γαλάζιων σημαιών που κάτι τραύλισε.

-Άκουσα για καταγραφή του περιστατικού από κάμερες. Το ξέρετε ότι είναι παράνομο κυρία μου; ξέσπασε οργίλος ο μέγας νομο (α)μαθής. Εμείς δεν είμαστε δικαστήριο. Και μη μου κουνάτε το χέρι..

Αυτό το κούνημα του δακτύλου ή του χεριού είναι το απωθημένο του Φώτη. Χρειάζεται ψυχαναλυτική προσέγγιση. Πώς δεν το έχει σκεφτεί, αυτός που «ετάζει νεφρούς και καρδίας» και διαβουκολεί μονίμως ένα ξέπνοο και άσχετο Συμβούλιο;

Αλήθεια, η αντιπολίτευση, πλην μιας εξαιρέσεως, πετούσε χαρταετό μαζί με τον δημαρχούλη που ήταν άφωνος σαν τα αφρόψαρα της Γρόττας; Αν είχε ίχνος πολιτκής αξιοπρέπειας, θα είχε παύσει τον αντιδήμαρχό του που έχει-τρομάρα του-και το χαρτοφυλάκιο της Παιδείας του Δήμου. Πότε θα ολοκληρωθεί η δικαστική διερεύνηση για να υποστεί την ΠΟΛΙΤΙΚΗ κύρωση ο φταίχτης; Και αφού υπάρχουν αποδείξεις και αποχρώσες ενδείξεις, γιατί δεν άκουσε και την altera pars, τη φωνή μιας απλής δημότισσας που απειλήθηκε, εκφοβίστηκε, τρομοκρατήθηκε, υπέστη σωματική και ψυχολογική βία από κομματικό και δημοτικό πρωτοπαλίκαρό του;

Έχεις και τον… ποινικολόγο πρόεδρο να απειλεί με τις διατάξεις του ποινικού νόμου για παρεμπόδιση ή διατάραξη της συνεδρίασης. Σιγά, το Συμβούλιο κοιμάται. Να μην διαταραχθεί ο νήδυμος του ανδροκρατικού σώματος, οι φαλλοκρατικές αντιλήψεις και οι έμφυλες λογικές της πλειονότητάς του.

Η Κατερίνα θα απειληθεί κιόλας με φυλάκιση ή χρηματική ποινή από τον πολυλογά και κενολογούντα πρόεδρο! Αυτοί που δεν βλέπουν τον ελέφαντα στο δωμάτιο προσπαθούν να αναγκάσουν το θύμα να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας! Καλά τους τα είπε:

ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ!

Όχεντρα

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 557 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*