Where there is a will, there is a way (ή πώς ο Μανόλης ξε-λάσπωσε τον Δημήτρη!)

Newsroom
07/09/2023 20:15
 
 
 

 

Μπήκε φουριόζος στο γραφείο, ανοίγοντας με θόρυβο την πόρτα, ανεμίζοντας τη χαίτη και παρακάμπτοντας τον θηλυκό Kέρβερο του προθαλάμου. Ti Daniel και κουραφέξαλα. Σίφουνας.

-Δημήτρη τούς διέλυσα. Τι σου είπα ρε φίλε; Άχαστος είμαι ο π…. Το πρώτο πιστόλι εδώ μέσα.

-Τι έγινε Μανόλη; Και τα μουστάκια σου γελάνε. Κάτι πάλι ανακάλυψες, μπαγάσα, όπως παλιά που ξελάσπωσες κάποιους, λασπώνοντας άλλους. Είσαι μετρ σ’ αυτά.

-Α, όλα κι όλα Δημήτρη, με το συμπάθιο που λένε. Από τότε έχουν βελτιωθεί τα μέσα. Χτυπάμε το θεριό στην καρδιά του. Στο λογότυπο. Και με τρολ, πληρωμένα να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. You Know?
-Δεν σε καταλαβαίνω.

-Άκου με, με προσοχή. Με όση προσοχή δείχνεις, όταν παίρνεις εκείνο το ειρωνικό και αμήχανο χαμόγελο στην έδρα του Δημοτικού Συμβουλίου, που, αν σέβλεπε ο γερο Μητσοτάκης (που ήταν θαμώνας του ξενοδοχείου σας, έτσι;) θα τρελαινόταν. Είδες το λογότυπο του Λεονάρδου;

-Το είδα. Μια χαρά το βρήκα. Μοντέρνο και εμπνευσμένο. Όχι σαν το δικό μας που θυμίζει κολονάκια, σαν κι αυτά που γεμίσαμε τη Χώρα και μεταξύ μας έχουν δίκιο όσοι διαμαρτύρονται. Αλλά τα ρημάδια τα ψηφαλάκια, Μανόλη μου…

-Δεν μ’ αφήνεις να σου μιλήσω, αν και αφού δεν το πρόσεξες το λάθος, χάνω πάσαν ιδέα για τη διάσημη εξυπνάδα σου…

-Λέγε, λέγε, Λιγουρόπουλε, είμαι όλος αυτιά που δεν είναι δα και τα μικρότερα, στο νησί τουλάχιστον.

-Άκου, λοιπόν. Ποιος Σταν Γκρίνμπεργκ του Μαξίμου; Εδώ Μανόλης Λύκουπεργκ της Γρόττας. Μανόλης ο σπηλαιώδης. Ανακάλυψα ότι ο Λεονάρδος, αυτός ντε που έχει το θράσος να είναι επίδοξος δήμαρχος, στο λογότυπο της παράταξής του γράφει «ΜΙΚΡΩΝ ΚΥ (Λ)ΚΛΑΔΩΝ». Ένα λου παραπάνω, αν με εννόησες.

-Και για ένα λου κάνουμε έτσι, ρε Μανόλη;

-Αυτό κάνει τη διαφορά. Είναι ανάγκη να μιλήσουμε για έργα και προγράμματα; Αυτοί μιλούν για τα δικά μας ορθογραφικά λάθη κάθε μέρα. Να μην τους στριμώξουμε σε κάτι σημαντικό και κραυγαλέο; Και ευκαιρία να την κοπανήσουμε από την ουσία. Εσύ πληρώνεις εδώ κι εκεί τα μαλλιά τσι κεφαλής σου- και είναι πανάθεμά τα πολλά-, και αυτούς που είναι δίπλα στον Λεονάρδο και κάνουν τους γραμματιζούμενους θα αφήσουμε στο απυρόβλητο;

-Εξ όνυχος τον…Λεονάρδο, Μανόλη μου. Έχεις δίκιο. Προχώρα με φόρα. Ξεδόντιασέ τους.

-Είδες πόσο αφοσιωμένος είμαι για πάρτη σου;

-Υπηρέτης ΠΟΛΛΩΝ αφεντάδων, Λ(Λ)ιγουρόπουλος (με δύο λου) της εξουσίας κανονικός, όχι σαν και μένα που έχω έναν και μοναδικό και παίζω μπάλα μαζί του πριν ασχοληθεί υπουργικά με τα σπορ.

-Σε διορθώνω, με την άδειά σου, πολυχρονεμένε μου. «Υπηρέτης ΔΥΟ αφεντάδων» είναι η κωμωδία του Ιταλού θεατρικού συγγραφέα Κάρλο Γκολντόνι (Il servitore di due padroni).

-Πάντως, σου βγάζω το καπέλο (σου). Ανάβεις φλας αριστερά και στρίβεις πάντα δεξιά. Τέχνη και παλάντζα μαζί. Σε κατατάσσω αυθόρμητα και δίκαια στους μητσοτακικούς α(χ)ρίστους. Commedia dell’arte.

-Ευχαριστώ, αφέντη μου.

-Kaga, Kaga…φωνάζει τρελαμένος ο Δημήτρης. Άνοιξε το μπουκάλι με τον «Ταξιάρχη» που έφερα χθες και έλα να κάνουμε τρίο. Θα καεί το πελεκούδι.

-Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει ο τρόπος που λένε οι Εγγλέζοι, ψιθυρίζει χαμηλοβλεπούσα η Kaga. Και σ’ αυτά ο Μανόλης είναι άσος. Τον ξέρω χρόνια. Και περίμενα το χτύπημά του. Στην πρώτη σελίδα, που λέμε εμείς οι εφημεριδάδες του Δαμαριώνα.

Ακούγοντας το Βαγγελ(λ)άκι (με δύο λου) τα πανηγύρια στο διπλανό γραφείο, έτρεξε να δει τι συμβαίνει. Όταν έμαθε, πήδηξε στο ταβάνι από τη χαρά του.

-Πάω να ετοιμάσω ένα αποκριάτικο δρώμενο να το ανεβάσω σε όλη την παραλία και όλη τη Νάξο. Θα αφήσουμε αυτό το γεγονός να περάσει απαρατήρητο, μασκαράδες μου;

Όχεντρα

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.215 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*