Είναι αλήθεια ότι…

Newsroom
29/10/2023 23:54
 
 
 

 

Είναι αλήθεια ότι…

– ο Δήμος τρέχει με ταχύτητα κωπηλατικού σκάφους; Ευτυχώς ανήγγειλε το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου το βράδυ της 26ης, δηλαδή έκανε διήμερη την τριήμερη γιορτή. Υπάρχουν και χειρότερα.

– έπρεπε να συντάξει το πρόγραμμα το Επαρχείο, όπως επιβάλλει η υπουργική απόφαση και εγκύκλιος για τις πόλεις – έδρες των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων;

– o επί του Αθλητισμού Βρούτσης πήγε τελικά στη Σύρο; Αφού έκανε τη δουλειά του «αφεντικού» στη Νάξο, προτίμησε… τον Φοίνικα από τον Α.Μ.Σ. Φιλωτιού;

– η μαθήτρια του πανηγυρικού μίλησε στη Μητρόπολη, ενώ προβλεπόταν (βάσει προγράμματος Λιανού) να μιλήσει στο Μνημείο Πεσόντων; Ήταν ένα θέμα τριβής μεταξύ δήμαρχου και μητροπολίτη κατά τον εορτασμό και της 25ης Μαρτίου 2023.

– είναι καλή η ιδέα της εκφώνησης του πανηγυρικού της ημέρας από μαθητές, αρκεί αυτοί να έχουν διδαχθεί πολύπλευρα την ιστορία και να έχουν καλλιεργήσει την ιστορική κρίση;

– καλύτερα μαθήτρια ή μαθητής από ανθυπασπιστής ή απόστρατος ανθυποσμηναγός;

– πρέπει να πούμε ΟΧΙ στην επιλεκτική διαχείριση της μνήμης;

– οι ανακοινώσεις του Δήμου εξακολουθούν να πάσχουν γλωσσικά; Τι θα πει «εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων»; Επειδή το λέει το ΥΠΕΣ; Και ποιες είναι οι «βραδινές ώρες» που θα φωταγωγηθούν τα κτίρια δημόσιων και δημοτικών Υπηρεσιών κ.λπ.; Για το βράδυ μιλά το ΥΠΕΣ, «λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας». Στις τράπεζες, ποια αρμοδιότητα έχουν; Κατά τα άλλα, ανακτήσαμε την επενδυτική βαθμίδα, με την οποία πτωχεύσαμε.

– ο δημαρχούλης μας …σολάρει συνεντευξιαζόμενος σε προστατευμένο περιβάλλον που του μιλά για τη «μετά εκλογών!» εποχή; Απέναντι σε …οικεία κάμερα, σε φίλιο …μιντιακό περιβάλλον, που δεν ξέρει καν τον χώρο και το νησί; Δεν ήξερε, αν ο Λιανός πολιτεύεται από το 1990 ή το 1999. Και η προσφώνηση στον ενικό φυσικά!

– έχει δίκιο να μην εκτίθεται σε πραγματικά δημοσιογραφικά ερωτήματα λίγων (αρκούν) και όχι 41 λεπτών; Είναι συμβουλή των αυλικών του που δείχνει τις σχέσεις τους με τον Τύπο και τη Δημοκρατία; Άξιος ο μισθός τους.

– κωλώνει να δώσει συνέντευξη εκεί που γνωρίζουν τα θέματα της Νάξου και θα του κάνουν ουσιαστικές ερωτήσεις;

Είναι αλήθεια ότι…

– οι πάσες- ασίστ ήταν καλύτερες από του Φορτούνη; Κι εκείνο το «ήσουνα μια όμορφη παρέα»; Πολύ δημοσιο-γραφικό. «Όλοι έχουμε κομματικές ταυτότητες», που λέει και ο δημαρχούλης.

– η λέξη-καραμέλα ήταν η «μελετοκατασκευή»;

– εκείνο το «εξωστρεφΗς νησί» έβγαλε μάτια; The Lady and the Tramp κάνουν σωστά τη δουλειά τους; Κι εκείνο το …Εμπορικής Ναυτιλίας; Ούτε τα ονόματα των Υπουργείων δεν έμαθε ακόμα; Δεν υπάρχει. Κατά τα άλλα, ανακτήσαμε την επενδυτική βαθμίδα, με την οποία πτωχεύσαμε.

– δεν παύει να δείχνει τη …συμπάθειά του σε ένα Μέσο του νησιού, το πιο επιδραστικό μάλιστα; Αναμενόμενο, γιατί δεν χαϊδεύει αυτιά, αλλά κάνει πραγματική δημοσιογραφική δουλειά. Τίτλος τιμής, εξάλλου, για ένα Μέσο είναι η μαγκωμένη στάση της όποιας εξουσίας απέναντι του.

– θα …δεσμεύσει και άλλα εκατομμύρια, λέει; Με τα ήδη …δεσμευμένα τι γίνεται; Αποδεσμεύονται για ποιο λόγο και για ποιους;

– κέρδισε, λέει, με μεγαλύτερο ποσοστό από το 2019; Πού ζει, άραγε, ο άνθρωπος; Ξεχνά το τελείως διαφορετικό θεσμικό, εκλογικό και παραταξιακό περιβάλλον; (Η Χώρα το ξέρει; Πραγματικά θα είναι πολύ άβολο να περπατάς σε μια πόλη και να γνωρίζεις ότι η πλειοψηφία των κατοίκων της δε σε θέλει…).

– μίλησε για ανασχηματισμό προσώπων, για αλλαγή «παικτών»; Τον πάγκο τον ξέρουμε. Αν τον συμφέρει, ας θίξει τον Μπέη ή το Σεργάκι.

– είναι προβλεπόμενη η σύνθεση της νέας δημοτικής αρχής που θα αναλάβει από 1η Ιανουαρίου 2024;

– τη Σχοινούσσα, που τον απογείωσε εκλογικά, την ανέφερε για να επαινέσει ξεδιάντροπα τους χορηγούς;

– κάποιοι το παίζουν ιδιοκτήτες νησιών των Μικρών Κυκλάδων και όχι μόνο;

-ο αιρετός της Σχοινούσας τι ρόλο παίζει; Πώς ανέχεται περιφραγμένες με υψηλούς τοίχους και μάντρες εκτάσεις που αποκόβουν τη θάλασσα από το υπόλοιπο κομμάτι του νησιού και τους πολίτες;

– θυμάστε τις δικαστικές περιπέτειες το 2019 για υπεξαίρεση δεκάδων αδήλωτων αρχαιοτήτων και το εξώδικο κατά του αρχαιολόγου Χρ. Τσιρογιάννη;

– είναι 70 χρόνια αναδειοδότητο το λιμάνι; Ναι, αλλά τι παρέλαβε και τι έκανε, λέει, πρέπει να βλέπουμε. Παρέλαβε από ποιον; Από τα …70, τα εννιά χρόνια ήταν δημαρχεύων αντιδήμαρχος και τέσσερα χρόνια δήμαρχος (13 συνολικά). Κατά τα άλλα, ανακτήσαμε την επενδυτική βαθμίδα, με την οποία πτωχεύσαμε.

Είναι αλήθεια ότι…

-είναι όλα τα λεφτά η φωτογραφία του δημαρχούλη στη φεϊσμπουκική σελίδα του; Με θαλασσί πουκάμισο, που το καλύπτει εν μέρει το χειρόγραφο μήνυμα: «Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας» (για την ονομαστική γιορτή του πρόκειται). Έγραψε, πάντως. Ποιος είναι άραγε ο image maker να τον προτείνουμε για βραβείο;

– τελευταία παλιμπαιδίζει ή μου φαίνεται; «Το πουκάμισο το θαλασσί/ μια φορούσα εγώ και μια εσύ». Το εσύ είναι γρίφος.

– το 517 του Μάκη είναι μεγαλύτερο από το 943 του Στράτου; Με τον νόμο θα πάρει τη Χώρα ο Λιανός. Με τον νόμο της κυβέρνησής του που ρυθμίζει διαφορετικά την επίπτωση των αποτελεσμάτων σε …μικρές και μεγάλες κοινότητες.

– το επεισόδιο με τον Χουάνκαρ στο «Γ. Καραϊσκάκης» τραυμάτισε ξανά τον ελληνικό αθλητισμό; Η κροτίδα έσκασε στα χέρια του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού των σπορ, στη βάρδια του, όπως έλεγε μια άλλη ψυχή. Θα έχει και συνέχεια. Κατά τα άλλα, ανακτήσαμε την επενδυτική βαθμίδα, με την οποία πτωχεύσαμε.

– ο αντιπρόεδρος του ΟΑΚΑ θα καθαρίσει τέτοια έκτροπα; Θα περίμενα να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος και να αφήσει τη γλύκα της δημοτικής έδρας στον παρασολιάζοντα πρώτο επιλαχόντα…. Λέτε να το κάνει;

– ο νοσοκομειακός Γιάννης, εκτέθηκε για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές και πήρε 826 ψήφους; Η διαφορά ψήφων μεταξύ Λιανού-Χατζηανδρέου ήταν 813. Ένας Βιτζηλαίος η διαφορά. Και να σκεφτείτε ότι ο εν λόγω ήταν να κατέβει με τον δεύτερο και στάθμιζε μέχρι το τέλος τις εξελίξεις.

– για έναν …Βιτζηλαίο χάθηκε το ματς;

– τη μεγαλύτερη, εντυπωσιακή, ποσοστιαία αύξηση ψήφων έναντι του 2019 είχε ο Αντώνης Πιτταράς (115%) και τη μεγαλύτερη μείωση ο Νίκος Μανιός (46%); Ο τελευταίος, έτσι κι αλλιώς, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, θα ήταν εκτός δημοτικού νυμφώνος.

Είναι αλήθεια ότι…

– είναι βραδυφλεγής η εξώδικη αντίδραση του προέδρου που την «πάτησε» στις δημοτικές εκλογές; Ας καταλάβει, έστω και τώρα, ότι η δημοσιογραφική πηγή και η ελεύθερη δημοσιογραφία δεν υπαγορεύονται και δεν απαγορεύονται.

– προσέλαβα σεκιούριτι για το λιοϋρι μου στην Τραγέα, μετά τις λιοκλοπές και στο νησί; 15 ευρώ πήγε το κιλό το λάδι. Κατά τα άλλα, ανακτήσαμε την επενδυτική βαθμίδα, με την οποία πτωχεύσαμε.

– η χαμηλή καρπόδεση και η καλοκαιρινή ξηρασία φταίνε; Δεν θα πούμε όμως το λάδι, λαδάκι. Δεν θέλω υπερβολές.

– ξεσπάθωσε ο …εγγράμματος χαμηλόβαθμος απόστρατος που επιτέθηκε σαν F-16 κατά της στήλης; Με άσφαιρα πυρά, φυσικά, όπως πάντα. Τι διδάσκονταν στη Σχολή του; Αυτό το «συνΗπηρετήσαμε» και πλήθος πολύτιμων μαργαριταριών τα λένε όλα.

– ξέρει ότι η ειδησεογραφική αυτή πύλη έχει ταυτότητα; Πού να το μάθει; Δεν θα ξανασχοληθεί, λέει μαζί μας, με … ανώνυμους. Το πιστεύετε; Βάζετε στοίχημα; Η δημοσιότητα τον τρέφει, όπως και το luben περιβάλλον τέτοιων δήθεν influencers (νάχαμε να λέγαμε). Eλπίζω, πάντως, να μην καταντήσει σίριαλ του Netflix, όπως θα έλεγε ο Κούλογλου.

– η πατριδοκαπηλεία, η ομοφοβία (ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού τον ψάχνει) και ο σεξισμός …πέταξαν στο ζενίθ; Τι για «κρυφοερμαφρόδιτες τάσεις» τι για «γεννετικούς αδένες» (γεννητικούς προφανώς ήθελε να γράψει ο «τύπος»).

– ακόμα και το πολάκειο «σας έχω» θυμήθηκε; Ε, ρε γέλια. Μέχρι δακρύων. Δημιουργεί, πάντως, «μια ωραία ατμόσφαιρα» που θα έλεγε και ο μακαρίτης Ντίνος Ηλιόπουλος. Δεν είναι και λίγο στους κατσούφηδες καιρούς μας, παρά τις ύβρεις και χαμέρπειές του, που τις παρακάμπτω, επειδή, όταν τις λέει αυτός, δεν έχουν σημασία.

– δεν έχει «κανένα θέμα με αριστερούς ή ακόμα και με δεξιούς (του ξέφυγε, άραγε;) όταν είναι αυθεντικοί, ιδεολόγοι…»; Αυτός πώς αυτοπροσδιορίζεται στο κομματικοπολιτικό αζιμούθιο; Το ήξερα, αλλά τώρα το εμπέδωσα.

– δεν ξέρω (!) σε ποιο βενιζελικό καθεστώς αναφέρεται; Εκείνο της αιματοχυσίας του 1917, που της έχει αλλάξει τον αδόξαστο ή στον Ευάγγελο που κάτι …κακό πρέπει να του έκανε. Για τα παλικάρια (της φακής) έχετε ακούσει; Κατηφόρα χωρίς φρένα…

– τα δεκάδες γλωσσικά ολισθήματα της …απελευθερωτικής στομφώδους ομιλίας του στο μνημείο πεσόντων συνεχίστηκαν σε μικρότερο βαθμό στην ασυνάρτητη ανάρτησή του;

– από την εκδήλωση αποχώρησα και φαντάζομαι ότι και οι νεκροί θα φρικίασαν;

– ταυτότητα απόστρατου έχει, αλλά γιατί αποκρύπτει τον βαθμό;

– δεν είναι τυχαία η υποτιμητική και ανιστόρητη αναφορά στον αντιβασιλικό Γ. Κονδύλη; Το «από δεκανέας γινόσουν αντιβασιλέας» είναι για ηχηρά γέλια. Ο Κονδύλης ήταν υποστράτηγος (αν γνωρίζει τον βαθμό) και έγινε προσωρινά αντιβασιλέας το 1935.

– ο Μπέος έχει ιδρύσει πανελλήνια Σχολή; Απολαύστε γλώσσικό κάλλος, αντριλίκι και παλικαρισμούς: «Αυριανιστοφασιστικό (έτσι, μα το Θεό) κουνουπάκι ή σκνιπάκι», «ως καθοδηγούμενα ρομποτάκια που είναι φτιαγμένα από ντενεκεδάκια». Ποιος απειλεί σαν σαμουράι; Ο ανθυποσμηναγός με τα δυο τετραγωνάκια.

– μάθαμε και το πρωινό του; Είναι τα …κουνουπάκια και τα σνιπάκια. Ούτε απωανατολίτης να ήταν.

– πολύ ζόρι τελικά τραβά με τους… κώνωπες; Δεν μας λέει, αν εννοεί τους ανωφελείς. Κινδυνεύει, όμως, να πάθει αυτό που περιγράφει ο Μπέρτολτ Μπρεχτ: «Ξέφυγα από τους καρχαρίες/ και νίκησα τους τίγρεις/ μʼ έφαγαν όμως/ οι κοριοί»!

Ζωή στα κατσικομούλαρά μας!

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 519 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*