Είναι αλήθεια ότι…

Newsroom
16/11/2023 03:39
 
 
 

 

Είναι αλήθεια ότι…

– ο δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα ασκεί αυτή τη φορά δημαρχιλίκι του δρόμου και όχι του γραφείου; Δεν φοβάται μην παρεξηγηθεί;

– να τον δω στη Χώρα να περιφέρεται από καφενείο σε καφενείο, από καφετέρια σε καφετέρια και από …κολονάκι σε κολονάκι και τι; Να γυρίζει με ταπεινό μηχανάκι τις γειτονιές, όπως ο Νίκος Μαράκης, ή με λουσάτη μηχανή BMW, τέλος πάντων.

– είπε ότι θα παίρνει σβάρνα τα χωριά και θα ακούει προσωπικά τα προβλήματά τους;

– ξέρει ότι πρέπει να γίνεται συνέλευση των κατοίκων κάθε κοινότητας υποχρεωτικά μια φορά το χρόνο; Τι έχει κάνει γι’ αυτό; Τίποτα.

– θα δώσει αποφασιστικές αρμοδιότητες στις κοινότητες ή τις φοβάται επειδή δεν ελέγχει παραταξιακά τις μισές;

– κατά τα άλλα, είχε, λέει, να προσάψει πολλά στους αντιπάλους του προεκλογικά, αλλά προτίμησε την προ(σ)βολή του …έργου του;

– την εξ ύψους βοήθεια περιμένουν οι Λιανομαυρομμάτηδες για να γυρίσουν το ματσάκι στην Κόρωνο, με την ανεβούθεια του διοικητικού πρωτοδικείου Σύρου, εν ανάγκη και πιο πάνω; Αν-αίρεση της δημοκρατίας δεν μπορούν να κάνουν οι θεματοφύλακές της.

– επιμένει ο δημαρχούλης να δημοτικοποιήσει το σμυρίγλι; Είναι, λέει, σύμφωνα με τα φερέφωνά του, σε διαρκείς διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Σωματείο Σμυριδεργατών Όρμου Λυώνα για να περιέλθουν οι αρμοδιότητες (;) της σμύριδας στον Δήμο. Δεν ξέρουν οι δόλιοι όλα τα ντεσού και την ιστορία του ζητήματος.

– πώς το έγραφε ο Γιάννης Γρυπάρης στις «Εστιάδες» του; «Βαθειά ἄκραχτα μεσάνυχτα».

– είναι, άραγε, άσχετη η δικαστική προσπάθεια ελέγχου της κοινότητας Κορώνου με αυτό το πλάνο; Εκτός τόπου και χρόνου, σας λέω. Ένα θέμα που δεν το ξέρουν. Στην Κόρωνο χρησιμοποιούν μια χαρακτηριστική λέξη: σμυριγλοκέφαλοι.

Είναι αλήθεια ότι…

– υπήρχαν κάποιοι δήθεν δημοκρατικοί …servicers στο πάρτι του μεγάλου πατατοχωριού; Πού θάβρουν ξανά τέτοια… μεγαλεία;

– πολιτική και συνέδριο (γενικώς) έχουν άμεση και έμμεση σχέση; Ο πολιτισμός και η πολιτική είναι δυο αντικείμενα στενά δεμένα μεταξύ τους. Οι επιλογές, οι άνθρωποι, η δημοτική πολιτική, η κεντρική πολιτική, η αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης, η ίδια η εργαλειοποίηση του συνεδρίου δεν είναι πολιτικά ζητήματα; Άκουσα έναν δήθεν να μιλά περί του αντιθέτου και …φρίκαρα.

– τον γλιναδιώτη Καπούνη δεν είδα πουθενά; Για ν’ ακούσει τουλάχιστον την παράταση ζωής της καθαρισμένης και κομμένης πατάτας.

– η παρουσία του καλού μαθητή δημαρχούλη, ως καλού στρατιώτη Σβέικ, ήταν λιγουλάκι εμπόδιο γι’ αυτό;

– η διάρκεια των καθαρισμένων και κομμένων σε φέτες πατατών θα έχει μεγαλώσει ως το επόμενο Συνέδριο; Οι έρευνες συνεχίζονται. Πάντως εμένα με ενδιαφέρει, αν και για τις κομμένες πενταράτες θα ισχύσει το ίδιο.

– το «πρώτης (!) και δεύτερης (!) ελάσσονος αντιπολίτευσης» της δεινοπαθούσης Τιμητικής Επιτροπής προκάλεσε γέλια που δύσκολα μπορούσε να πνίξει κανείς;

– δεν ήταν κανείς από αυτούς στο πανηγυράκι ούτε και ο Τύπος, πλην Λακεδαιμονίων. Ήταν, όμως, οι thought–leaders του νησιού!

– προσπαθώ να δω ποιες είναι οι νέες ιδέες που ακούστηκαν στο γλιναδιώτικο Συνέδριο και δεν βρίσκω; Λες να είμαι πολύ προχώ ή διαβάζω διαφορετικά την πρωτοτυπία και την επιστημονικότητα;

– όλα τα ηχοτοπία της Νάξου δονούνται από τον απόηχο του Συνεδρίου; Μόνο που η βόρεια Νάξος πέφτει λίγο μακριά και ασθενεί ο ήχος.

– τα παιδιά του Δημοτικού κλήθηκαν να γεμίσουν την αίθουσα; Για μπούγιο; Δεν αρκούσε ο μεγάλος αριθμός των φιλοξενουμένων, που από μόνοι τους κάλυπταν τις καρέκλες; Σύμφωνοι, υπήρξαν πολλές απώλειες. Αν ήξεραν, όμως, τα δώρα του Ξενίου …Λιανού;

– οι μαθητές ήθελαν πιο καλά να ακούσουν τον …αποκρυφιστή αρχαιολόγο π.χ. από το να κάνει μάθημα;

– στην πληθωρική Τιμητική Επιτροπή δεν είχε θέση ο Νίκος Λεβογιάννης; Παρά το εντυπωσιακό και πρωτότυπο συγγραφικό έργο του (ιστορικό, λαογραφικό, γλωσσικό, εφημεριδογραφικό), πέραν του διδακτικού, εκδοτικού και πολιτικού.

– ούτε ο Γιώργος Ανωμερίτης, με την πλούσια πνευματική και πολιτιστική προσφορά του δεν είχε θέση; Την παραμονή ακριβώς του Συνεδρίου τον θυμήθηκαν και τον ειδοποίησαν για να τον τιμήσουν; Αυτή είναι η Νάξος του Λιανού και των δήθεν, των κομπλεξικών και βαστάζων συνδαιτημόνων του.

– υπάρχει επάγγελμα blogger; Υπάρχει, κατά το πρόγραμμα του συνεδριάρχη. Προτιμήθηκε από άλλα …ευτελή και μη …πνευματικά.

-δεν είπε, φυσικά, ο Ντοστογιέφσκι ότι «η ομορφιά μπορεί να σώσει τον κόσμο»; Η περίφημη και διαχρονική φράση «η ομορφιά μού δίνει μιαν αίσθηση πληρότητας, μέτρου, ειρήνευσης και παλλόμενης θρησκευτικής ταύτισης με την πανουσία της ζωής (…) η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο» εκστομίζεται από τον πρίγκιπα Μίσκιν, τον ευαίσθητο και καλοσυνάτο πρίγκιπα στο περίφημο έργο του συγγραφέα με τον τίτλο «Ο ηλίθιος».

Είναι αλήθεια ότι…

-με ρώτησε κάποιος, ποιον εξουσιούχο συνοδεύει στην Αθήνα η γυναίκα του, ως υπηρεσιακός παράγων, και δεν ήξερα να απαντήσω; Εσείς ξέρετε;

– για …μισό και όχι ολόκληρο Βιτζηλαίο χάθηκε το ματσάκι, όπως με διόρθωσε φίλος της στήλης; Για 408 ψήφους.
– ο Χατζηανδρέου είπε ότι είναι ταυτόχρονα νικητής και ηττημένος; Πώς γίνεται αυτό; Πολιτικό λογοπαίγνιο, φαντάζομαι, αν και το βλέπω σαν αυτο-παρηγοριά. Η νίκη έχει πολλούς πατέρες αλλά η ήττα είναι ορφανή.

– ξέρετε το ανέκδοτο; Διεξάγεται ο παγκόσμιος τελικός πυγμαχίας βαρέων βαρών ανάμεσα σ’ έναν Σοβιετικό κι έναν Αμερικανό. Ο Αμερικανός νικά τον Σοβιετικό. Το Πρακτορείο TASS αναμεταδίδει την είδηση ως ακολούθως: “Στον χθεσινό παγκόσμιο τελικό πυγμαχίας βαρέων βαρών ο Σοβιετικός αθλητής κατετάγη δεύτερος. Ο Αμερικανός προτελευταίος».

– το μόνο που ξέρω είναι ότι υπάρχουν νικητές που βγαίνουν από πύρρεια νίκη ή νικητές που γίνονται χλεύη των ηττημένων, όπως είπε ο Γεώργιος Παπανδρέου. «Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ’ ευχήν… δεν μένει η ελαχίστη αμφιβολία», έγραφε ο αλεξανδρινός ποιητής για τις εξελίξεις σε μία μεγάλη ελληνική αποικία το 200 π.Χ.

– θα τους ταράξει στη νομιμότητα και τις προσφυγές, από τις προσλήψεις για μαϊμού ή μασκαρεμένες δουλειές μέχρι τις απευθείας αναθέσεις στους ημέτερους;

– δεν θα τους αφήσει, όπως ακούω, σε χλωρό κλαδί, από αυτά τα λίγα κλαδιά που άφησε στην ορεινή Νάξο η αδιαφορία τους; Πάτα γκάζι, οδηγέ, που φωνάζαμε στις σχολικές εκδρομές.

– στο χορό δισεκατομμυρίων των απευθείας αναθέσεων στα χρόνια Μητσοτάκη-Λιανού, όπως αποκαλύπτει έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ποια θέση έχει ο Δήμος μας; Δεν πρέπει να μας διαψεύσει.

– μειωμένη η παραγωγή κρασιού και στη Νάξο; Θα πούμε το κρασί κρασάκι και εδώ. Μόνο η εξουσία μεθά με το αθάνατο κρασί της αλαζονείας. Εδώ είμαστε για να την ξεμεθάμε με τον ένα ή άλλο τρόπο.

Είναι αλήθεια ότι…

-είναι… άχαστοι τελικά οι τύποι; Ο πάγκαλος Ιωσήφ (του Ευαγγελίου) δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα και ακολουθούν επιλαχόντες φωτογράφοι, κλητήρες, αιρετοί μηχανάκηδες, κομματικοί κύνες και… χήνες, του παρα-δημαρ-χείου και λοιπές… δημοκρατικές δυνάμεις; Πραγματικοί δημοσιογράφοι, ε; Όχι, παίζομενε…

– το δημοτικό ταμείο την πληρώνει, όταν άνθρωποι προσλαμβάνονται αντί άλλων που θα έκαναν την αναγκαία δουλειά, για να κάνουν αυτοί, αυτήν που ξέρουν;

– υπάρχουν και ποσοτικά στοιχεία (δείτε τη google) και κυρίως ποιοτικά, που τους ρεζιλεύουν;

– κι εσείς, οι προνομιούχοι… 50 αναγνώστες μου, συμβάλλετε γι’ αυτό αδιάκοπα; Με παρακολουθείτε φανατικά και ατρόμητα, χωρίς τον φόβο του predator του μητσοτακιστάν; Thanks so much, ειδικά στους ηρωϊκούς αναγνώστες και κριτές μου.

– τελικά η τοπική «δημοσιογραφία» είναι… φαλακρή από ουσία; Non ragioniam di lor, ma guarda e passa.

– είναι «κότες τρίλειρες και μακροπουπουλάτες», που έλεγε για τον Καμμένο η Μπακογιάννη;

– πώς και πώς περιμένουν τη θεσμοθέτηση του γάμου των ομοφύλων κάποιοι και κάποιες στη Νάξο;

Είναι αλήθεια ότι…

– την ίδια προεκλογική παρλαπίπα συνεχίζει ο Λιανός; Σαν να είναι δημοσιογράφος, αναρτά στο facebook την είδηση για «υπογειοποίηση των γραμμών μέσης τάσης στην περιοχή του αεροδρομίου», ευχαριστώντας «θερμά τη Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, που στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και της περιβαλλοντικής ευθύνης υλοποιεί το έργο αυτό»;

– τους πήρε πολύς χρόνος για να εκδηλώσουν αυτές τις αρετές της «ευαισθησίας» και της «ευθύνης»; Κορδωμένος φωτογραφίζεται επιτόπου για τη σχετική λεζάντα του επόμενου προεκλογικού φυλλαδίου. Μάλιστα δημοσιεύει άσκεφτα, αδιάφορα και αναίσχυντα τη φωτογραφία νεκρού πουλιού, που οφείλεται σε δικές τους καθυστερήσεις.

– το χούι δεν φεύγει εύκολα; Ο δήμαρχος δέχθηκε την Παρασκευή αντιπροσωπεία των παλιών και νέων προέδρων των κοινοτήτων Κορωνίδας και Κορώνου και του έθεσαν κυρίως το πρόβλημα των αντιπλημμυρικών έργων που πρέπει να γίνουν στα χωριά αυτά. Η υπεροψία του δημάρχου και το πλυντήριο του εκλογικού αποτελέσματος προξένησε αλγεινή εντύπωση.

– ο μητσοτακικός πολιτικός ιός- ο λαός μάς έδωσε 41%, τι υποκλοπές και Τέμπη!- διαδόθηκε και στα παρα-και λιανο-κλάδια του; Εμάς ψήφισε ο κόσμος (50,72%, να εξηγούμαστε), εμείς θα αποφασίσουμε σε βάθος πενταετίας. Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε, θα του έλεγε ο Πιραντέλλο. Così è se vi pare.

– το ‘ριξε στο μπεγλέρι ο δημαρχούλης μας …να ξεχνάει τους καημούς και τους αναστεναγμούς.

– είπε ότι η νέα δημοτική αρχή …θα αποφασίσει για τα αντιπλημμυρικά; Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι δηλαδή αφού για να καταθέσει πρόταση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, μπορεί μέχρι 30 Νοεμβρίου.

– περνούν μπροστά από τα μάτια τους προγράμματα και χρηματοδοτήσεις για απαραίτητα έργα και τα κοιτούν λες και βλέπουν UFO; Όπως είχε πολύ σωστά πει κι ο περιφερειάρχης «βρέχει χρήματα και αυτοί κρατούν ομπρέλα».

– ο Έπαρχος υποδέχτηκε με άλλο πνεύμα και αντίληψη την αντιπροσωπεία των ορεινών; Είναι και θέμα πολιτικού ήθους, δημοκρατικότητας, νοοτροπίας, καλλιέργειας.

– υπάρχει σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο- ο Θεός να το κάνει; Στις Κυκλάδες είναι ανάστατοι με την κατάσταση στο χώρο υγείας, όλη η Ελλάδα νοσεί και αυτοί στην κοσμάρα τους. Μάλλον θα έχουν λυθεί όλα τους τα προβλήματα…

– για τον ανασχηματισμό του Δημοτικού (υπουργικού, πήγα να γράψω) Συμβουλίου από τις αρχές του επόμενου έτους, θα σας ενημερώσω λίαν προσεχώς; Με αποκλειστικές πληροφορίες για τα χαρτοφυλάκια από τα ενδότερα του δημαρχιακού …ξενοδοχείου!

– ωστόσο έχει ξεσπάσει μια βουβή αναστάτωση μεταξύ παλιών και νέων εκλεγμένων; Ποιοι θα πάρουν θέσεις και ποιοι όχι; Και τι θέσεις παρακαλώ;

– οι «πετυχημένοι» αντιδήμαρχοι της σημερινής διοίκησης θα είναι και πάλι στο νέο σχήμα; Πόσες θέσεις και ποιες περισσεύουν για τους νέους;
Προσεχώς τα καλύτερα!!

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 673 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*