Είναι αλήθεια ότι…

Newsroom
18/12/2023 22:58
 
 
 

 

Είναι αλήθεια ότι…

– το θέατρο Ιάκωβος Καμπανέλλης δεν μας έχει συνηθίσει σε μια παράσταση σαν τη χθεσινή; Από σκηνής και από πλατείας, που θα έγραφε και ο ίδιος.

– δεν είχε sold out, όπως θα είχε η εμφάνιση ενός τράπερ, ας πούμε; Και θα ανέβει ξανά ύστερα από πέντε χρόνια. Ποιος ζει και ποιος πεθαίνει;

– ο Μητροπολίτης, μετά την ορκωμοσία του νέου δημάρχου Πάρου Κώστα Μπιζά και των αιρετών του νησιού, ήρθε η σειρά να ορκίσει και τους δικούς μας;

– τι πρωτοδήλωσε ο εύχαρις δήμαρχος; «Σας καλώ να διοικήσουμε με διαφάνεια, εντιμότητα και ακεραιότητα». Δηλαδή, εξ αντιδιαστολής, μέχρι τώρα δεν συνέβαινε αυτό, έστω εν μέρει; Επιεικείς να είμαστε, χρονιάρες μέρες. Έχουμε πολύ δρόμο για δημοσιογραφική κριτική.

-δεν έκανε δηλώσεις ο δήμαρχος, όπως ο Μπιζάς, ενώπιον των …«πουλημένων» (κατά τη λιανική φαντασία και αργκό) και… απούλητων δημοσιογράφων, που θα απαθανάτιζε ο παιδικός φίλος του; Χαλαρώστε. Για εννιά σταυρούς ρε γαμώτο έχασε την έδρα. Στο Δημοτικό συμβούλιο, όχι στο δημαρχιακό απάγκιο.

– τι θα δήλωνε; Ότι αναλαμβάνει από τον εαυτό του «καμμένη γη»; Να το δω και (όχι) να μην το πιστέψω!

Είναι αλήθεια ότι…

– οι δημαιρεσίες που ακολουθούν κρύβουν εκπλήξεις; Εξάλλου, μικρός Μητσοτάκης, θέλει να το παίξει.

– προτεινόμενος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Φώτης; Σταθερή αξία για τον έλεγχο της κατάστασης. Ποιος να συγκριθεί μαζί του στην πρόληψη και την καταστολή. Πρόεδρο τεχνητής νοημοσύνης θέλουμε;

– θα είναι τελικά ο Φώτης; Ένα πουλάκι κελάηδησε ότι θα πάρει άλλη θέση… Για να δούμε θα την κάνει την έκπληξη; Τώρα βλέπεις έχουμε δύο δικηγόρους στη δημοτική πλειοψηφία.

– κάτι άκουσα για σχετικές φιλοδοξίες του Μαυρογιαννόπουλου; Δεν το πιστεύω. Για ανάληψη κάποιων αρμοδιοτήτων από το …υπερυπουργείο Κατσαρά τον κόβω.

– λίγοι, πάντως θα μείνουν παραπονεμένοι; Μπορεί να ανακατέψει την αντιδημαρχική τράπουλα ο χαλαρώστε-δήμαρχος, αλλά υπάρχουν θέσεις για όλους (παραπάνω… κοινωφελείς αντιδήμαρχοι, λόγω κατάργησης δημοτικών νομικών προσώπων, άμισθοι αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι σύμβουλοι). Θα ψάχνει νοματαίους και δεν θα βρίσκει η δημαρχάρα μας.

– Βαθρακοκοίλης, Κατσαράς, Παντελιάς, Σέργης, Σιδερής ετοιμάζουν γκρίζα κοστούμια; Ο τελευταίος, Μπέης απάσης της Δρυμαλίας, θα αναλάβει και το παραγωγικό χαρτοφυλάκιο της …σμύριδας;

– ο Παντελιάς ζητά κάτι καλύτερο όπως μαθαίνω, λόγω σταυρών; Δίκιο έχει ο άνθρωπος. Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Συντηρήσεων κτιρίων, ηλεκτροφωτισμού, οδοποιίας, κοινοχρήστων χώρων και κοιμητηρίων, δε λέει…

– τελικά μόνο το Μητσάκι και ο Ορφανός την πάτησαν; Βλέπω τον Βιτζηλαίο αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας, Ισότητας των Φύλων, Δημόσιας Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης. Άντε να ασφαλτοστρωθεί και ο δρόμος Κανά-Μυρίση.

– στα μικρά νησιά είναι οι ίδιοι, πλην του Κουφονησιώτη Κωβαίου;

Είναι αλήθεια ότι…

– έκανε πάλι… σφαγείο το Συμβούλιο με θέμα τα Σφαγεία ο αψύς και ασυγκράτητος χαλαρώστε-Λιανός; Φωτιά στα τόπια του Ξηρόκαμπου.

– η σιωπή των αμνών (Silence of the Lambs), όμως, δικαιολογείται, ειδικά για ένα θέμα δημοκρατίας; Ave Caesar. Morituri te Salutanti.

– ο χαλαρώστε-δήμαρχος είναι μανούλα στο κ(λ)οπυράιτ; «Αυτοί είστε», φώναζε εν εξάλλω. Δεν είδα τον Κορρέ να διαμαρτυρηθεί για την κλοπή της ατάκας του Κουτσούμπα. Και από ποιον εκστομίστηκε; Από έναν παντεταρισμένο αντικομμουνιστή.

– είναι ένας μικρός Δημήτριος …μυροβλήτης; Ανοίγει το στόμα του και βγάζει μύρο, που σου κόβει την ανάσα. Και με μια ευφράδεια, γάργαρο εγκαρίτικο ύδωρ.

– μπερδεύουν το πολιτικό κατηγορητήριο με την κριτική; Μήπως θέλουν να ξε-μπερδεύουν-έτσι νομίζουν- με την ενοχλητική δημοσιογραφία, προτιμώντας μόνο τα δικά τους παιδιά;

– όποιος λέει ότι ο διορισμός στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν είναι πολιτικός και η θέση πολιτική δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει ή είναι δόλιος; Το καράβι έτσι κι αλλιώς μπάζει. Δεν είναι ΠΕΠ (Πολιτικά Εκτεθειμένο Πρόσωπο) ο κύριος; Εκτέθηκε, κανονικά, ως υποψήφιος και πάλι.

– θέλει ως μάρτυρες, και τους έχει, τη γνωστή Lady (πάλαι ποτέ…) και το Μήτσο (όχι από τα Φάρσαλα, που λένε τα τραγούδια από τη Γερμανία του Μίκη); Όλα κι όλα. Θεοσεβούμενος είναι. Θέλει δικαιοσύνη, αμεροληψία. Καθαρές δουλειές. «Ο Μήτσος ξέρει υπουργούς/κάνει πως δε μας ξέρει/δουλειά σε μας δε δίνουνε/και στ’ όνομά του φτύνουνε».

– η Ελλάδα τελευταία στην ελευθερία των ΜΜΕ σε ΕΕ-27, χειρότερη και από τις έξι χώρες των Δ. Βαλκανίων, σύμφωνα με τις ετήσιες εκθέσεις των Reporters without borders; Τη ναξιακή δημοτικοπαρέα την έχουν υπ’ όψιν; Καλύτερα, γιατί θα κατρακυλήσουμε κι άλλο.

– με κάσκα βλέπω τον χαλαρώστε-δήμαρχο στις σμυριδοστοές, στα εργοτάξια της σμύριδας, από τον Μάιο;

– το τοπικό ΚΚΕ μιλά για κρατικό φορέα για το σμυρίγλι, αλλά στελέχη του στο χώρο, καλοβλέπουν τη δημαρχική πρόταση;

– ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορωνίδας καλεί τη Δόμνα Μιχαηλίδου να πάει με τους μαθητές ποδαράδα από την Κωμιακή μέχρι το Γυμνάσιο Σκαδού (και μάλιστα καταχείμωνο) για να δοκιμάσει στην πράξη την απαράδεκτη δήλωσή της;

– το ωραίον φύλο είναι μόνο το γυναικείον; Δεν είναι έμφυλη διάκριση αυτό; Δεν υπάρχει ωραίο και άσχημο (όπως το βλέπει ο καθείς) και στα δύο φύλα; Ο σεξισμός ήταν παρών και στο γλιναδιώτικο Συνέδριο. Και όχι μόνον αυτός. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε να γίνει αλλέως πώς;

Είναι αλήθεια ότι…

– καταργήθηκε το Ληξιαρχείο στην ΔΕ Δρυμαλίας με πρόταση του δημάρχου και μάλιστα χωρίς «να ανοίξει μύτη»; Πάει για κατάργηση και η οικονομική υπηρεσία; (4 ημέρες στη Χώρα η υπάλληλος, 1 στο Χαλκί).

– σε 7 μέρες έχουμε Χριστούγεννα κι ακόμα δεν έχει εκδώσει πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ο δήμος;

– έγινε μια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση το Σάββατο το βράδυ και αυτοί που την παρακολούθησαν μετριούνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού; Αφού κανείς δεν το ήξερε… η αφίσα βγήκε το μεσημέρι της ίδιας μέρας …και όχι στα ΜΜΕ (πληρωμένων ή όχι δημοσιογράφων)!

– πάει και το Portarathlon από τη Νάξο; Κορόιδα είναι οι διοργανωτές; Πάνε στη Μήλο που η δημοτική αρχή τους στηρίζει οικονομικά και οργανωτικά και καταλαβαίνει και τη σημαντικότητα της διοργάνωσης.

– πήγα στην ορκωμοσία με παλτό, κασκόλ, ζιβάγκο και ομπρέλα; Είχα προετοιμαστεί για τις …καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν τα τελευταία χρόνια στην αίθουσα «Ιάκωβος Καμπανέλλης». Ευτυχώς ο Δημαρχούλης μας είχε προνοήσει αυτή τη φορά να είναι ζεστά να μη γίνει για ακόμα μία φορά ρεζίλι. (Για το αν στάζει δεν παίρνω όρκο γιατί δεν είχε βρέξει).

Είναι αλήθεια ότι…

– ο Μπογδάνος κατέβασε ρολά στο πολιτικό Γραφείο του;

– τέλος εποχής γράφει ο εκ μητρός νάξιος…πολιτικός αστέρας. Έκλεισε το πολιτικό του Γραφείο, αφού …αναλώθηκε στην πολιτική και επέστρεψε στη δημοσιογραφία.

– ανάρτησε αυτό; Ο αγαπημένος T.S. Eliot το έχει θέσει στη βάση του: «What we call the beginning is often the end. And to make an end is to make a beginning. The end is where we start from». Ο δε Arnold το έχει πει επιγραμματικότερα: «I’ll be back». Άπαιχτος. Και πρώτη μούρη στο βελοπούλειο …Αποκαλυπτικό Δελτίο Ειδήσεων.

– σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat ένας στους έξι Έλληνες δεν είχε το 2022 πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες λόγω οικονομικής αδυναμίας η μεγάλων λιστών αναμονής; Πρόκειται το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ-27. Η Ελλάδα στο 16,7% και η δεύτερη χειρότερη χώρα της ΕΕ κάτω από το 10%.Το ζήσαμε και το ζούμε και εδώ.

– στις ριζικές αλλαγές στη διάρθρωση του δικαστικού συστήματος, που προτείνει η Παγκόσμια Τράπεζα, ως σύμβουλος της κυβέρνησης, περιλαμβάνεται και η Νάξος και η Σύρος;

– βίζα θα δοθεί σε Τούρκους και μάλιστα επταήμερη σε δέκα νησιά με ισχύ για ένα χρόνο; Ο Δήμος έχει σχετική αξίωση, αν και δεν έχουμε πια Βρύση του Αγά; Έχουμε, όμως, Μπέη!

– ο Σύλλογος Σαγκριωτών Αθήνας δεν έμεινε …Ορφανός; Φρόντισε ο προηγούμενος πρόεδρος με ταπεινότητα και αθόρυβα να αντικατασταθεί και να κατέβει στο πιο κάτω σκαλί της συλλογικής ιεραρχίας, αυτό της αντιπροεδρίας. Μεγαλοσύνη! Στις αποστρατείες συμβαίνει το αντίθετο.

– στις αρχαιρεσίες στην ΟΝΑΣ με το ζόρι συμπληρώθηκε το ψηφοδέλτιο των 21 από 16 Συλλόγους; Και οι ψηφοφόροι; Άστα να πάνε. Ανακύκλωση. Περασμένα μεγαλεία… Σύλλογοι-σφραγίδες, υπο-και υπερ-εκπροσωπήσεις, εκτός πάντα ο μαζικότερος σύλλογος, μαϊμού εκπρόσωποι, μακριά από τις σύγχρονες απαιτήσεις, παλιακές αντιλήψεις… Αν είσαι φίλος και πονάς/ πες μας πού είναι η ΟΝΑΣ!

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 650 times, 1 visits today)

4 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*