Είναι αλήθεια ότι…

Newsroom
04/01/2024 11:15
 
 
 

 

Είναι αλήθεια ότι…

– κάνω καλό ποδαρικό; Με το αριστερό μπήκα προχθές στο δημομέγαρο, όπως λέμε ραδιομέγαρο.

– κάποιοι αισθάνθηκαν (Κακ)άβολα και κάποιοι βολικά με την αποχώρηση Μαυρομμάτη από τον θώκο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου; Θα τον πέρναγαν τρελό, γράφουν κάποιοι δημοσιογραφούντες που χορεύουν δημαρχιακή… Βλάχα, αν μιλούσε κάποιος γι’ αυτήν τη συμφωνημένη …απόδραση, πριν από μερικές εβδομάδες. Μόνο εμείς το γράψαμε και το είπαμε.

– ξέρουμε περισσότερα από παρακοιμώμενους με τη δημοτική εξουσία γραφιάδες; Ναι, είναι θέμα σωστής άσκησης του ρόλου μας. Άλλοι ζουν τον …μύθο τους στους δημαρχιακούς προθαλάμους και το παίζουν φωτογράφοι του …αυτοκράτορα. Μέχρι εκεί. Τόσοι είναι.

– υπάρχει… δευτερονικητής των εκλογών, όπως διάβασα σε κείμενο κάποιου αυλοκόλακα; Η αγραμματοσύνη πάει σύννεφο και με τη νέα χρονιά. Και είναι και δίσεκτη. Αλίμονό μας.

– το «παρών» των Βαθρακοκοίλη-Σέργη για τη νόμιμη εκλογή του Κορρέ ως γραμματέα του Συμβουλίου ήταν …εκδικητικό για το «παρών» του Κορρέ στην εκλογή των υπόλοιπων μελών του Προεδρείου; Παιδιάστικο, αν μη τι άλλο, μου φαίνεται. Πάντως, αν δεν έπαιρνε ο Κορρές το ¼ τουλάχιστον των ψήφων θα πηγαίναμε σε επαναληπτικές εκλογές.

– ο νόμος είναι σεβαστός όσον αφορά την εκλογή ημών και όχι των άλλων;

– θα… ναυπηγήσει νέο σκαρί στον Δήμο ο νεαρός ναυπηγός, που ήταν δικαιολογημένα αμήχανος στην παρθενική εμφάνισή του; Άλλωστε δήλωσε πρόμαχος της συναίνεσης και της ελεύθερης έκφρασης.

– αμέσως μετά την εκλογή του Γιάννη Βασιλάκη, χρέη προέδρου έκανε ο … Λιανός δίνοντας τον λόγο στον Χατζηανδρέου;

Είναι αλήθεια ότι…

– μετά την εκλογή της Δημοτικής Επιτροπής, ο Μαυρομμάτης που ως πρόεδρος «τον δρόμον τετέλεκε», όπως λέει ο Απόστολος Παύλος, υποκαθιστούσε ενίοτε από τα έδρανα των μελών του Δ.Σ τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο; (συνήθεια χρόνων είναι αυτή…).

– ο Φώτης πήγε να βάλει και τον Κορρέ στο παιχνίδι της υποψηφιότητας για εκπροσώπηση της μειοψηφίας στη Δημοτική Επιτροπή και το πέτυχε;

– καλό είναι αυτό, γιατί η …χαρτούρα μοιράζεται σε αυτή την επταμελή Επιτροπή, προς δόξα της μητσοτακικής δημοκρατίας;

– με την έξαρση της υποπαραλλαγής της Όμικρον, της JN1, μπορεί να έχουμε πάλι συνεδριάσεις εξ αποστάσεως; Πάντως ο νέος πρόεδρος δεν φαίνεται να σκιάζεται, όπως ο απελθών. Δυο-τρεις μάσκες κυκλοφορούσαν στο Συμβούλιο.

– ακούστηκε ο δήμαρχος να λέει κάτι για τα κομμουνιστικά κράτη που δεν ψηφίζουν; Αγιάτρευτο σύνδρομο παιδιόθεν.

– αγνοούσε ο Λιανός αυτό που του έλεγε ο Κορρές για συμμετοχή του τελευταίου και ενημέρωση χωρίς ψήφο στη Δημοτική Επιτροπή; Δεν διαβάζει νόμους και εγκυκλίους όπως ο Φώτης;

– το ταξίδι τώρα αρχίζει κύριε Βασιλάκη; «Το ταξίδι ξεκινάει πάμε κι όπου βγει,/ όπου θέλει ας μας πάει κάποτε είχες πει», που τραγουδά κι ο Κωνσταντίνος Αργυρός.

– ο …νέος δήμαρχος (από ποιον άραγε παρέλαβε;) άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του προέβη σε βαρυσήμαντη δήλωση; «Έχουμε δείξει στο παρελθόν δείγματα γραφής της δουλειάς μας». Έτσι ακριβώς. Θεός, σας λέω!

– το ηχηρό χαστούκι του δημάρχου Αθηναίων για τη Δημιουργία Χώρου Μνήμης για τον Γλέζο στην Αθήνα έγινε αντιληπτό από όλους εκτός από τον αποδέκτη του; Τα αναίσχυντα μάγουλα δεν κοκκινίζουν. Και να δείτε τι σας έχω για μετά…

Είναι αλήθεια ότι…

– τελικά η ΟΝΑΣ πάει από το κακό στο χειρότερο; Δεν έφτανε η πενία υποψηφιοτήτων. Χρίστηκε πρόεδρος πριν την ψηφοφορία… δημοκρατικότατα, ψήφισαν 14 ναι και 6 λευκό για τη νέα (προχειροτονημένη), με επίδικο ποιός θα έχει τη σφραγίδα σε μια οργάνωση-σφραγίδα πλέον.

– πιστεύει κανείς ότι τα ψηφίσματα της Γ. Σ. της ΟΝΑΣ τα παίρνουν στα σοβαρά; Μια λιτανεία εκκρεμών, ανιεράρχητων προβλημάτων κάθε χρόνο, επετειακά, όπως λέμε τα κάλαντα ή κάνουμε τη γιορτή της πατάτας. Έχουν δει απολογιστικά, αν εισακούστηκαν ποτέ;

– αυτό λέγεται κάλυψη της αναποτελεσματικότητας, άγνοια των νέων συνθηκών, μικρομεγαλισμός, αίσθηση μεγαλείου, αοριστολογίες; Ίδια εργαλεία, ίδιες μέθοδοι, ίδιες αντιλήψεις με το πρόσφατο και απώτερο παρελθόν.

– έχει… αποδέκτες για ενέργεια; Ναι, δεν το πιστεύετε; Ολίγον αλαλούμ η κατάσταση, αλλά έχει. Θέμα πολιτισμού δεν τίθεται, αλλά αποδέκτης είναι το σχετικό Υπουργείο. Θέμα στέγασης της Θέμιδας στο νησί υπάρχει, αλλά αποδέκτης δεν είναι το αρμόδιο Υπουργείο.

– δεν ξέρουν ότι το Μαξίμου κυβερνά; Έστειλαν εκεί τον …φετφά; Στα θετικά του φετινού ψηφίσματος (νάχαμε να λέγαμε, δηλαδή) η αναφορά στην ακρίβεια, στα τεκμήρια, στο τεκμαρτό που τσακίζει τα μισά χωριά του νησιού, στα καύσιμα, στο μεταφορικό ισοδύναμο, που υποκρύπτει την πελαγοδρομούσα νησιωτικότητα.

– υπάρχουν και… φωτογραφικά αιτήματα;

– δεν ξέρουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη τοπικά και ειδικά πολεοδομικά σχέδια που μας αφορούν; Οι άτυποι σύμβουλοι και πάτρωνες τι ρόλο παίζουν;

– ζητούν να γίνει ρύθμιση των τιμών των εισιτηρίων των πλοίων; Πώς άραγε;

– όσο και να ψάξεις δεν θα βρεις τη ψηφιακή διακυβέρνηση, την κλιματική αλλαγή, το δημογραφικό, τα πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία;

Είναι αλήθεια ότι…

– δεν ξέρουν εκεί μέσα στην ΟΝΑΣ ότι δεν υπάρχει Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αλλά μόνο Ανάπτυξης; Οι δημόσιες επενδύσεις, το ΕΣΠΑ κ.λπ. έχουν πάει στον …Χατζηδάκη. Οι ιδιωτικές στον Σκρέκα. Την ΟΝΑΣ, βέβαια, είναι αλήθεια, δεν την ενημέρωσαν.

– ο Σύλλογος Σαγκριωτών έκανε επίσκεψη στον τέως και νυν δήμαρχο ερήμην της δημοτικής κοινότητας; Και μάλιστα έβγαλε μια ανακοίνωση περιβόλι (ορθογραφικό): εν λόγο, Αυλονιτσα, λιβάδι μ(ε μικρό λάμδα), αγροτοπαίδες κλπ άνθη του αγρού. Το θέμα της εγκατάστασης καταφυγίου ζώων συντροφιάς τούς μάρανε.

-17 χρόνια πρόεδρος και 20 χρόνια μέλος Διοικητικού Συμβουλίου δεν είναι λίγα; Ρεκόρ θα έλεγα. Και αυτό το έκανε ο Δημήτρης Καπούνης στην ΕΑΣ.

– Ο Λιανός πρέπει να ξέρει πόσοι «σμυριδεργάτες» εισέπραξαν στο τέλος του χρόνου το διόλου ευκαταφρόνητο ειδικό εποχικό βοήθημα έτους 2023; Αφού από 28 Νοεμβρίου ισχύει ο νόμος 5069/2023 (άρθρο 48) και πήρε στους ανθεκτικούς ώμους του το βαρύ μετάλλευμα, αρμόδιος είναι αυτός να ψάξει και να ενημερώσει το δημοτικό σώμα και την κοινή γνώμη. Ή όχι;

– είναι 1219,50 ευρώ (το ανώτατο έναντι άλλων δικαιούχων) για 50-240 ημερομίσθια το 2022, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της ΔΥΠΑ;

– μέχρι 30 Νοεμβρίου υπέβαλαν κάμποσοι τη σχετική αίτηση; Νηστεύοντες και μη νηστεύοντες. Το έλαβαν και συνταξιούχοι;

– μπορεί το κράτος να καλύπτει τα έξοδα μέχρι το 2026, αλλά η έγνοια για τη χρηστή διαχείριση επηρεάζει όλους και τον Δήμο που έχει πια την ευθύνη;

– πρέπει να αρχίσει να διαβάζει το manual η άσχετη δημοτική Αρχή;

– δεν είναι ικανή να αλλάξει πίστα η Νάξος το 2024; Γιατί τώρα εγώ θυμήθηκα το ποίημα του Άγγελου Βλάχου «Ἡ γῆ τῆς Ἑλλάδος», με το οποιο διακωμώδησε το περιοδικό της εποχής «Ραμπαγάς»; «Ξεύρεις την χώραν πού ἀνθεῖ φαιδρά πορτοκαλέα/ πού κοκκινίζ’ ἡ σταφυλή/ και θάλλει ἡ ἐλαία;». Το χώρα γράφεται και Χώρα!

– δεν συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ίδρυση της βιβλιοθήκης Ανωμερίτη, όπως έγραφε η πλακέτα και για τα οποία ετεροχρονισμένα, μετά το γλιναδιώτικο Συνέδριο, και τις γνωστές γελοιότητες, απένειμε η δημαρχάρα μας στον ιδρυτή της; Το 2005 ιδρύθηκε!

– μας επιφυλάσσει το 2024 ενδιαφέροντα πράγματα; «Σε καταριέμαι να ζήσεις σε ενδιαφέροντες καιρούς», λέει μια κινεζική παροιμία.

Καλή αγωνιστική χρονιά, όπως εύχεται και ο «Ριζοσπάστης»!

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 671 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*