Είναι αλήθεια ότι…

Newsroom
17/01/2024 10:52
 
 
 

 

Είναι αλήθεια ότι…

– έχετε τραγουδήσει Κουγιουμτζή; «Κι αν με χτύπησε τ’ αγιάζι/ το σακάκι μου κι αν στάζει/ σου το λέω δε με νοιάζει μια και είμαστε μαζί…». Όπου σακάκι μου, βάλτε τη λέξη Συμβούλιο (την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου εννοώ), για να δείτε τι γίνεται με τη δημοτική μας Αρχή.

– φταίει και πάλι ο …Κόκκοτας, όπως στο ταλαίπωρο «Ιάκωβος Καμπανελλης»; Στάζουν οι ρηγματωμένοι τοίχοι και μαζεύουν το νερό με πράσινους κουβάδες. Ευτυχώς δεν έβρεχε χθες, γιατί μπορεί να εμφανίζονταν και …σαλιγκάρια.

– ήταν απίκο (a picco) η διευθύντρια Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών-σαν έτοιμη από καιρό, σαν να ήξερε ή ψυχανεμιζόταν ο προϊστάμενός της ότι θα τεθεί εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα-, για να εξηγήσει τη ληξιαρχική ενοποίηση των ενοτήτων Νάξου και Δρυμαλίας; Είπαμε smart island η Νάξος, αλλά όχι κι έτσι. Η ίδια η Νάξος το ξέρει ότι είναι έξυπνη; Μη μας πουν και… καμπούρηδες ή κοντόφθαλμους.

– όλα, πάντως, πέφτουν στην… καμπούρα της γερασμένης Ορεινής Νάξου, που τόσο την αγαπά η λιανοπαρέα, ώστε να την υποβαθμίζει με τη συγκεντροποίηση υπηρεσιών; Κι ας φωνάζουν η Μουστάκη και ο Μανδηλαράς. Αυτή είναι η λήψη αποφάσεων εγγύτερα στον πολίτη που έμαθε να παπαγαλίζει η δημαρχάρα μας.

– καλή είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αλλά το γεροντάκι από την Κωμιακή πως θα εξυπηρετηθεί; Γιατί ένας δημοτικός υπάλληλος τουλάχιστον δεν ασχολείται με τη διοικητική εξυπηρέτηση επί τούτου της … έρημης Νάξου, για να θυμηθούμε την ελιοτική έρημη χώρα;

– δεν διαμαρτύρεται κανένας τελικά από την ορεινή Νάξο για την κατάργηση του Ληξιαρχείου; Λίγο έλειψε να μας πουν ότι τους το ζήτησαν κι όλας

Είναι αλήθεια ότι…

– χθες το μεσημέρι, στο δεύτερο μόλις Δημοτικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος δεν ήταν …έτσι όπως έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια; Θα μου πεις νωρίς είναι και ο νέος, νεαρός πρόεδρος μπορεί να αρθεί στο ύψος του… Λιανού. Λέμε τώρα.

– ο καθένας έπαιρνε την άδεια από τη …σημαία και ο πρόεδρος μάλωνε μόνο τον Μανώλη Πολυκρέτη, αφήνοντας τον τέως πρόεδρο να αλωνίζει αν και το Γλινάδο δεν έχει πια αλώνια. Και ο δήμαρχος δεν πήγαινε πίσω. Δεν είχε και τον Φώτη αγκαλιά και –πλάι…

– Μαυρομμάτη θα λέτε και θα κλαίτε; Αμήχανο, πάντως, τον είδα τον Φώτη ή μου φάνηκε; Νοσταλγεί τον παλιό ρόλο ή ψάχνει να βρει τον καινούργιο;

– επαίνεσε τον δήμαρχο που κατάργησε …προφητικά τον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ το 2019 και τώρα… ήλθε η κυβέρνησή (τους) να καταργήσει ΟΛΑ τα δημοτικά νομικά πρόσωπα; Πρωτοπόρος ο… δικός μας. Βλέπει μακριά. Διορατικός. Και δεν του φαίνεται του μπαγάσα.

– δεν καταλαβαίνω αυτή τη διαρκή… σπέκουλα και το ξεσκόνισμα στον δήμαρχο; Ή μάλλον καταλαβαίνω, καταλαβαίνω.

– προσέξατε τη διαφοροποίηση Μαυρογιαννόπουλου- Μαυρομμάτη σχετικά με την ποσόστωση των φύλων στη συγκρότηση του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου; Άρχισαν τα όργανα ή ο πρώτος ξέρει …τι έπαιξε που του δόθηκε άλλη θέση από αυτήν που θα έπρεπε να πάρει;

– η δημαρχάρα μας που κόπτεται για τις ποσοστώσεις, δεν έχει καμιά γυναίκα στο Δημοτικό Συμβούλιο; Και μη μου πείτε ότι ο κόσμος έτσι αποφάσισε, γιατί θα χάσω κάθε ιδέα για το smart island!

-παρόλ’ αυτά είδατε μια φρεσκάδα; Αλλά πολύ συναίνεση, βρε παιδί μου, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης, που μισο-ορθώνει ανάστημα και κοιτά με πίστη το απώτατο μέλλον.

Είναι αλήθεια ότι…

– είδατε τις χαιρετούρες του Σεργακιού με τον παρακαθήμενο Μαυρογιαννόπουλο, άμα τη εκλογή-επιλογή τού τελευταίου; Όλο χαρούλες ήταν ο πρώην, που πέρασε από το πόστο. Δεν πε΄ριμενε τι θα του έλεγε αργότερα ο αντιπρόεδρος…

– αυθαίρετα παρενέβαινε η δημαρχάρα πότε-πότε, με υψωμένο το εγκαρίτικο φρύδι, λες και είχε καβαλήσει το καλάμι του… Ακριτίδη; Και με τι προσόντα, ε;

– ως και ο Χατζηανδρέου στον δήμαρχο απευθυνόταν ενίοτε, παρακάμπτοντας τον πρόεδρο; Ανοργάνωτη, καφενειακή συζήτηση. Από το ένα άκρο πήγαμε στο άλλο. Χύμα στο κύμα.

– πήρε και τον λόγο ο εξ απορρήτων αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου monsieur Lykourό για να υπερασπίσει τον παιδικό του φίλο, ως αφοσιωμένος Φίλιππος προς Ναθαναήλ; Δοτός είναι, τι να κάνει ο έρμος; Η αγνωμοσύνη καταδικαζόταν βαρύτατα από την αρχαιότητα. Κάτι θα ξέρει από την αρχαία ελληνική γραμματεία…

– είχε δεν είχε τον «κάρφωσε» και τον Σέργη ο αντιπρόεδρος. Είπε: «όταν ο Λιανός ήταν πρόεδρος του λιμενικού ταμείου λύθηκαν προβλήματα που είχαν βαλτώσει από τους προηγούμενους»…

– λόγω της εγνωσμένης θρησκευτικής προσήλωσής του αντέδρασε στην παρατήρηση Μανώλη Πολυκρέτη ότι δεν έβαλαν πέτρα πάνω σε άλλη πέτρα στο Λιμενικό Ταμείο, ενθυμούμενος τον ευαγγελιστή Ματθαίο; «Οὐ μὴ ἀφεθῇ ὧδε λίθος ἐπὶ λίθον ὃς οὐ καταλυθήσεται».

– ακόμα και κάποιος λογιστής μη δημοτικός σύμβουλος μπήκε σε μια Επιτροπή, αν άκουσα καλά; Και που μπήκε, τι μ’ αυτό; Προεκλογικά γραμμάτια εξαργυρώνονται αβέρτα κουβέρτα. Μισοτιμής. Λογικό. Μόνο στη μαρίνα θα μείνουμε; Οι… Χούθι της λιανικής επέλασης στο προσκήνιο.

– ΦΟΔΣαΐτης έγινε ο ίδιος ο δήμαρχος; Από πολέμιος. Δεν το πιστεύω. Την ανάγκην έκανε φιλοτιμία; Έπεσε η μύτη του; (προσοχή μη χτυπήσει κανένα). Καταστροφή για την υπερήφανη, έξυπνη Αξά!

– κάποιοι άφωνοι στο χθεσινό Συμβούλιο μαρσάρουν για το επόμενο;

– στη συγκρότηση των Επιτροπών του Δημοτικού Συμβουλίου δεν τηρήθηκε το άρθρο 12 του Κανονισμού λειτουργίας του; Τι λέει ο πρόεδρος και η αντιπολίτευση; Ή το παράβλεψε η τελευταία, ενθυμούμενη τον Σούτσο; «Οι Έλληνες θελήσαντες να διαβούν τον Αίμον / συνέστησαν επιτροπήν, Κόντον, Μελάν και Κρέμον».

Είναι αλήθεια ότι…

– τα έκανε μαντάρα πάλι ο Λιανούλης με τον τομέα της υγείας στο νησί;

-κουτσοί, στραβοί προσκυνούν το Ταμείο Ανάκαμψης; Ανήγγειλε ότι θα γίνει επέκταση με 6 εκατ. ευρώ του Νοσοκομείου (που έχει ως δεύτερο, πραγματικό όνομα το «Κέντρο Υγείας» και το κρύβει). Κατά τα άλλα δεν έχει αρμοδιότητα ο Δήμος.

– στα δύσκολα, όπως στους γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου (τους αγροτικούς, που η λατρευτή Αγαπηδάκη του Μητσοτακέικου βάφτισε προσωπικούς), κάνει την πάπια της Αλυκής;

– δε μας είπε ότι ενώ δίνονται ….6 εκατ. για την επέκταση του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου, γιατί δεν έχει γιατρό η μακρινή Κωμιακή;

– έχει άποψη για το κοινωφελές Ίδρυμα Στήριξης του Νοσοκομείου-Κ.Υ., χωρίς να έχει…ιδέα; Είχε μπροστά του το 40χρονο ιδρυτικό Π.Δ. της 21-11-1984 (ΦΕΚ Β 854/8-12-1984) και δεν ήξερε ότι υπήρχε και νεότερο κατά 10 χρόνια; (Π.Δ. της 6-10-1994, ΦΕΚ Β 784/19-10-1994).

– από τη συγκατοίκηση του γερο Καραμανλή και του ΠΑΣΟΚ προήλθαν και τα δύο; ΠΑΣΟΚ, ωραία χρόνια.

– απόρησε με την απαρχαιωμένη σύνθεση της Διοίκησης του Ιδρύματος ο Λιανούλης; Δεν την ήξερε κοτζάμ δήμαρχος και αντιδήμαρχος 15 χρόνια τώρα και πριν κοινοτάρχης Εγκαρών; Στο πειθαρχικό!

– δεν είναι η σημερινή, αλλά και η χθεσινή κοινωνία της Νάξου αυτή που εκπροσωπείται;

– τον ίδιο τον πρόεδρο του Ιδρύματος που επικαλέστηκαν Λιανός και Χατζηανδρέου τον ρώτησαν τι εκπροσωπεί;

– ο δήμαρχος (ήρεμα μιλώ) τήρησε έστω το σκουριασμένο Διάταγμα κατά τον ορισμό εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης στη χθεσι
νή συνεδρίαση;

– ο αειθαλής Στυλιανός Βλυσίδης περίμενε με αγωνία και συγκίνηση να ανανεωθεί η θητεία του και να θυμηθεί πώς πέρασαν 40 χρόνια από τη συστατική συμβολαιογραφική πράξη που έκανε; Οι διοικήσεις φεύγουνε μα ο Βλυσίδης μένει. Και όχι μόνον αυτός. «Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν».

– δεν ήξερε ο Λιανός τουλάχιστον ότι τα Π.Δ. δεν περνάνε από τη Βουλή; Α, ρε Φώτη, πόσο θα μας λείψεις!

Είναι αλήθεια ότι…

– η έκφραση «ορισμός υπολειπόμενου μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Στήριξης Κέντρου Υγείας – Νοσοκομείου Νάξου» (θέμα της χθεσινής συνεδρίασης) είναι Ελληνικά; Ο συντάκτης ευθύνεται ή έχουν και άλλοι συνευθύνη;

– η πλειονότητα της δημοτικής πλειοψηφίας είναι αντίθετη με τον γάμο των ομοφύλων; Μη με ρωτάτε για λεπτομέρειες. Έχω μιλήσει με τους 9 από τους 15.

-ο Λιανός πάει να πιστωθεί τον τοπικό πολεοδομικό σχεδιασμό; Μέγα ψεύδος, θράσος και δημαγωγία. Σε όλη την Ελλάδα θα γίνουν σχέδια τα επόμενα 3-4 χρόνια με κεντρική απόφαση και χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Αυτή είναι η αλήθεια.

– δημαγώγησε με το Αργοκοίλι που μας έβαλαν την τελευταία στιγμή για να δεσμεύσουν κάτι περισσευούμενα από το λήγον πρόγραμμα και έτρεχαν οι δικοί μας (τρόπος του λέγειν) διά περιφοράς να προλάβουν τη …γέφυρα με το επόμενο; Τους τέλειωσαν τα λεφτά, λέει ο Λιανούλης. Τέτοια ανευθυνότητα. Εμείς τα είπαμε έγκαιρα και με γνώση του θέματος.

– το είπε ο δήμαρχος στην κοπή πίτας των εργαζομένων; «Πόσο παραγωγική είναι η γη της Νάξου» που βγάζει σέρφερς! Μα την Παναγία! Αφορμή, η βράβευση ενός πανευρωπαϊκού πρωταθλητή που γεννήθηκε στο νησί. Δεν είδα να γίνεται το ίδιο με Ναξιώτες που διακρίνονται σε διεθνή επιστημονικά φόρα (πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, διεθνείς οργανισμούς). Poor things!

– δεν έχει καμιά σχέση η βράβευση αυτή με την πίτα των εργαζομένων; Δεν μπορούσαν να βραβεύουν τη διάκριση ενός υπαλλήλου, που εισφέρει νέες ιδέες και καινοτομίες για το καλώς νοούμενο δημόσιο συμφέρον;

– η Ελλάδα είναι τρίτη από το τέλος στη λίστα με τους πιο «ικανοποιημένους» κατοίκους της Ε.Ε.; Στη Νάξο ξέρουμε ποιος είναι αυτο-ικανοποιημένος.

– η κερδοσκοπία οργιάζει και στη Νάξο και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί καθεύδουν, μιμούμενοι τον Δήμο;

– η Ελλάδα, με ένα από τα χαμηλότερα κατά κεφαλήν εισοδήματα της ΕΕ των 27 και με ρεκόρ υπογεννητικότητας, έχει π.χ. το ακριβότερο βρεφικό γάλα στην ΕΕ-27.

– το πορτογαλικό «καλάθι» είναι φθηνότερο κατά 3% σε σχέση με το ελληνικό; Επιπλέον οι μέσες ετήσιες αποδοχές των Πορτογάλων είναι κατά 23% υψηλότερες.

– οι… χιονοδρόμοι της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου θα κόψουν τη βασιλόπιτά τους σε σαλέ στη Φτερόλακκα Παρνασσού, σε έναν ακατοίκητο τόπο. Προσοχή στις χιονοδρομίες, μια και οι περισσότεροι έχουν μια κάποια ηλικία. Και του χρόνου στο… Νταβός! Poor things!

– βυτιοφόρο γέμισε στέρνα για να γίνει αγιασμός των υδάτων στην Κωμιακή; Από τα ανήκουστα, αλλά και συμβολικά. Θυμήθηκα το γερο Σεφέρη: -Δεν έχουμε ποτάμια, δεν έχουμε πηγάδια, δεν έχουμε πηγές./ Μονάχα λίγες στέρνες,/ άδειες κι αυτές./ Που ηχούν και που τις προσκυνούμε».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 726 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*