Είναι αλήθεια ότι…

Newsroom
27/02/2024 10:57
 
 
 

 

Είναι αλήθεια ότι…

– νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν εύκολα οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του περιβαλλοντικού εγκλήματος στο Πυργάκι;

– ακόμη και η Ευελπίδου, που ο λόγος της επιστημονικά μετρά, συγκρατήθηκε μεν εξαιτίας της συμβουλευτικής σχέσης της με τον Δήμο, αλλά τα έψαλλε κανονικά στους βιαστές της ναξιακής φύσης από τα μικρόφωνα του Aegean Voice;

– αποκωδικοποίησε τα μηνύματά της ο …ευαίσθητος δημαρχούλης και οι αυλικοί του;

– θυμάστε που καλούσε ο Δήμος τους κατοίκους Πυργακιού, Αλυκού και Πλάκας σε διάλογο πέρυσι στις αρχές Ιουλίου; Πλάκα δεν έχει; Ο και οικολόγος (κατά δήλωσίν του) δήμαρχος στις δόξες του.

– ο φωτογράφος του Δήμου θα εμπλουτίσει το άλμπουμ του με τις πετσοκομένες από τον εκσκαφέα ρίζες των κέδρων και αμμοθίνες; Οικολόγος κι αυτός! Και… λιμενολόγος! Και… NATURAλιστής! Αμέ;

– τα φορτώνετε στον Μπέη της Κεραμωτής και τον εργολάβο από τον Κινίδαρο και νομίζετε ότι απαλλάσσεστε από τις ευθύνες;

– το έγραφε ο Καβάφης το 1896; «Α, όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω./ Αλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον./Ανεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμον έξω».

– το είπε -όχι, βέβαια καβαφικά, αλίμονο- ο Λιανός για την εγκληματική παρέμβαση στις αμμοθίνες και τον βιασμό του περιβάλλοντος; Εκτός των τειχών της ευθύνης. Αντρίκια. Οικο-λογικό σάς φαίνεται;

– και ο Συνήγορος του Πολίτη έχει τώρα τον λόγο;

– έχετε διαβάσει το βιβλίο «Ασθενείς ηγέτες στην εξουσία» του διακεκριμένου Άγγλου νευρολόγου– ψυχίατρου λόρδου Ντέιβιντ Όουεν; Εκεί θα δείτε τα 14 σύνδρομα ύβρεως, κατά την αρχαία ελληνική λέξη και με τη σημασία της εποχής εκείνης.

Είναι αλήθεια ότι…

– γίνεται διαγωνισμός για την αποκατάσταση όψεων του Δημαρχείου Ερμούπολης; Έτσι διάβασα σε πρωτοσέλιδο της «Κοινής Γνώμης» την περασμένη Πέμπτη. Τα βλέπει αυτά ο Λιανός που μιλά για δημοτικούς χώρους αναδειοδότητους που, μάλιστα, στάζουν; Ευτυχώς που και φέτος είναι άνυδρη η σεζόν!

– στάζει η… δημοτική πολιτική και ο προγραμματισμός «πάμε κι όπου βγει»; Το κόσμημα των αρχών της δεκαετίας του 2000 (ας μας πει και ποιοι το ανήγειραν, τοπικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι) κατάντησε αθώρητο από την εξωτερική ασχήμια. Άπονη ζωή.

– το γράφαμε στο προηγούμενο σημείωμα και κρούαμε τον κώδωνα στον προεδρεύοντα του Δημοτικού Συμβουλίου; Όσο και να θέλω να τους συμπαρασταθώ, πάλι τα έκαναν θάλασσα από την αρχή, από πλευράς διαδικασιών και ουσίας. Ξέρουν ότι ο θεσμός επιβάλλει τη συναίνεση ή ψάχνουν κόλπα να αποφύγουν την ενοχλητική παρουσία του;

– πάνε να ευτελίσουν και τις ειδικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που πρέπει να γίνονται στο εξής μία φορά κάθε δύο μήνες και να έχουν ως αντικείμενο την απάντηση σε ερωτήματα των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων;

– γράφουν στα παλαιά τους υποδήματα νόμο και εγκύκλιο; Υπάρχουν τρόποι ελέγχου της νομιμότητας για να συμμορφωθούν οι αδιόρθωτοι …ιδιοκτήτες του Δήμου.

Είναι αλήθεια ότι…

– εκτός εκκλησίας έθεσε ο Σεραφείμ Πειραιώς τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της ισότητας στον γάμο; Άλλοι Μητροπολίτες πριμοδοτούν πολιτικά από τώρα και μάλιστα επιστολικώς τους μη ψηφίσαντες βουλευτές.

– τουλάχιστον δεν διατυπώθηκε εχθροπαθής λόγος από την κεφαλή της τοπικής εκκλησίας;

– δεν είναι θεάρεστο να εκπέμπεται εμπρηστικός και ακραίος λόγος από ιερέα της; «Απευθύνω ένα μεγάλο ΑΙΣΧΟΣ για τους ανθέλληνες και τους τάχα Χριστιανούς βουλευτές που δεν τόλμησαν, λόγω φόβου, δειλίας και υστεροβουλίας να πούνε ΟΧΙ στο αισχρό νομοσχέδιο. Το Πάσχα των Ορθοδόξων και οι Ευρωεκλογές είναι κοντά! Ξύπνα λαέ! Δεν θα μείνει τίποτε όρθιο! Η Ορθόδοξη Ελλάδα καταρρέει!».

– όχι μόνον είναι διχαστικά και διαιρετικά αυτά τα έπεα, αλλά αμφισβητούν και τον πατριωτισμό συνανθρώπων, λες και κάποιος χαρακτηρίζεται πατριώτης και μη πατριώτης από τη θέση του γι’ αυτόν το νόμο;

– η πολιτική παρέμβαση της Εκκλησίας που πάντοτε εκδηλώνεται με τον ένα ή άλλο τρόπο, εδώ είναι απροκάλυπτη; Και μάλιστα διανθίζεται από το ότι «η κ. Μονογιού και ο κ. Καφούρος άντεξαν κάπως στα φροντιστήρια ,το μασάζ και τις πιέσεις», απέχοντας από τη σχετική ψηφοφορία.

– δεν ικανοποιείται, όμως, το …φλογισμένο, παπαφλεσσικό ράσο; «Παρ’ όλα αυτά η αποχή δεν παύει να είναι υπεκφυγή. Έστω το ναί, ναί και το ού».

– βλέπω τον Βρούτση και τον Φόρτωμα στον …πρόναο ως κατηχούμενοι, πριν τους επιτρέψουν κάποιοι να μπουν στην εκκλησία;

– τον πρώτο τον απαρνούνται -προσωρινώς ελπίζω- ακόμη και βρουτσικά πρωτοπαλίκαρα; «Εμείς που ψηφίσαμε την νέα Δημοκρατία έχουμε κάθε λόγο να αντιδρούμε. Διότι από όσο ξέρω δεν γινόταν αναφορά σε κανένα πρόγραμμα για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο».

– έλαβε, βέβαια, απάντηση από άλλο μέλος του κομματικού ποιμνίου; «Αυτός τουλάχιστον ήταν σύμφωνος με το νεοδημοκρατικό πρόγραμμα: “Υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+”». Τσίρκο Μεντράνο ή Δελφνάριο; Το διλημμα.

– απεφάνθη ο είδήμων ιερεύς ότι «οι περισσότεροι εκ των ομοφυλοφίλων δεν είναι εκ φύσεως ομοφυλόφιλοι»;

-επικαλούνται τον Παύλο και τις Γραφές κατά το δοκούν; «Διὸ καὶ παρέδωκεν αὐτοὺς ὁ Θεὸς ἐν ταῖς ἐπιθυμίαις τῶν καρδιῶν αὐτῶν εἰς ἀκαθαρσίαν τοῦ ἀτιμάζεσθαι τὰ σώματα αὐτῶν ἐν αὐτοῖς» (Ρωμ. α΄ 24).

– διαβάσατε τον ήπιο λόγο του Δωρόθεου Β΄ της Μητροπόλεως Σύρου κ.λπ.; Η Εκκλησία «θα πρέπει να βρει τρόπους, όπως έγινε με το σύμφωνο συμβίωσης, στο οποίο κατά μία άποψη συγκατετέθη, μη δυναμένη να πράξει διαφορετικά, αφού βλέπει πού πορεύεται η κοινωνία και δεν μπορεί να αντιστρατευτεί σ’ αυτήν, που είναι το ποίμνιό της».

Είναι αλήθεια ότι…

– δεν φαίνεται να αρέσει στον Μαυρομμάτη η θεσμοθετημένη ανά δίμηνο υποχρεωτική λογοδοσία της δημοτικής Αρχής σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου; Έτσι είπε στον Aegean Voice την περασμένη Παρασκευή.

– ήθελε ετήσια λογοδοσία, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων ή τουλάχιστον ανά εξάμηνο; Ξέρουμε, βέβαια, πότε και πόσο πιστά εφάρμοσε τον Κώδικα η δημοτική Αρχή.

– ένας δημοκρατικός θεσμός υπονομεύεται πριν καν εφαρμοστεί;

– ο επί της ύδρευσης και άρδευσης αντιδήμαρχος επιβεβαίωσε κάτι πολύ ανησυχητικό; Από 900.000 κυβικά νερού που είχαν πέρυσι οι ναξιώτικες λιμνοδεξαμενές, τώρα έχουν μόλις 30.000. Δηλαδή μείωση κατά 96,7%! 1,5 – 1,8 εκ κυβικά χρειαζόμαστε το χρόνο και έχουμε το 1/45 της ποσότητας των λιμνοδεξαμενών. Ούτε αυτό δεν έχουμε, δηλαδή 33.000- 40.000 κυβικά.

– το πρόβλημα δεν θα ήταν τόσο οξύ, αν και δεν είναι μόνο ναξιακό (και η …Μάλτα έχει πρόβλημα, είπε αγέρωχα ο Φώτης), αν υπήρχε συγκροτημένη και ολοκληρωμένη πολιτική και σχέδιο από χρόνια;

– το άλλο πρόβλημα είναι ότι χρειάζονται 4 εκ. ευρώ και το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (όχι Εμπορικής Ναυτιλίας, Φώτη) είπε γιοκ; Είναι τεράστιο το κόστος λειτουργίας μιας αφαλάτωσης (25.000 ευρώ).

– τη νύφη θα πληρώσει ο καταναλωτής; Για εξορθολογισμό τελών (διάβαζε αύξηση) μίλησε ο αντιδήμαρχος; Από το 2019, είπε, έχουν να αυξηθούν τα τέλη ύδρευσης (0,40 σεντς τώρα), ενώ δύο ευρώ το κυβικό κοστίζει στον Δήμο η αφαλάτωση.

– το φράγμα Τσικαλαριού (δεν πήγε στο Ανάπτυξης, αλλά στο Υποδομών, Φώτη) δεν είναι θέμα του Δήμου; Ναι, ό,τι δεν πάει καλά δεν είναι θέμα Δήμου! Διεκδικεί, όμως, άλλα έργα, αεροδρόμιο κ.λπ. Ό,τι αφορά το νησί, αφορά και τον Δήμο, καταλάβετέ το.

– οι ψιχάλες των ημερών δεν σώζουν την παρτίδα; «Ήχος συρτός, συλλογιστός, συνέρημος,/ ήχος κανονικός, κανονικής βροχής», όπως γράφει η Κική Δημουλά στα «Πάθη της βροχής».

– την επόμενη Πέμπτη θα συζητηθεί και το μακάβριο θέμα του καθορισμού του ανώτατου ορίου κάλυψης των εξόδων κηδείας τω αρχόντων μας; Είναι ανάγκη να υπάρχει αυτή η διάκριση; Μάλιστα θα υπάρχει και πρόβλεψη στον προϋπολογισμό, λες και προεξοφλούν τις θεϊκές αποφάσεις!

– το Συμβούλιο ΄Ένταξης Μεταναστών περιφέρεται από Συμβούλιο σε Συμβούλιο; Τι τρέχει, που λέει και ο Σαββόπουλος;

– στις προσκλήσεις συνεδριάσεων μπορούν να αναγράφονται και οι εισηγητές των θεμάτων, όπως κάνουν άλλοι Δήμοι;

Είναι αλήθεια ότι…

– ήταν …αφαλατωμένη η τρίτη (την περασμένη Πέμπτη) συνεδρίαση του ΔΣ της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης ΟΝΑΣ; Δεν είχε καμιά νοστιμιά.

– μέχρι και το υδρευτικό της Νάξου βάλθηκαν να λύσουν οι …φωστήρες της, προτείνοντας σύγχρονη πασίγνωστη διαδικασία αφαλάτωσης; Πολύ σοβαρά έχουν πάρει τον άχαρο ρόλο τους.

– ο Μαυρομμάτης θα έπρεπε να τους ορίσει άτυπους συμβούλους και αν δεν το κάνει κακό του κεφαλιού του;

– βιάζονταν να φύγουν και οι λίγοι παρόντες, λόγω του αγώνα Φερεντσβάρος-Ολυμπιακού που δεν υπολόγισαν; Σίγουρα πιο ενδιαφέρον είχε το ματς αυτό και δεν είχαν άδικο.

– είναι φτωχός ο Σύλλογος Δανακιωτών για να έχει σύνδεση με την Cosmote Sport, αλλά και πάλι η παρακολούθηση του αγώνα δεν θα έκλεβε την παράσταση;

– καλούν τους πρώην Προέδρους της ΟΝΑΣ επιλεκτικά; Είχαν παραλείψει τον Δημήτρη Μανδηλαρά και την Άννα Κοντοπίδη. Αφού ήταν ο Μαϊτός με τη συντροφιά του, τι χρειάζονταν οι άλλοι; Άσε που τους γύρισαν την πλάτη και οι υπόλοιποι κληθέντες.

– νεκραναστήθηκε ο Σύλλογος Χωραϊτών, όπως μαθαίνω, για λόγους που μπορεί να καταλάβει ο καθένας;

– πάει πολύ να ζητήσω πότε έκανε αισθητή την παρουσία του την τελευταία 20ετία; Από πότε έχει να εκλέξει Διοικητικό Συμβούλιο; Κι αν έχει εκλέξει, το προηγούμενο πότε εκλέχτηκε, όπως και οι αντιπρόσωποι στην ΟΝΑΣ;

– η διαφάνεια αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση για κάποιο συλλογικό φορέα που θέλει να παίζει και δημόσιο ρόλο; Ή όχι;

– τσίμα-τσίμα είχαν απαρτία; 11 σύλλογοι εκπροσωπήθηκαν από τους 21. Το μισό ΔΣ. Το άλλο μισό στην… Κίνα βρίσκεται. Και απ’ αυτούς, ορισμένοι είναι σύλλογοι-κελύφη και απολειφάδια, άταφοι νεκροί, σκελετοί στον φοριαμό, κάτοχοι παλιοκαιρινών, ξεβαμμένων σφραγίδων.

– ο Σύλλογος Δαμαλά έχει να …σταυρώσει Συμβούλιο από το 2015 και …εκπρόσωπός του παριστάνει την πρόεδρο της ΟΝΑΣ;

– απείχαν και οι πρόεδροι συλλόγων, τους οποίους είχαν καλέσει σε γενική….επιστράτευση, επίσης, μετά τις καταγγελίες γνώστη της λειτουργίας και παραλειτουργίας της ΟΝΑΣ και των μηχανισμών; Τζίφος. Ένας παρών! Επίδειξη δύναμης!

– για ποια σύγκληση νυν προέδρων συλλόγων και πρώην προέδρων της ΟΝΑΣ μπορεί να γίνει λόγος; Ένας συν δύο!

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 334 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*