Είναι αλήθεια ότι…

Newsroom
08/03/2024 14:37
 
 
 

 

Είναι αλήθεια ότι…

– ο πάντα διαβασμένος δήμαρχος αποκάλεσε Επιτροπή και θεσμό την προχθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την πρώτη δίμηνη δημοτική λογοδοσία; «Μην του χτυπάς τα μεσάνυχτα την πόρτα», για να θυμηθούμε και τον μεγάλο Δήμο Μούτση, που πρόσφατα «πήρε τον μεγάλο δρόμο, δρόμο δίχως άκρη…».

– Δήμος αυτός… Δήμος και ο δικός μας, αλλά καμία σχέση, ε; «Δεν λες κουβέντα…»; «Με αγάπη. Φιλιά», κατά τον λιανικό χαιρετισμό, μέρα που είναι.

– προχθές, στην, ας πούμε, λογοδοτική βραδιά, ήταν πράος ως «αρνίον άκακον», σε αντίθεση με τις 29 Φεβρουαρίου (τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου), που έδωσε τα ρέστα του, ρέστα άγνοιας και πτωχαλαζονείας; Ανίκητο και ανίατο μίγμα των χυδαίων και απαίδευτων σπουδαρχιδών.

– θυμάστε ότι τότε κατηγορήθηκε από τον Χατζηανδρέου για άσεμνη… δακτυλική χειρονομία, προκειμένου να δείξει στους δεξιούς ομοϊδεάτες του στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου τι έκανε στον Χάτζη, με τον αποκλεισμό από την εκπροσώπηση στην ΠΕΔ υποψηφίων του;

– παρίστανε τον ανήξερο και τη σιγανοπαπαδιά, αλλά υπάρχουν οι μάρτυρες και οι… μαρτυριάρηδες; Θυμάστε την περιβόητη φράση του Μιτεράν ότι η πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων; Ο καθείς και τα όπλα του, το ύφος και το ήθος του.

– με αυτά τα ντεσού πήγε να μπει και στο Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε. και έφαγε φούμο; Δεύτερος από το τέλος κατάφερε με σκληρό αγώνα να βγει. Βατερλό. Αν διαβάσεις, όμως, ανάποδα τη λίστα; Σπουδαρχίδης είπαμε, αλλά όχι κι έτσι. Με αγάπη. Φιλιά!

– δεν έχει αρμοδιότητα ο Δήμος για το Νοσοκομείο, αλλά ασχολείται για το καλό μας; Το ίδιο, όμως, δεν κάνει και για άλλα θέματα που δεν είναι αβανταδόρικα γι’ αυτόν. Θυμάστε τη Λαγκούνα; Τα καλά και συμφέροντα.

– ό,τι καλό γίνεται προσπαθεί να το οικειοποιηθεί, ενώ, όπου στραβώνει η δουλειά, πετά τη μπάλα στην …εξέδρα άλλων;

– τα πολυϊατρεία στα νησάκια δεν έχουν ή έχουν περιστασιακά γιατρό, όπως είπες δημαρχούλη μου; Κατά τα άλλα είναι …πολυϊατρεία. Ούτε …μονοϊατρεία, μεγάλε.

– μίλησε μέχρι για σκάφη …έρευνας και διάσωσης, για να μεταφέρουν και ασθενείς με 5 μποφόρ; Στο μυαλό του πόσα μποφόρ κυκλοφορούν; Με αγάπη. Φιλιά!

– επιχορηγεί 13 επικουρικούς -όπως του θύμισε η παρούσα εξ απορρήτων Καμπούρη- και παρέμβηκε για το κτιριακό του Νοσοκομείου; Δοξάστε τον. Και πριν χάσει την πολυθρόνα η κουνιάδα, θα γίνει σύσκεψη την ερχόμενη Τετάρτη στον Δήμο με την παρουσία της. Σου λέει, δεν ξέρεις ποιος έρχεται μετά τον διαγωνισμό, από τον οποίο η Καλλίτσα, όπως γράψαμε, αποκλείεται λόγω έλλειψης τυπικών προσόντων.

– ο άλλος Αξώτης, αεί υποψήφιος, προτίμησε τη Σύρο για να …εκτεθεί νοσοκομειακά; Άλλος για Σύρο τράβηξε… You understand?

Είναι αλήθεια ότι…

– η ασύνταχτη διαδικασία και ο αχταρμάς της προχθεσινής συνεδρίασης, 5,5 ωρών, του Δημ. Συμβουλίου για λογοδοσία της δημοτικής αρχής αγανάκτησε δίκαια ακόμα και τον Μαυρομμάτη;

– σε αυτήν τη φρέσκια διαδικασία, που γίνεται ενημέρωση και συζήτηση χωρίς λήψη αποφάσεων, χρειάζονται κανόνες, όπως στον κοινοβουλευτικό έλεγχο; Η δευτερολογία του θέτοντος το θέμα και το ερώτημα και ο χρονικός περιορισμός των ομιλιών μπορούν να θεσμοθετηθούν με τροποποίηση του δημοτικού Κανονισμού. Για να γίνεται συντεταγμένη και αποτελεσματική συζήτηση, σ΄ αυτήν την ελεγκτική και δημοκρατική ρύθμιση που μπουσουλάει ακόμη.

– ο προεδρεύων συγκρούστηκε άδικα για τη διαδικασία με τον τέως, αλλά είδα να σηκώνει κεφάλι ο …μικρός; Τον εξ αριστερών, πάντως, να προσέχει τώρα, που προσπαθεί συνεχώς να τον καπελώσει στη διεύθυνση της συζήτησης.

– τα λιανικά Ελληνικά μοιάζουν με τα σκόιλ ελικικου του αφεντικού;

– τον ακούσατε; «Μπορεί να χάσεις ένα πρόγραμμα γιατί δε είχες επαρκές τα χαρτιά». Έτσι, ακριβώς Επαρκές. Ή το άλλο; «Ένας δρόμος, το οποίο»; Ζητώ πολλά, ε; Κατά τα άλλα, «κριθήκαμε στις εκλογές, γιατί έχουμε υποχρεώσεις και δεσμεύσεις να κάνουμε. Είμαστε δεσμευμένοι…»! Δεν επιδέχεται βελτίωσης, Λεονάρδε. Με αγάπη. Φιλιά!

– από άγνοια, υστεροβουλία ή γκαντεμιά (και τα δύο ή και τα τρία μαζί) πέφτει έξω; Στις 29 Φεβρουαρίου ενέκριναν ψήφισμα με δυο δευτερεύουσες προτάσεις, στο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς που την ώρα εκείνη ψηφιζόταν στη Βουλή; Ίσως απέβλεπαν σε επόμενο νομοσχέδιο, αν δεν αγνοούσαν την εξέλιξη, ή ήθελε η πλειοψηφία να κάνει ανέξοδα το χατίρι του Κορρεδακιού!

– εδώ έκαναν λάστιχο το κατεπείγον επί μαυρομμάτειας …δυναστείας, χάθηκε μια συνεδρίαση διά περιφοράς;

– ίσως προσβλέπουν στην πρώτη διόρθωση του νόμου;

– αυτή η αλαζονεία και το υφάκι δεν στηρίζονται σε κόμπλεξ ανωτερότητας; Μα, φυσικά. Κρύβει πίσω από αυτά ανασφάλειες και ποιότητα χαρακτήρα.

– με τις μελετοκατασκευές ή αλλιώς το «σύστημα Μητσοτάκη» τάχθηκε αναφανδόν ο δήμαρχος; Ασφυκτικός έλεγχος των έργων και ημέτεροι εργολήπτες. Με την καλή έννοια, ασφαλώς. Καλόπιστα και ήρεμα το λέω.

– και λιμάνια γίνονται έτσι, κύριε Λιανέ, δεν το ξέρετε; Κλασικό παράδειγμα αυτό της Αλεξανδρούπολης που παραδόθηκε στους αμερικανούς συμμάχους, τους οποίους υμνολογείτε.

– ως βέρος δυτικόφρων (το έχει κάνει και ο τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου) σάρκασες την άποψη Κορρέ για τα δημόσια έργα; «Στη δυτική κοινωνία ανήκουμε». Τόπε και ο γερο-Καραμανλής, πριν γεννηθείς. Οι ρεμούλες και οι κομπίνες επιλέγουν κοινωνίες;

– τώρα θυμήθηκε το 5ετές επιχειρησιακό σχέδιο; Πού ήταν τα προηγούμενα χρόνια;

– πραγματικά είναι «δύο κόσμοι, δύο σχολές», όπως είπε στον Χατζηανδρέου στις 29 Φεβρουαρίου με τη ψηφοφορία-παρωδία; Αυτός, ασφαλώς …στον κόσμο του ή μάλλον στην κοσμάρα του. Τη δυτική. Με αγάπη. Φιλιά!

– τόσο τον ενδιέφερε η συζήτηση που μπαινόβγαινε από την αίθουσα ή είχε μπροστά του ένα βιβλίο και το μουντζούρωνε ή έκανε σκρολάρισμα στο κινητό;

-ο Χάτζη κάνει λάθος σχετικά με τα προγράμματα έργων, όταν λέει ότι, αφού τα ανακαλύψουμε θα κάνουμε μελέτες; Οι μελέτες πρέπει να είναι διαθέσιμες και να καιροφυλακτούν για το άνοιγμα ή την εύρεση χρηματοδοτικής γραμμής.

Είναι αλήθεια ότι…

– είδατε τη συνεδρίαση- όπερα μπούφα στις 29 Φεβρουαρίου; Αυτοί είναι, για να παραφράσω τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Κουτσούμπα.

– αν δεν παρακολουθείτε το Δημοτικό Συμβούλιο, χάνετε μια κωμική παράσταση στο θέατρο του πρώτου ορόφου του Δημαρχείου; Κα έχουμε τόση ανάγκη από γέλια, από ξεκαρδιστικά γέλια, εδώ στο νησί, που δεν έχουμε τακτικές θεατρικές παραστάσεις.

– είδαμε ένα γαϊτανάκι αστείων συμπεριφορών σε ένα πρόωρο καρναβάλι; Déjà vu.

– η υποκρισία για τον Συμπαραστάτη περίσσεψε; Τους συμπαρίσταμαι αμέριστα. Με αγάπη. Φιλιά!

– δουλεύει και ναξιακό predator; Δεν εξηγείται αλλιώς η βεβαιότητα του δημαρχούλη για τη ψήφο της αντιπολίτευσης για τον Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης.

– πρόκειται για θέατρο του παραλόγου; Μυστική ψηφοφορία, πιο φανερή, δεν γίνεται. Στημένο το παιχνίδι από τη λιανική παράταξη. Ήθελαν να βγάλουν έναν υποψήφιο που προεκλογικά τον περιέφεραν στην παραλία, συστήνοντάς τον ως Συμπαραστάτη, που θα …εκλέξουν μετά τις δημοτικές εκλογές. Τόσο δημοκράτες; Και στο Δημ. Συμβούλιο πούλαγαν τρέλα; Φαρισαίοι; Κότες τρίλειρες και μακροπουπουλάτες, που λέει και η Μπακογιάννη;

– αυτοί δικαιούνται να μιλάνε για κομματική και διατεταγμένη ψήφο;

– του στοίχισε η παραίτηση και μάλιστα την τελευταία στιγμή του υποψήφιου Μαθιουδάκη; Δεν έκρυψε την έκπληξή του και τα έριξε, ως συνήθως, στην αντιπολίτευση. Θέλει η …να κρυφτεί, αλλά… Φιλιά. Με αγάπη!

– ήταν ανήθικη η επίθεση του σπουδαρχίδη στον Πέτρο Μανδηλαρά και γι’ αυτό έλαβε πληρωμένη απάντηση; Έχουμε τον ευγενέστερο Δήμαρχο του ντουνιά και δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, αγνώμονες.

– δύο δημοτικοί σύμβουλοί του έλειπαν από την, κατά τα άλλα, σημαντική ψηφοφορία για τον Συμπαραστάτη; Αυτοί γλίτωσαν το λιανικό ξεμπρόστιασμα;

– προχθές είπε ότι η ανάπτυξη πέρσι ήταν 3% και χθες η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε 2%; Μα, διορθώνετε κοτζάμ δήμαρχο, έστω δημαρχούλη; Με αγάπη. Φιλιά!

– είναι αστεία όσα ανέφερε για ανάπτυξη της περιφέρειας αποσπασματικά; Δεν ανέφερε το έτος, τι αντιστοιχεί με το μέσο ευρωπαϊκό εισόδημα (64% του μέσου όρου της ΕΕ σε μονάδες αγοραστικής δύναμης) και πού κατευθύνεται η ανάπτυξη. Δεν είναι βέβαια το φόρτε του τα οικονομικά. Το κατανοώ και τον κατανοώ.

Είναι αλήθεια ότι…

– θα κοστίσει λίγο αλμυρά η φυτο-υγειονομική εξυγίανση πλατάνων της Βρύσης της Δημοτικής Κοινότητας Δανακού; 26.000 ευρώπουλα! Ποιος να κλάψει, όμως, για το δημοτικό χρήμα; Με τον αέρα πέφτει και σκορπά σαν τα φύλλα του πλατάνου.

– πώς και πώς περιμένουν τις Ολλανδέζες οι ναξιώτες; Τις μοσχίδες οι κτηνοτρόφοι μας, εννοώ, να εξηγούμαστε. Ο Καπούνης να προσέχει τη …χορτονομή, κατά τη μεταφορά.

– άλλο ζώνη (πρωϊνή κ.λπ.) της τηλεόρασης και άλλο ζώνη γάλακτος; Ποσότητα είναι ο κατάλληλος όρος.

– η διαχείριση παραλαβών ζώνης γάλακτος προσφέρει την παρακολούθηση όλων των διαδικασιών συλλογής του γάλακτος από τους παραγωγούς την ακριβή καταγραφή των παραληφθεισών ποσοτήτων και ποιοτικών στοιχείων παραλαβής με ταυτόχρονη δημιουργία ηλεκτρονικού παραστατικού και μεταφοράς τους προς την μεταποιητική μονάδα;

– εικονικές δηλώσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ ανακάλυψε ο Καπούνης και στην κορφή του Ζα;

– θυμάστε τον «χειμώνα ετούτο» από τα «τραπεζάκια έξω» του Νιόνιου; «Κόμμα και ρετσίνα/ κι άσματα επινίκια/ Είμαι δεκαεξάρης/ σας γ@μ@ τα Λύκεια». Το 1983 ήταν αγέννητοι οι μαθητές του Λυκείου Νάξου και του ΕΠΑΛ Φιλωτιού που συνεπλάκησαν, αλλά ο Σαββόπουλος μεταδίδεται από γενιά σε γενιά, είναι all time classic.

– όταν ακούω τα σχέδια για την ύδρευση και άρδευση στη Νάξο θυμάμαι τον μακαρίτη ποιητή Μιχάλη Κατσαρό; «Μην αμελήσετε./ Πάρτε μαζί σας νερό./ Το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία». Ξηρασία, όχι μόνο από νερό, ε;

– η ΟΝΑΣ προχώρησε τον προβληματισμό της για τις αφαλατώσεις; Πως και πως τις περιμένει ο προβληματιζόμενος Μαυρομμάτης. Μην αργείτε, γιατί κοντοζυγώνει το θέρος.

– ρόδα αειθαλή ταιριάζουν στη γυναίκα της Νάξου; Μην τα περιμένετε από τον δήμαρχο ή την Επιτροπή Ισότητας, αλλά από τον απλό, φιλογύνη Αξώτη. Ξαναπέστο Τίτε Πατρίκιε:

«…Η ομορφιά των γυναικών που αλλάζουν τη ζωή
μένει στα ποιήματα που γράφτηκαν γι’ αυτές
ρόδα αειθαλή αναδίδοντας το ίδιο άρωμά τους
ρόδα αειθαλή, όπως αιώνες τώρα λένε οι ποιητές…».
Με αγάπη. Φιλιά! Σε ομόφυλους και ετερόφυλους. Μέρες που είναι.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 489 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*