Είναι αλήθεια ότι…

Newsroom
10/04/2024 01:38
 
 
 

Είναι αλήθεια ότι…

– από το… εξωτερικό, από την Αθήνα, ανήγγειλε τη θεαματική αύξηση, τον «τουλάχιστον διπλασιασμό», ο αθεόφοβος, των τελών ύδρευσης; Θεσμικός ο κύριος. Το έμαθαν οι ομόλογοί του στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου πριν από μας για μας. Ψυχρολουσία. Αλλά «δεν υπάρχει άλλος Δήμος, να έχει κινηθεί, τόσο γρήγορα όσο εμείς».

– πιστεύει αυτά που του λένε ή τόσο αδαής και αδιάβαστος είναι;

– «έγραψε» και τα δημοτικά όργανα ο …δημοκράτης δήμαρχος; Στην ΠΕΔ δίνει διαπιστευτήρια.

– επί 14 χρόνια στον Δήμο δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ για τη χάραξη και εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για το νερό και τη διαχείρισή του; Δεν είναι χθεσινός. Τώρα έμαθε και το …master plan και ζητεί τριετή πίστωση χρόνου! Παραλογισμός!

– παντού και έγκαιρα θα μπορούσε να επέμβει για χρηματοδότηση, μελέτες και ιδέες; Στην κυβέρνηση και την κοινωνία, στα Υπουργεία και την Περιφέρεια, στην ΕΕ και στις βέλτιστες πρακτικές άλλων, εδώ και έξω. Τόκανε;

– «βρέχει» σε όλα τα νησιά χρηματοδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων από την περιφέρεια για αφαλατώσεις και οι δικοί μας κρατούν ομπρέλα;

– έρχεται στο ΚΑΙ πέντε και φορτώνει στον λαό τις δικές του (και της παράταξής του κυρίως) αβελτηρίες, πειραματισμούς και παλαιοκομματισμούς; Την έλλειψη συνεκτικού σχεδίου. «H αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού (Eternal Sunshine of the Spotless Mind)! Λιακάδα. Και περιμένουμε βροχές!

– δεν φταίνε μόνο τα… στραβά μάτια, οι χαριστικές πράξεις και οι διαγραφές, που δεν γίνονται αποκλειστικά σε αναγκεμένους, αλλά και σε δικά μας παιδιά; Ακόμα και δικοί του υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές τον κράζουν δημοσίως. Παραλογισμός…

– όλοι έχουν πρόβλημα με την ανομβρία; Ναι. Αλλά υπάρχουν διαβαθμίσεις, χάραξη άλλων, συνδυασμένων πολιτικών, προβλέψεις και έργα, Προμηθείς και Επιμηθείς. Δείτε π.χ. τι γίνεται στη Φολέγανδρο και τον Δήμο Μυτιλήνης.

– αύξησαν ή θα αυξήσουν κάποιοι τα τέλη, αλλά όχι όλοι; Και το ύψος της αύξησης; Τι σας λέει αυτό; Ποια οικονομοτεχνική μελέτη το προσδιόρισε; Να δοθεί στη δημοσιότητα. Για λόγους διαφάνειας. Για να μη μας πουν και …καμπούρηδες.

– έχει μολυνθεί επικίνδυνα ο δημοτικός, πολιτικός υδροφόρος ορίζοντας;

– δεν λύνει η αύξηση το πρόβλημα; Βαράμε το σαμάρι και όχι το γάδαρο. Υπάρχει Κανονισμός χρήσης που δεν εφαρμόζεται. Υπάρχει διαχρονική παρανομία. ΠΟΛΙΤΙΚΗ για το νερό δεν υπάρχει. Ολοκληρωμένη, σοβαρή, μακροχρόνια.

– αυτή η τεράστια αύξηση είναι ο ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ που μας… έλεγε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Φώτης; Το ξίδι που λέγεται γλυκάδι!

– το είχαμε σχολιάσει τότε, γιατί προβλέπαμε τι έρχεται; Δεν έχουμε πολιτική άνοια. Πέστε ότι διαβάζουμε το μυαλό των άλλων (mindreader), όπως κάνει η ψυχογλωσσολογία.

Είναι αλήθεια ότι…

-σήμερα γίνεται, με καθυστέρηση, σε σύγκριση με άλλα νησιά, η δεύτερη δημόσια συζήτηση για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του νησιού; Ελπίζω να μην είναι τρεις και ο κούκος, όπως την προηγούμενη φορά, στις 10 Ιανουαρίου. Ελπίζω να μετέχει και απλός κόσμος πλην των ενδιαφερόμενων επαγγελματιών. Ελπίζω να είναι καλύτερα ενημερωμένη η μελετητική ομάδα, ειδικά για τα οικονομικά στοιχεία του νησιού.

– τώρα σκέφτηκε το… ολιστικό πρόγραμμα για το υδρευτικό και αρδευτικό ζήτημα;

– το νερό στ’ αυλάκι έπρεπε να μπει από χρόνια; Τόσα τέρμινα μας ταλαιπωρεί με τη διακοσμητική παρουσία του.

– αναφέρθηκε σε έργα υποδομής, αλλά το Φράγμα Τσικαλαριού είναι ανεκτέλεστο 15 χρόνια;

– τις πισίνες θα αφήσει… ανεξέλεγκτες το λιανοσυμβούλιο;

– μετά την έγκριση του πρακτικού κατακύρωσης σύμβασης του διεθνούς ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την υπηρεσία «Ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» για τα έτη 2024 – 2025 κοιμάστε ή μάλλον κολυμπάτε ήσυχοι;

– με ρωτάτε, τι θα ψηφίσω στις ευρωεκλογές; «Οὖτις ἐμοί γ’ ὄνομα».

Είναι αλήθεια ότι…

– το νεοδημοκρατικό Συνέδριο -ο Θεός να το κάνει- με προεκλογική εσάνς, για ευρωεκλογικό σάς έμοιαζε ή εθνικοεκλογικό; Ξεφτίλισαν και την έννοια των συνεδρίων.

– αν ακούσετε διάλογο για την Ευρώπη, να μου γράψετε; Άλλωστε, είμαστε μακριά από τον μέσο όρο των δεικτών της.

– σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα είναι η δεύτερη φτωχότερη χώρα της ΕΕ-27. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, αφού συνυπολογιστεί το επίπεδο των τιμών, κινείται γύρω στα 2/3 του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

– με βάση τα στοιχεία της Eurostat είμαστε η δεύτερη φτωχότερη χώρα της ευρωζώνης; Ναι, η Eurostat υπολόγισε το κατά κεφαλήν ΑΕΠ των κρατών μελών της ΕΕ-27, λαμβάνοντας υπόψη και το επίπεδο τιμών, την αγοραστική δύναμη. Η Ελλάδα είναι 26η στους 27, στο 67% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, με τη Βουλγαρία τελευταία, στο 64%.

– 2 στα 3 νοικοκυριά δυσκολεύονται να τα φέρουν βόλτα; Είμαστε η μόνη χώρα της ευρωζώνης που καταγράφει πτώση του πραγματικού εισοδήματος-της τάξης του 20%-σε σχέση με πριν 20 χρόνια. Έχουμε από τις χειρότερες επιδόσεις σε ανεργία, κίνδυνο φτώχειας και αποκλεισμού. Έχουμε ρεκόρ «ουρανοκατέβατων κερδών» σε ενέργεια, τράπεζες, καύσιμα, κατασκευές με σκανδαλώδη κυβερνητική, φορολογική εύνοια. Έχουμε αλλεπάλληλα ρεκόρ φορολογικών εσόδων λόγω πληθωριστικής αύξησης των φόρων κατανάλωσης, που συμβάλουν στη συλλογική φτώχεια.

– είναι όνειρο η σύγκλιση μισθών με την ΕΕ; Μπήκαμε το 1981 ως δέκατο μέλος στο «κλάμπ των προνομιούχων» της τότε ΕΟΚ, για να καταντήσουμε η δεύτερη φτωχότερη χώρα της ΕΕ των 27! Έχουμε το δεύτερο χαμηλότερο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προιόν (ΑΕΠ). Η σκληρή αλήθεια των επίσημων στατιστικών στοιχείων!

– Η Ελλάδα είναι η χειρότερη από τις πρώην μνημονιακές χώρες σε ό,τι αφορά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, σε μονάδες αγοραστικής δύναμης το 2023. Με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στο 100 η Ελλάδα έχει κατρακυλήσει στο 67(67% του ευρωπαϊκού μέσου όρου). Η μνημονιακή Ιρλανδία είναι στο 212% του μο, 2η πλουσιότερη στους 27 μετά το Λουξεμβούργο. Η Κύπρος στο 95% του ευρωπαϊκού μο. Η Πορτογαλία στο 83%. Η Ελλάδα με τη συμβολή Μητσοτάκη δεύτερη φτωχότερη χώρα της ΕΕ-27 με 67%.

– Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε μονάδες αγοραστικής δύναμης το 2023(Eurostat): Μέσος όρος ΕΕ 100
Σλοβενία,Τσεχία 91, Λιθουανία 87, Εσθονία 81, Πολωνία 80, Ρουμανία 78, Ουγγαρία, Κροατία 76, Σλοβακία 73, Λετονία 71, ΕΛΛΑΔΑ 67, Βουλγαρία 64

– πέθανε ο «πατέρας» του «σωματιδίου του Θεού» Πίτερ Χιγκς κι εγώ τελευταία δεν αισθάνομαι καλά.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 419 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*