Είναι αλήθεια ότι…

Newsroom
26/04/2024 11:00
 
 
 

 

Είναι αλήθεια ότι…

– δεν έχει συλληφθεί ακόμα ο πλοίαρχος του jet-sea που μούσκεψε τη λανοπαράσταση της Φλόγας; Δεν ξέρω, αν θα (συ)ζητηθεί αρμοδίως, με αρχι-μάρτυρα τον πρόεδρο Μάκη.

– δεν έχετε κατάθλιψη; Αρμόδιος να το βεβαιώσει αυθεντικά είναι ο ειδικώς μετεκπαιδευθείς εις Ελβετίαν δήμαρχος. Το σίγουρο είναι ότι ο Σκαρβέλης αρχίζει να ανησυχεί, ίσως και να παρουσιάσει…κατάθλιψη από όσα ακούει από τη δημαρχιακή έδρα.

– ο ίδιος ο δήμαρχος εκδηλώνει άραγε συμπτώματα; Π.χ. αισθήματα βαθιάς απογοήτευσης για τη (δημοτική τουλάχιστον) ζωή, υποτίμηση της όποιας προσωπικής του αξίας και τη μείωση των όποιων δραστηριοτήτων του;

– το ερώτημα είναι, αν η κατάθλιψη των αντιπάλων, που διέγνωσε με λύπη στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, είναι παροδική, ελαφρά, νευρωτική ή ψυχωτική; Περιμένω την οριστική γνωμάτευση του ντόπιου …λόρδου Όουεν.

– η λέξη παραλογισμός, που λέει συνέχεια, έχει σχέση με την …επιστήμη του;

– στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο θα υπάρξει, φαντάζομαι, και η κατάλληλη αντικαταθλιπτική αγωγή;

– δεν ξέρει ότι καταθλιπτικός είναι και αυτός που προκαλεί σε άλλον βαθιά θλίψη και κατάθλιψη; Παραλογισμός!

– το σίγουρο είναι ότι επίκεινται …καταθλιπτικοί, επαχθείς δημοτικοί φόροι Λιανού-Μαυρομμάτη; Ο δήμαρχος των φόρων προκαλεί και ευφορία, κάνουμε νέο συκώτι κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του. Μην υποτιμάτε αυτήν την κοινωνική προσφορά του.

– αυτός ο άνθρωπος μιλά, ή κάποτε μιλούσε, για χυδαιότητες άλλων, όταν και το αναλόγιο του μόλου ντράπηκε με τη βρισιά στον καπετάνιο, που χαιρέτισε με απόνερα την ολυμπιακή φιέστα;

– ήταν βαλτός ο πλοίαρχος από τον Χατζημάρκο ή τον Χατζηανδρέου που έλειπε από την παράσταση για λόγους υγείας; Και αυτό ακόμα δεν σεβάστηκε. «Επληθύνθησαν οι θλίβοντές με».

– δεν ζει στενός συγγενής του που έλεγε ότι «αλίμονο στη Νάξο αν γίνει δήμαρχος»;

– «τοιούτος ημίν έπρεπεν αρχιερεύς», όπως γράφει ο Παύλος σε μια επιστολή προς Εβραίους; Έτσι, για να είμαστε μέσα στο θρησκευτικό πνεύμα των ημερών και να βλέπουμε τη γενικότερη, εγχώρια και διεθνή, ηγετική ξηρασία και ερημοποίηση;

– υπάρχουν χήνες του …Καπιτωλίου (Δημαρχείου) να προειδοποιήσουν για τις επερχόμενες συμφορές;

Είναι αλήθεια ότι…

– έχει συνηθίσει το ψέμα και του έχει γίνει δεύτερη φύση; Και τότε γράφτηκε, αλλά και οι κοινοτάρχες της ορεινής Νάξου μαρτυρούν …ενόρκως ότι, όταν επισκέφτηκαν τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο για να επισημάνουν την ανάγκη έγκαιρης αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής τους, αυτός εκφράστηκε υποτιμητικά για τα ορεινά χωριά.

– εντελώς διαφορετική ήταν η αντιμετώπιση του επάρχου; Πούσαι Λεονταρίτη!

-θυμάστε τον προσφάτως θανόντα Γιάννη Φέρτη που έπαιζε το 2011 στο Θέατρο Τέχνης; Ήταν σπουδαίος, στο «Ο δρόμος περνάει από μέσα», το καλύτερο ίσως έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία του Διαγόρα Χρονόπουλου, Ένα έργο αντάξιο της τσεχωφικής παράδοσης, αλλά και του ελληνικού ρεαλισμού.

– το μεταφορικό ισοδύναμο του 2022 (!) δεν έχει πληρωθεί ακόμα, ούτε φυσικά στους ναξιώτες αγρότες; Κι έχουν το θράσος να μιλούν για αγροτική οικονομία και νησιωτικότητα. Καπούνης που τους χρειάζεται…

– κίτρινη κάρτα βγάζει στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επειδή δεν μετέφερε ορθά στο εθνικό δίκαιο διατάξεις οδηγία; Οι διατάξεις της αφορούν στην καταπολέμηση της απάτης εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης, με την Κομισιόν να προειδοποιεί ότι το επόμενο βήμα είναι η παραπομπή της υπόθεσης στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

– θυμάστε την απάτη με τις εικονικές δηλώσεις ιδιοκτησιών Ναξιωτών από κρητολεβέντες του συστήματος;

Είναι αλήθεια ότι…

– σήμερα διεξάγεται η δεύτερη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λογοδοσία της δημοτικής Αρχής; Να δούμε, το σημερινό τουλάχιστον ματσάκι θα έχει ενδιαφέρον ή θα μας κοιμίσει, όπως το πρώτο, που ήταν τελείως χύμα στο κύμα;

– δεν θέλετε γκριμάτσες, ειρωνικά και αμήχανα γελάκια, τικ, τη μπάλα στην εξέδρα, αυτοεπαίνους και υπέρβαση εσκαμμένων, θόλωση νερών, φιλόδοξους ή άκριτους λοχαγούς του «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω», και λοιπά τερπνά, που εμάς φυσικά μας δίνουν σχολιαστική τροφή;

– κάτι πίνουν εκεί στο Δημαρχείο και δεν μας δίνουν; Διαβάσατε τη δημαρχιακή ανάρτηση στο Facebook του Δήμου για τα βουλίδια του Αλυκού; Επί λέξει: «Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία επιλογής αναδόχου για την κατεδάφιση και απομάκρυνση των υλικών του ετοιμόρροπου Ξενοδοχείου του Αλυκού, έργο προϋπολογισμού 960.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην προστασία του ιδιαίτερου φυσικού κάλους κεδροδάσους του Αλυκού, στόχο που έχουμε θέσει ως δημοτική αρχή». Άλλο ο ρόζος, περισπούδαστοι, και άλλο το κάλλος. Έτσι δεν είναι;

– δεν είναι η πρώτη φορά που μας πατούν στον …γλωσσικό κάλο, κάποιοι …κάλοι, στενόμυαλοι;

– εκλέγονται Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων σε καφενεία; Στη Νάξο πεθαίνει το παραδοσιακό καφενείο και έτσι στην Ένωση Καφεπωλών δεν ξέρω αν δικαιούμαστε να εκπροσωπηθούμε, αν και το νησί είναι ένα ατέλειωτο καφενείο σαν την «ατέλειωτη παράγκα» του Σαββόπουλου.

– δεν θα ξεφύγουν ποτέ τα πολιτικά ήθη μας από τις παθογένειες των διορισμών αποτυχόντων, κουμπάρων και συγγενών (κομματικών και φυσικών) εκεί που (πρέπει να) απαιτούνται τα αρμόζοντα για κάθε θέση προσόντα; Δεν είναι οι δημόσιοι χώροι αμπελοχώραφα και φέουδα κανενός.

– προ ημερών, η Attica Blue Hospitality γνωστοποίησε πως εξαγόρασε το 100% των μετοχών της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείου Galaxy Hotel, όμορου του Νaxos Resort Beach Hotel, που βρίσκεται στην παραλία του Αγίου Γεωργίου;

– είναι καλή η είδηση; Όπως τη δείτε. Το ύψος της επένδυσης ανήλθε σε 14 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε με ίδια κεφάλαια. Το πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα Galaxy Hotel, με έτος ανέγερσης το 1990, απλώνεται σε έκταση συνολικής επιφάνειας 6.035 τ.μ. και διαθέτει 54 δωμάτια, 104 κλίνες, πισίνα και άλλους χώρους. Η ανωτέρω επένδυση αποτελεί μέρος ενός διευρυμένου επενδυτικού πλάνου στο νησί της Νάξου με έτος αφετηρίας το 2021, όταν αποκτήθηκε το ξενοδοχειακό συγκρότημα Naxos Resort Beach Hotel, το οποίο θα λειτουργήσει ως ενοποιημένη μονάδα με το νεοαποκτηθέν Galaxy Hotel.

Είναι αλήθεια ότι…

– η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος της ΕΕ, του οποίου το ΑΕΠ, σε σταθερές τιμές το 2023 ήταν χαμηλότερο του 2009; Ναι. Στην EΕ των 27 είχαμε αύξηση 18,5%, στην Πορτογαλία 18% και στην Ελλάδα είχαμε μείωση 10,3%! Σωστά τα γράφει ο κατεξοχήν αρμόδιος, καθηγητής Μανώλης Δρεττάκης στην Εφημερίδα των Συντακτών. (8 Απριλίου).
– και Η Καθημερινή (21 Απριλίου) γράφει ότι η Ελλάδα είναι δεύτερη στον πληθωρισμό τροφίμων στην ΕΕ;

– το 50ευρω έγινε 37 ευρώ σε δύο χρόνια; (Το Βήμα, 14 Απριλίου). Διαβάστε τις εντυπωσιακές αυξήσεις: αυγά 21,8%, αλεύρι 32%, αναψυκτικό cola 31%, ελαιόλαδο 103%, φέτα 23%, πατάτες Κύπρου 35%, γιαούρτι 6-23%. ; Ρεκόρ ακρίβειας μεταξύ των χωρών της ΕΕ, ιδιαίτερα εάν λάβουμε υπόψη το χαμηλό επίπεδο των εισοδημάτων στη χώρα μας.

– και εμείς, τα ναξιακά νοικοκυριά, φυσικά, νιώθουμε στο πετσί και την τσέπη μας αυτήν την κερδοσκοπική πίεση από τον λεγόμενο πληθωρισμό απληστίας; Κυβερνητικό και επιχειρηματικό.

– Η Ελλάδα έρχεται τελευταία στην ελευθερία των ΜΜΕ, στην ΕΕ των 27, ακόμη και μεταξύ των χωρών των Δ. Βαλκανίων. Είναι σε επίπεδο… Όρμπαν σε ό,τι αφορά το κράτος δικαίου. Είναι επίσης, βάσει των υπολογισμών της Eurostat, η δεύτερη φτωχότερη χώρα της ΕΕ.

– Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s διατήρησε σταθερή την αξιολόγηση της Ελλάδας στο ΒΒΒ- (το χαμηλότερο επίπεδο της επενδυτικής βαθμίδας); Αναβάθμισε ωστόσο το outlook σε θετικό από σταθερό. Συνιστά δημοσιονομική πειθαρχία, προειδοποιεί για γεωπολιτικούς κινδύνους.

– ύστερα από όλα αυτά η Standard and Poor’s δίστασε να αναβαθμίσει τις προοπτικές και της ναξιακής οικονομίας;

– Η τιμή βενζίνης και πετρελαίου σπάει και εδώ, ανεξέλεγκτα, κάθε ρεκόρ; Ρεκόρ φορολογίας, με περίπου τα 2/3 της τιμής στο πρατήριο καυσίμων να είναι φόροι. Ρεκόρ κερδοσκοπίας στη διύλιση, με την τιμή, προ φόρων, να είναι και αυτή εξαιρετικά υψηλή. Ρεκόρ στο λαθρεμπόριο.

– με βάση το πραγματικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ (Eurostat), η Ελλάδα είναι η δεύτερη φτωχότερη χώρα της ΕΕ των 27; Φτωχότερη μόνο η Βουλγαρία.

– από τις πρώην μνημονιακές χώρες (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρο), η χώρα μας έχει το χαμηλότερο εισόδημα και τις χειρότερες οικονομικές επιδόσεις, ιδιαίτερα σε χρέος και ελλείμματα;

– είναι η μόνη χώρα της ΕΕ, όπου πραγματικοί μισθοί, εισοδήματα είναι πιο κάτω απ’ ό,τι ήταν πριν 15 χρόνια; Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα που βασανίζει 2 στους 3! Δείκτες μιζέριας.

– το γράφει ωραία ο Πάτρικ Ζίσκιντ στο βιβλίο του Το άρωμα; «Οι μυρωδιές κλείνουν μέσα τους μια πειθώ που είναι δυνατότερη από τα λόγια. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην πειθώ της μυρωδιάς, εισχωρεί μέσα μας όπως ο αέρας στα πνευμόνια, μάς κατακυριεύει χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε».

– και ο Σολωμός δεν πάει πίσω; «Στήνει ο έρωτας χορό με τον ξανθό Απρίλη»; Πάντως το φλοράλ φόρεμα της φύσης φλογίζει τις αισθήσεις σαν την …Ολυμπιακή Φλόγα.

– από σήμερα στον Aegean Voice o Ηγούμενος της Μονής Φανερωμένης Χρυσόστομος θα μας εισαγάγει με τον μεστό, θείο λόγο του, στα Άγια Πάθη;

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 302 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*