Είναι αλήθεια ότι…

Newsroom
27/05/2024 01:15
 
 
 

 

Είναι αλήθεια ότι…

-η απώλεια ενός πνευματικού ανθρώπου της Νάξου, του διαμετρήματος του Στέφανου Ψαρρά, αποτελεί πνευματικό ακρωτηριασμό για το νησί; Ναι, γιατί ο Ψαρράς δεν ήταν σπουδαιοφανής, αλλά σπουδαίος, πολυμερής διανοούμενος και επιστήμονας που τιμούσε τη σημασία αυτών των λέξεων.

-ο Χατζηανδρέου είχε την πρωτοβουλία σύνταξης και υποβολής του ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου; Ευτυχώς, γιατί αν περιμέναμε από τη δημοτική πλειοψηφία, ζήτω που καήκαμε.

-αντί του Κυριάκου, σήμερα θα υποδεχθούμε την όμορφη πειραιώτισσα Δόμνα; Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως άλλοτε ο …δικός μας Βρούτσης, που τώρα στο Χ ποζάρει σε γήπεδα και συναντήσεις.

-θα έλθει και η Μαρίνα Σάττι αργότερα στη Νάξο;

-τρεις γαλάζιες σημαίες στη Νάξο είναι πολύ λίγες; Όταν η Σύρος και η Σαντορίνη έχουν διπλάσιες;

-του χρόνου, …αν δεν θα έχουμε ναυαγοσωστική κάλυψη φέτος, θα είναι χειρότερα; Άσε που υπάρχει παρασκήνιο και το θέμα, με ευθύνη της δημοτικής διοίκησης, χρονοτριβεί και μπλέκει στα δικαστικά γρανάζια.

-το κυριότερο είναι η ασφάλεια των λουομένων;

-ορισμένοι προβληματίζονται σοβαρά για την ίδρυση νέων Κέντρων Υγείας στη Νάξο; Θυμάστε το σύνθημα ένα, δύο τρία, πολλά Πολυτεχνεία; Γιατί μόνο ένα K.Y. στο Φιλώτι;

-πρέπει πρώτα να ασχοληθούν σοβαρά με τη σωστή λειτουργία του υβριδικού, Νοσοκομείου-K.Y. και την εφαρμογή των υπουργικών αποφάσεων για τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία Φιλωτίου και Κορώνου, που από το 2008 και 2009 είναι στα χαρτιά;

-είναι τυχαίο το 2009, χρονολογία που στοίχειωσε και το Φράγμα Τσικαλαριού;

Είναι αλήθεια ότι…

-η ανακοίνωση της ΤΟ της ναξιώτικης ΝΔ για την προεκλογική επίσκεψη κομματικοκυβερνητικού (με αυτή τη σειρά) κλιμακίου της στη Νάξο είναι φιλωτίτικος μπαξές; Illusions of grandeur.

-δεν κάλεσε, λέει, αυτή τους κυβερνητικούς και κομματικούς οφικιάλους, αλλά μια κάποια κτηνοτροφική ένωση; Έχουν καταλάβει τι γράφουν; Κομματικοποιούν αδίστακτα και δίνουν στεγνά μια υποτίθεται ανεξάρτητη επαγγελματική οργάνωση;

-αν καλέσει η Ένωση Πολυτέκνων τη Ζαχαράκη, θα σπεύσει στο νησί; Ούτε τα προσχήματα δεν τηρεί η εδώ ΝουΔού και εκθέτει και την σε …ομηρία Κτηνοτροφική, που όφειλε να καλέσει οποιονδήποτε (νάχαμε να λέγαμε), αλλά όχι σε ύποπτη περίοδο, όπως είναι η προεκλογική.

-θεωρεί ότι μόνο τους νεοδημοκράτες εκφράζει; Καλά …Κρασά!

-οι Ναξιώτες έχουν καταλάβει το κομματικό παιχνιδάκι και τους στόχους του;

-η Νάξος είναι το βασικό νησί του Αιγαίου με δυναμικό πρωτογενή τομέα; Έτσι είπε ο Κελέτσης! Αν είναι δυνατόν. Και είναι υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

-παράδειγμα προς αποφυγήν η συνέντευξη Τύπου που πρέπει να είναι ερωτήσεις κυρίως και απαντήσεις, όχι υπό την πίεση του χρόνου;

-«όλοι οι νέοι που ασχολούνται και οι γονείς τους παραμένουν στην παραγωγή»; Ε, όχι όλοι, κύριε δήμαρχέ μου. Πολύ σημαντικό να το ξέρεις, κατά τη συνήθη φράση σου.

-«πάνω από 100 τόνοι γάλακτος τη βδομάδα εξάγονται από τη Νάξο, επεξεργάζονται από τα Τρίκαλα και προωθούνται στην κεντρική Ευρώπη»; Αφού το λέει ο δήμαρχος! Και όπως τα λέει. «Είναι ΣΑΦΗΣ αυτό»! Έτσι, ακριβώς.

-η Μαριάνθη Δημοπούλου, που ήταν τις προάλλες στη Νάξο, είναι Ειδική Γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών, αρμόδια για την προστασία των ζώων συντροφιάς και όχι των αδέσποτων ζώων, όπως είπε ο πάντα ενημερωμένος δήμαρχος;

-έπεσε από τα σύννεφα με αυτά που είδε και άκουσε η Ειδική Γραμματέας από την εκπρόσωπο της Φιλοζωικής; Καμία συνεργασία με τον Δήμο καμία βοήθεια. Αλλιώς της τα είχαν πει νωρίτερα οι …φιλόζωοι του Δήμου μας.

-η εκπρόσωπος της Φιλοζωικής παρακάλεσε τη Δημοπούλου να τους πει, εκεί στο Ναξίμου, ότι θα πρέπει να πράξουν το καθήκον τους;

Είναι αλήθεια ότι…

-ο Μητσοτάκης προχθές στη Βουλή αποποιήθηκε την ευθύνη για την ακρίβεια; Για τη golden visa και τις ανεξέλεγκτες βραχυχρόνιες μισθώσεις, ποιος ευθύνεται; Για τη διευκόλυνση των ολιγοπωλίων στην ενέργεια και τα καύσιμα, που έστειλε θέρμανση, κλιματισμό και κίνηση στα ύψη;

-η αύξηση των καταναλωτικών φόρων ακόμη και στα τρόφιμα τον οδήγησε να αλλάξει το μέτρο βάρους στη φέτα για να …μειώσει την τιμή; Αύξηση 5,4% κατέγραψαν οι τιμές των τροφίμων τον Απρίλιο. Το καλάθι του νοικοκυριού στα ύψη.

-ζήτησα «φέτα Μητσοτάκη 6,28» στα super markets της Νάξου και κανένα δεν είχε; Το μισόκιλο εννοούσε ο αρχηγός, λέει ο Μαρινάκης του! Από πότε το μισόκιλο είναι συγκρίσιμη μονάδα βάρους; Απλά ήθελαν να μιλούν για τιμή κάτω από 10 ευρώ, για προπαγανδιστικούς λόγους.

-το κόστος των δανείων είναι στα ύψη; Τρελά επιτόκια χορηγήσεων των τραπεζών (πάνω από 6%)- ρωτήστε τούς μικρομεσαίους της Νάξου , που δεν έχουν και εύκολη τραπεζική πρόσβαση-, ενώ το επιτόκιο καταθέσεων είναι 0,5%.

-η αύξηση των τιμών έχει συγκεκριμένους λόγους και υπεύθυνους; Πρώτα-πρώτα είναι το κόστος παραγωγής. Η έλλειψη εργατικών χεριών για την πρωτογενή παραγωγή αύξησε τα μεροκάματα. Επίσης, η πρωτογενής παραγωγή έχει ακόμη υψηλή εξάρτηση από τα υγρά καύσιμα και ειδικά από το πετρέλαιο. Οι ανατιμήσεις του πετρελαίου από την αρχή του χρόνου, λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή, αύξησαν περαιτέρω το κόστος παραγωγής, οδηγώντας τους αγρότες σε κινητοποιήσεις στις αρχές του χρόνου.

-και οι φυσικές καταστροφές συνέβαλαν στην αύξηση; Οι περσινές ζημιές της Θεσσαλία, όχι μόνο στην παραγωγή, αλλά και στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο είχαν δυσμενείς επιπτώσεις.

-είναι τεράστιες οι αυξήσεις από το «χωράφι στο ράφι»; Το καθεστώς που διέπει τις τιμές από τον παραγωγό στο καταναλωτή έχει πολλούς μεσάζοντες, που αυξάνουν υπερβολικά τις τελικές τιμές, με έναν μηχανισμό που δεν είναι απολύτως διαφανής.

-έχετε ακουστά για τον πληθωρισμό της απληστίας; Στα επεξεργασμένα τρόφιμα οι βιομηχανίες του χώρου διατηρούν τα ποσοστά κέρδους τους παρά τις ανατιμήσεις.

-η αγοραστική δύναμη των ελληνικών νοικοκυριών είναι 33% χαμηλότερη από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Οι Έλληνες καταναλωτές είναι οι δεύτεροι φτωχότεροι καταναλωτές εντός της Ένωσης των 27 χωρών μετά τους Βούλγαρους. Θριαμβοπανωλεθρία! Όλο αυτό το success story έχει ονοματεπώνυμο.

Είναι αλήθεια ότι…

-αφού δεν μπορούν να εκλέξουν Συμπαραστάτη, θα κοιτάξουν για σύμβουλο ακεραιότητας, όπως τα Υπουργεία; Τους χρειάζεται και μας χρειάζεται!

-για να αποφύγω τον σίγουρο (αφού διαψεύστηκε μάλιστα!) φόρο … λίπους ή «φόρο της αμαρτίας», πρέπει να βιαστώ; Προμήθειες και αποθεματοποίηση ζάχαρης, αλατιού, κρασιού, ρακής, και καπνού, εδώ και τώρα.

-προϋπολογισμό δεν ψηφίσαμε ακόμα; Σιγά-σιγά μη βιάζεστε …αφού όλα κυλούν ρολόι!

-Αναβλήθηκε το …γαστρονομικό φεστιβάλ; Αστείο έχει καταντήσει. Αναβλήθηκε γιατί λέει γιατί δεν έχουμε προϋπολογισμό… Γιατί βλέπεις όλα τα υπόλοιπα τα είχαμε έτοιμα!

-θα προσφύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τις υπέρογκες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και τα αναδρομικά Κινίδαρος, Μέλανες, Εγκαρές και Γαλήνη;

-η Πανάθα μας το πήρε το πανευρωπαϊκό; Δεν ήταν γκαντέμης ο παρευρεθείς στο Βερολίνο αεκτζής Γιάννης Βρούτσης σαν τον προϊστάμενό του Μητσοτάκη, που έχει τη ρετσινιά και την παράδοση και …ευτυχώς δεν πήγε στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 246 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*