Ψηφιακοί Νομάδες …στη Νάξο

Newsroom
07/09/2021 00:58
 
 
 

 

Δεκάδες ψηφιακοί νομάδες δούλεψαν τους προηγούμενους μήνες στο νησί μας, στη Μικρή Βίγλα π.χ. και αλλού. Εργασία από απόσταση. Αυτή η μετακίνηση από τόπο σε τόπο ανά τακτά διαστήματα ήταν ίδιον μόνο των νομάδων κτηνοτρόφων (των νομαδιτών), των νομαδικώς ζώντων κατά τον Στράβωνα ή και ολίγων επαγγελματικών κατηγοριών.

Δεν πρόκειται για σκηνίτες και φερέοικους που συναντούσαμε στα πρώτα γραφικά τουριστικά μας βήματα. Είναι επαγγελματίες που ζητούν επαρκείς υποδομές, κυρίως διαδικτυακές, για να δουλέψουν, με όλα τα οφέλη που συνεφέλκει αυτή η εγκατάστασή τους. Πόσο έτοιμα δίκτυα έχουμε να τους υποδεχτούμε; Ας δούμε άλλα νησιά που πρωτοπορούν και σε αυτό το σημείο. Η εγκαταλελειμμένη ορεινή Νάξος, αν είχε τέτοιες σοβαρές υποδομές, μπορούσε να είναι τόπος υποδοχής ψηφιακών νομάδων που, ανεξάρτητα από την εξέλιξη της νέας νόσου, θα αποτελούν στο μέλλον τον νέο τύπο εργαζομένων.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει ιδέα για το τι συμβαίνει;

Έχει επαφή με το μέλλον;

Έχει σχέδιο για τη ψηφιακή Νάξο ενόψει και της ψηφιακής μετάβασης; Καλό θα είναι να μας το εξηγήσει, αν και δεν το βλέπω.

Όχεντρα

(Visited 551 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*