Νάξος: Γερανός …ημέρας και νυκτός

Newsroom
15/09/2021 20:37
 
 
 

 

Για κρέμα ημέρας και νυκτός ξέρω. Για κιάλια ημέρας και νυκτός, επίσης. Για γερανούς, όμως, πρώτη φορά το ακούω.

Σήμερα (Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου), στις 11:30 περίπου το πρωί, απέναντι από το Expert, κοντά στον Άγιο Νικόδημο, γερανός του Δήμου μάζευε κομμένα κλαδιά και είχε διακόψει την κυκλοφορία αμφοτέρωθεν του κεντρικού δρόμου. Την ίδια ώρα, η ουρά αυτοκινήτων, που μόλις είχαν ξεμπαρκάρει, έφτανε πέρα από το Λύκειο. Αυτήν την ορατότητα είχε το μάτι. Μονολογούσα: ωραία υποδοχή κάνουμε στους επισκέπτες μας και γενικά στους ταξιδιώτες. Το κομφούζιο κράτησε αρκετά και οι κόρνες των αυτοκινήτων …βράχνιασαν.

Μάλιστα σε ερώτηση εποχούμενου, υπάλληλος, ίσως ο οδηγός του γερανού, ίσως ο επιβλέπων, απάντησε με απόλυτη φυσικότητα: Πότε θες να τα μαζέψουμε, στις 12 τη νύχτα; Είναι προφανές ότι ο άνθρωπος, μάλλον ασυνείδητα, είχε…μεσάνυχτα για το πρόβλημα που δημιουργούσε και τη συλλογική εικόνα που μετέδιδε για τη λειτουργία της πόλης σε τουριστική ακόμα περίοδο.

Ήθελα να ξέρω, ο …φωστήρας αρμόδιος Αντιδήμαρχος είχε γνώση του γεγονότος ή την πρωτοβουλία είχαν υπηρεσιακοί παράγοντες; Έτσι κι αλλιώς η ευθύνη είναι και πολιτική. Θέλουμε πράγματι τουρισμό και ποιας ποιότητας; Οι ξενοδόχοι του δημοτικού συμβουλίου τι λένε;

Όχεντρα

(Visited 2.060 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*