Τους καλύτερους Δωδεκανήσιους μαθητές βράβευσε η Λέσχη Lions Ρόδου

admin
06/02/2015 09:34
 
 
 

Σε μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο Μετροπόλ στη Ρόδο, βραβεύτηκαν οι καλύτεροι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου από όλα τα σχολεία της Δωδεκανήσου.

Μέσα σε μια ζεστή και συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα η λέσχη Lions Ρόδου, με τη στήριξη και τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τίμησε τους άριστους και τις οικογένειές τους, στέλνοντας το μήνυμα της γνώσης, του πάθους για επιτυχία, του ήθους και της νησιωτικότητας.

Παραβρέθηκαν οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του τόπου και ξεχώρισε η πολυπληθής αντιπροσωπεία της Περιφέρειας. Πριν την βράβευση των μαθητών, σχήματα παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής, έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση.

Με αφορμή την επιτυχημένη διοργάνωση, που αποτελεί πλέον θεσμό και συγκεντρώνει τους πρώτους των πρώτων απ’ όλα τα Λύκεια λίγο πριν την κορυφαία στιγμή του μαθητικού βίου που είναι η συμμετοχή στις πανελλήνιες εξετάσεις και η εισαγωγή στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον πρόεδρο της Λέσχης Lions Ρόδου Άρη Δημόπουλο στην οποία αναφέρει: «Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ μεταφέρετε στις Αρχές, τα στελέχη και μέλη της Λέσχης σας, τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εξαιρετική εκδήλωση επαίνου και τιμής προς τους αρίστους μαθητές των Λυκείων της Δωδεκανήσου στην οποία είχα την χαρά και τιμή να συμμετέχω με χαιρετισμό και βράβευση μαθητών.

Ενώπιον των Αρχών του τόπου μας και των οικογενειών τους που γέμισαν τον χώρο της εκδήλωσης, δόθηκε το στίγμα και το μήνυμα της νησιωτικότητας, το οποίο αποτελεί κατευθυντήριο άξονα και μόνιμο στόχο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που στηρίζει την όμορφη πρωτοβουλία σας που ήδη εξελίχθηκε σε θεσμό.

Μετά την εορτή των Τριών Ιεραρχών που με αρμονική σύζευξη των Ελληνικών γραμμάτων, του Αρχαίου Πολιτισμού και του Χριστιανισμού, στέλνουν στον κόσμο το φως της γνώσεως όπως αναφέρθηκε στην εξαιρετική ομιλία που εκφωνήθηκε από τη Λέσχη σας, φωτεινά παραδείγματα και πρότυπα στους νέους μας αποτελούν όλα τα παιδιά που βραβεύτηκαν και είναι οι πρώτοι των πρώτων στα Λύκειά μας.

Η εκδήλωση που πραγματοποιείται στην καρδιά του χειμώνα, ζεσταίνει τις καρδιές μας γιατί η παιδεία και η εκπαίδευση δείχνουν τον δρόμο προς ένα καλύτερο μέλλον και μας κάνει να πιστεύουμε ότι τα παιδιά αυτά θα γίνουν πολύ καλύτεροί μας και θα δώσουν στην πατρίδα μας όσα πραγματικά της αξίζουν. Η κακοκαιρία και το απαγορευτικό απόπλου πλοίων και απογείωσης αεροπλάνων δεν επέτρεψε σε πολλά από τα παιδιά να ταξιδέψουν στη Ρόδο και να βιώσουν με αμεσότητα τη χαρά της βράβευσης. Η σκέψη μας βρίσκεται κοντά τους.

Αυτή είναι η καθημερινότητα των νησιών στην Περιφέρειά μας, σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες. Η δημιουργία και λειτουργία υδατοδρομίων σε όλα τα νησιά, η ενίσχυση της συγκοινωνίας, της μεταφοράς και της επικοινωνίας με κάθε πρόσφορο μέσο, αποτελεί διαρκή σκοπό του Περιφερειάρχη και της Περιφερειακής Αρχής. Από τις πρώτες κιόλας μέρες της θητείας μας κινούμαστε σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Το να ζει κανείς σε νησί δεν πρέπει και δεν δεχόμαστε να αποτελεί μειονέκτημα.

Απλώνουμε το χέρι προς όλους, Πολιτεία, Αυτοδιοίκηση και Πολίτες για να αγωνιστούμε όλοι μαζί ενωμένοι σαν γροθιά. Στηρίζουμε τις δράσεις σας και τις δράσεις όλων όσων υποστηρίζουν τους νέους, τους μαθητές μας, τα νησιά μας και το καλό του τόπου. Συνεχίστε και θα είμαστε δίπλα σας. Καλή συνέχεια σε εσάς και καλή επιτυχία στα παιδιά μας». 

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*