VIDEO: Αγιασμός στο Γενικό Λύκειο Νάξου «Μανώλης Γλέζος» – Συγκίνηση κατά τη βράβευση της π. Λυκειάρχη Κυριακής Σκληράκη

αγιασμός Λύκειο Νάξου
Newsroom
12/09/2022 20:02
 
 
 

 

Με τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς άνοιξαν σήμερα τις πόρτες τους τα σχολεία της χώρας.

Στο Γενικό Λύκειο Νάξου «Μανώλης Γλέζος» παρόντες στην τελετή αγιασμού μεταξύ άλλων ήταν ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Λεονάρδος Χατζηανδρέου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης καθώς και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Πολυκρέτης. Κατά τη διάρκεια της τελετής του αγιασμού διαβάστηκε και το μήνυμα του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου.

Φέτος ο αγιασμός του σχολείου συνοδεύτηκε και με τη βράβευση της π. διευθύντριας του σχολείου Κυριακής Σκληράκη που έγινε σε κλίμα συγκίνησης.

αγιασμός Λύκειο Νάξου

Όπως είπε ο διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Σκουλάτος, μετά από πρόταση του Συλλόγου Διδασκόντων, κάθε χρόνο κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα τιμάται ένας από τους διευθυντές που πέρασαν από το σχολείο «ως ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς που σφυρηλάτησαν το βασικό χαρακτηριστικό αυτού του ιδρύματος».

Ο κ. Σκουλάτος μίλησε «για το καλύτερο σχολείο των Κυκλάδων του οποίου οι απόφοιτοι διαπρέπουν ως ακαδημαϊκοί δάσκαλοι ή ως επιτυχημένοι επαγγελματίες».

Σε ότι αφορά το πρώτο βραβείο που απονεμήθηκε φέτος στην κ. Σκληράκη ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου «Μανώλης Γλέζος» σημείωσε ότι η π. Λυκειάρχης «συγκεντρώνει δύο σπάνιες ιδιότητες. Την επιστημονική κατάρτιση και την παιδαγωγική επάρκεια. Άριστη Φιλόλογος και εξαιρετική δασκάλα».

αγιασμός Λύκειο Νάξου

Η κ. Σκληράκη, ιδιαίτερα συγκινημένη αφού ευχήθηκε στους μαθητές καλή σχολική χρονιά ζήτησε από τα παιδιά να αγαπήσουν το σχολείο αλλά και τους καθηγητές τους. «Να αγαπήσετε τους ανθρώπους που αγωνίζονται για την πρόοδο σας, για την ίδια σας τη ζωή» είπε.

«Είμαι κατασυγκινημένη που βρίσκομαι εδώ» είπε και πρόσθεσε: «Σας νιώθω ως αγαπημένα μου πλάσματα που προορίζεστε να βοηθήσετε τη χώρα μας».

αγιασμός Λύκειο Νάξου

Συγκινημένος δήλωσε και ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός που παρέδωσε στην κ. Σκληράκη το βραβείο της.
«Είμαι συγκινημένος… Η κ. Σκληράκη ήταν Λυκειάρχισσα μου όταν φοιτούσα στο Λύκειο και οι ευχές της θα με ακολουθούν για πάντα».

Ο κ. Λιανός ευχήθηκε καλή πρόοδο και υγεία στους μαθητές.

αγιασμός Λύκειο Νάξου

Ο Λεονάρδος Χατζηανδρέου ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στα παιδιά και αναφερόμενος στην εκδήλωση βράβευσης των νέων φοιτητών το βράδυ της Κυριακής τόνισε «Του χρόνου θα μας κάνετε εσείς περήφανους». Δήλωσε επίσης ότι ο ίδιος και η παράταξη του θα είναι κοντά στους μαθητές και πάντα θα στηρίζουν τα αιτήματα τους.

αγιασμός Λύκειο Νάξου

Τις ευχές του επίσης στους μαθητές έδωσε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Πολυκρέτης.

αγιασμός Λύκειο Νάξου

Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκε στα παιδιά και η πρόεδρος Συλλόγου και Κηδεμόνων του σχολείου.

Δείτε το βίντεο:

αγιασμός Λύκειο Νάξου αγιασμός Λύκειο Νάξου αγιασμός Λύκειο Νάξου αγιασμός Λύκειο Νάξου αγιασμός Λύκειο Νάξου

(Visited 1.652 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*