Μήλος: Σχεδόν τα 2/3 των παιδιών εκτός Ολοήμερου στο Δημοτικό Σχολείο Μήλου

Newsroom
19/10/2022 11:53
 
 
 

Τη δημιουργία δύο ακόμη τμημάτων στο Ολοήμερο του Δημοτικού Σχολείου Μήλου ζητά με ψήφισμά του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς κατατέθηκαν 65 αιτήσεις για αντίστοιχους μαθητές, ωστόσο από την αρχή της σχολικής χρονιάς το Ολοήμερο λειτουργεί με ένα τμήμα 26 παιδιών.

Επομένως, σχεδόν τα 2/3 των παιδιών παρέμειναν εκτός Ολοήμερου Προγράμματος, την ίδια στιγμή που – σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση – γίνονται δεκτές όλες ανεξαιρέτως οι αιτήσεις γονέων /κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο χωρίς προϋποθέσεις.

«Δεν μπορούν να εξαιρούνται κάποια παιδιά λόγω της αδυναμίας στελέχωσης των σχολείων με το επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό. Σε κάθε περίπτωση είναι άνισο και άδικο να αποκλείονται κάποια παιδιά από ένα δικαίωμα που είναι υποχρέωση της Πολιτείας και θα έπρεπε να ισχύει αδιακρίτως» αναφέρει ο Σύλλογος αιτιολογώντας το δίκαιο του αιτήματός του.

Μάλιστα, στο ψήφισμα (το οποίο έχει πληθώρα αποδεκτών) τονίζεται και το οξύμωρο της υπόθεσης, καθώς φέτος η Μήλος επιλέχθηκε για τη δημιουργία τμήματος αναβαθμισμένου ολοήμερου, που σημαίνει λειτουργία μέχρι τις 17:30 με δασκάλους ειδικοτήτων, όταν εδώ και 2 χρόνια δεν έχει προσληφθεί εκπαιδευτικός για την κάλυψη των αναγκών των βασικών ολοήμερων τμημάτων.

*Σημειώνεται ότι ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά το ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μήλου, προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Διαβάστε το ψήφισμα του Συλλόγου

 

(Visited 138 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*