Πανεπιστήμιο Αιγαίου: 1ο στην αξιολόγηση και την επιχορήγηση του Προγράμματος Erasmus+

panepistimio aigaiou
Newsroom
22/11/2022 10:18
 
 
 

 

Μία ακόμη επιτυχία προσέθεσε στο ενεργητικό του το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο πλαίσιο υποβολής των προτάσεων που κατέθεσε το 2022 στην ειδική πλατφόρμα της ΕΕ σχετικά με την Κινητικότητα Erasmus+ φοιτητών/τριών και Προσωπικού του σε χώρες του Προγράμματος και χώρες συνδεδεμένες με το Πρόγραμμα, καθώς και από/προς Ιδρύματα Χωρών-Εταίρων εκτός Ευρώπης (Διεθνής Κινητικότητα).

Με συνολική επιχορήγηση που ξεπερνάει το 1.000.000€ για τα δύο προγράμματα για το σχέδιο 2022 και λαμβάνοντας την υψηλότερη αξιολόγηση (96/100) της πρότασης, όπως επίσης και τη μεγαλύτερη επιχορήγηση προγράμματος Διεθνούς Κινητικότητας μεταξύ όλων των ελληνικών ΑΕΙ, διευρύνει ακόμα περισσότερο τους ορίζοντες διεθνοποίησης και διεθνούς αναγνώρισης των ακαδημαϊκών και επιστημονικών επιτευγμάτων του.

Με αυτόν τον τρόπο, πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητες που προσφέρει το Πρόγραμμα Erasmus+ στα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας του Αιγαίου για κινητικότητες στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο, με όλες τις ωφέλειες που αυτό συνεπάγεται για φοιτητές και φοιτήτριες, διδάσκοντες και διδάσκουσες και μέλη του Διοικητικού προσωπικού, που έχουν επιπλέον την ευκαιρία να γίνουν πρεσβευτές και πρέσβειρες του Πανεπιστημίου, ενισχύοντας, αναπτύσσοντας και διαδίδοντας, χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς και με όρους πολυγλωσσίας και διαπολιτισμικότητας, το σημαντικό του έργο, σε διδακτικό, επιστημονικό, ερευνητικό και διοικητικό επίπεδο.

«Χαιρόμαστε για τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται στην κοινότητά μας και τη συγχαίρουμε για το νέο αυτό βήμα!» δήλωσε σχετικά η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη.

(Visited 23 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.