«Χρυσοί» οι μαθητές του ΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος» στον πανελλήνιο διαγωνισμό για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών EOES

Newsroom
01/02/2023 19:04
 
 
 

 

Μόνο περηφάνεια μπορεί να νιώσει κανείς για τη μαθητική ομάδα του ΓΕ.Λ. Νάξου «Μανώλης Γλέζος» που επέστρεψαν προχθές στη Νάξο με το χρυσό μετάλλιο στις αποσκευές τους αφού κατέλαβαν την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών EOES σχολικού έτους 2022 – 2023.

Τα μέλη της μαθητικής ομάδας του ΓΕ.Λ. Νάξου «Μανώλης Γλέζος» που κατέλαβε την πρώτη πανελλαδικά θέση είναι οι: Τζοέλ Μπόσκου, Κλουβάτου Σοφία και Σαλτερή Κυριακή.

Ο υπεύθυνος καθηγητής που προετοίμασε τους μαθητές για το διαγωνισμό είναι ο Νίκος Βαθρακοκοίλης υπεύθυνος του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Νάξου με τη στήριξη του κ. Στέλιου Γιαμπουρά.

Η έκπληξη και ο ενθουσιασμός της Ναξιώτικης μαθητικής ομάδας και του συνοδού καθηγητή τους ήταν τεράστια όταν στην αίθουσα του Ευγενίδειου Ιδρύματος ακούστηκε ότι την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ένα επαρχιακό Λύκειο, το οποίο να σημειωθεί μεταξύ άλλων είχε να συναγωνιστεί ιδιωτικά, πρότυπα και πειραματικά σχολεία της χώρας.

Πλέον οι μαθητές της Νάξου θα συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2023 στη Λετονία.

Υπέροχα συναισθήματα

«Και οι τρεις είμασταν σοκαρισμένοι. Δεν το πιστεύαμε… Όταν το συνειδητοποιήσαμε η χαρά και ο ενθουσιασμός μας ήταν τεράστιος!» σημειώνει στο naxostimes.gr η Κυριακή Σαλτερή.

«Ένιωσα υπέροχα αλλά και …περίεργα μαζί. Δεν είχα ξαναζήσει κάτι τέτοιο! Στην αρχή είχα μουδιάσει και μετά η χαρά και ο ενθουσιασμός μου ήταν πολύ μεγάλα. Πετούσαμε στα σύννεφα» σημειώνει η Σοφία Κλουβάτου περιγράφοντας τα συναισθήματα της όταν ανακοινώθηκε ότι την πρώτη θέση καταλαμβάνει η ομάδα του Λυκείου Νάξου.

«Και οι τέσσερις νιώσαμε υπέροχα. Στην αρχή δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε και όταν συνειδητοποιήσαμε ότι ένα επαρχιακό σχολείο που είχε να συναγωνιστεί ιδιωτικά, πρότυπα κ.λπ. σχολεία κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο η χαρά μας ήταν τεράστια» μας λέει ο Τζοέλ Μπόσκου.

«Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε τη χώρα μας και το νησί μας ασπροπρόσωπους»

Οι μαθητές της Β τάξης του Λυκείου Νάξου «Μανώλης Γλέζος» χαίρονται την τεράστια επιτυχία τους να ξεχωρίσουν πανελλαδικά ενώ παράλληλα έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2023 στη Λετονία, όπου θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα.

«Για τη Λετονία… δεν ξέρω τι να πιστέψω. Θα δώσουμε ότι μπορούμε και πιστεύω να πάρουμε μια πολύ καλή θέση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο» σημειώνει ο Τζοέλ Μπόσκου ενώ η Κυριακή Σαλτερή τονίζει ότι «σίγουρα ο πήχης θα είναι πολύ ανεβασμένος. Δεν ξέρω τι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε… Το σίγουρο είναι ότι εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Κάτι όμορφο θα πάρουμε».

«Για το Πανευρωπαϊκό είμαι λίγο αγχωμένη επειδή εκπροσωπούμε την Ελλάδα και νιώθω ένα βάρος. Πάμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να βγάλουμε ασπροπρόσωπη τη χώρα μας και το νησί μας!» σημειώνει στο naxostimes.gr η Σοφία Κλουβάτου.

Και τα τρία παιδιά της ομάδας μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον καθηγητή τους και υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Νάξου Νίκο Βαθρακοκοίλη ο οποίος τα βοήθησε πάρα πολύ, όπως είπαν.

«Ο κ. Βαθρακοκοίλης μας είχε προετοιμάσει πολύ καλά. Μάλιστα στο διαγωνισμό έπεσαν κάποια θέματα τα οποία είχαμε δουλέψει μαζί του» σημειώνει η Σοφία Κλουβάτου.

«Τα θέματα ήταν απαιτητικά, αλλά πήγαμε καλά προετοιμασμένοι» μας λέει η Κυριακή Σαλτερή ενώ ο Τζοέλ Μπόσκου σημειώνει παράλληλα ότι το αποτέλεσμα αυτό ήρθε «χάρη στη σωστή δουλειά και προετοιμασία που έκαναν με τον υπεύθυνο καθηγητή τους».

Ενθουσιασμένος και ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα δήλωσε στο naxostimes.gr και ο κ. Νίκος Βαθρακοκοίλης, υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Νάξου ο οποίος κάθε χρόνο (πλην των δύο της πανδημίας) συμμετέχει με μαθητές του νησιού στο διαγωνισμό.

«Η χαρά μας είναι μεγάλη πώς ένα επαρχιακό σχολείο κατάφερε να προκριθεί ανάμεσα στα σχολεία όλης της χώρας και να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES 2023».

Ωστόσο να σημειωθεί ότι για την αποστολή των μαθητών στην Αθήνα για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, δεν υπήρξε καμία χρηματοδότηση και τα έξοδα βάρυναν τον καθηγητή και τους ίδιους τους μαθητές.

Λίγα λόγια για το διαγωνισμό

Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός προκηρύσσεται από την ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. και απευθύνεται σε μαθητές/τριες Α΄ και Β΄ τάξης Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας.

Η πρώτη φάση διοργανώθηκε σε τοπικό επίπεδο από το ΕΚΦΕ Νάξου με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Νίκο Βαθρακοκοίλη και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022.

Στη δεύτερη φάση, που διεξήχθη το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 στη Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη παράλληλα, συμμετείχαν οι μαθητικές ομάδες από όλη τη χώρα, που προκρίθηκαν στους τοπικούς διαγωνισμούς των ΕΚΦΕ.

Η ανακοίνωση του ΕΚΦΕ Νάξου για την επιτυχία των μαθητών

(Visited 1.754 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*