Γυμνάσιο Τραγαίας Νάξου: 2ο Βραβείο Δημιουργίας Αφίσας στη μαθήτρια Δήμητρα Καρποντίνη

Newsroom
29/03/2023 22:53
 
 
 

 

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, η μαθήτρια της Β’ τάξης του Γυμνασίου Τραγαίας Νάξου, Δήμητρα Καρποντίνη, παρουσίασε την καλλιτεχνική δημιουργία της – αφίσα

«Βοηθήστε να κοπούν τα σχοινιά»

που αφορά στην σεξουαλική κακοποίηση των εφήβων.

Αφορμή στάθηκε ο 6oς σχολικός διαγωνισμός HACKATHON/SELMA «Το ταξίδι του Αριάδνη συνεχίζεται». Εκεί στα προπύλαια, πραγματοποιήθηκε η μεγάλη εκδήλωση για την ασφαλή και ορθή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά ώστε να προστατευτούν από τα νοσηρά φαινόμενα του διαδικτυακού εκφοβισμού, της αποπλάνησης, της κακοποίησης και της ρητορικής του μίσους, που εξαπλώνονται στην μαθητική κοινότητα, χρησιμοποιώντας σαν όχημα τα social media και το ίντερνετ.

Την εκδήλωση προλόγισαν η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος και η αναπληρώτρια καθηγήτρια παιδιατρικής – εφηβικής ιατρικής Άρτεμις Τσίτσικα, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής και υπεύθυνη για τα προγράμματα φιλικά προς τους νέους των ΕΚΠΑ & ΠΟΥ και άλλοι διακεκριμένοι καθηγητές, υπήρξε ειδική θεματική ενότητα, όπου η αναπληρώτρια καθηγήτρια Άρτεμις Τσίτσικα παρουσίασε τα δεδομένα για την «ηθική νοημοσύνη» η οποία σήμερα είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ, προκειμένου τα παιδιά μας να υψώσουν ένα τείχος προστασίας για την ορθή χρήση του διαδικτύου και να προστατευτούν από κακόβουλες ενέργειες, όπως είναι ο διαδικτυακός εξευτελισμός και η ρητορική του μίσους.


Η δημιουργία της «δικής» μας Δήμητρας απέσπασε το 2ο Βραβείο στην κατηγορία των Γυμνασίων πανελλήνια!

Θερμά συγχαρητήρια Δήμητρα!

(Visited 1.169 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.