Εκπαιδευτικοί κοιμούνται σε αυτοκίνητα σε Μύκονο και Σαντορίνη

Newsroom
08/05/2023 23:55
 
 
 

 

Μπροστά σε ανυπέρβλητα εμπόδια βρίσκονται για ακόμα μία χρονιά εργαζόμενοι αλλά και εκπαιδευτικοί σε νησιά της Ελλάδας, τα οποία αποτελούν κορυφαίους προορισμούς για τουρίστες από όλον τον κόσμο. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν πως το καλοκαίρι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια στα οποία ζουν ολόκληρο τον χρόνο, καθώς οι ιδιοκτήτες «εκτοξεύουν» τις τιμές για να εισπράξουν όσο μεγαλύτερο εισόδημα μπορούν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση», υπάρχουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οι οποίοι μένουν στα αυτοκίνητά τους ενώ άλλοι εργαζόμενοι φοβούνται να καταγγείλουν τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσής τους γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά του ή δεν θα βρουν νέο σπίτι από την στιγμή που θα τελειώσει η καλοκαιρινή σεζόν.

Η εκπομπή καταγγέλλει πως υπάρχουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι ζουν ο ένας πάνω στον άλλο μέσα σε μικρά σπιτάκια. «Τέσσερις άνθρωποι σε ένα διαμέρισμα και οι δύο κοιμούνται στην κουζίνα», ανέφερε δημοσιογράφος της εκπομπής.

Ο Γιάννης Μιλιάδης, πρόεδρος Εκπαιδευτικών Θήρας και Νήσων, δήλωσε στον ALPHA ότι υπάρχουν προβλήματα στη Σαντορίνη, τη Μύκονο και γενικά στη νησιωτική Ελλάδα. «Να σας πω ένα περιστατικό από τη Μύκονο: Από τέλη Απριλίου εκπαιδευτικοί άφησαν τα σπίτια τους, φιλοξενούνται μέχρι τέλος Μαΐου σε ξενοδοχειακές μονάδες. Και μέχρι να τελειώσει η εκπαιδευτική χρονιά θα ψάχνουν που θα μείνουν», ανέφερε.

Εκπαιδευτικοί ζουν σε κάμπινγκ και αυτοκίνητα

Ο ίδιος κατήγγειλε πως υπάρχουν συνάδελφοί του που μένουν σε αυτοκίνητα, σε κάμπινγκ, ή φιλοξενούνται σε άλλους. «Δεν είναι απλά ότι τα σπίτια είναι ακριβά, αλλά πως δεν υπάρχουν σπίτια. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στους εκπαιδευτικούς, είναι στους γιατρούς, τους νοσοκόμους, άνθρωποι που έρχονται για σεζόν», σημείωσε ο κ. Μιλιάδης.

«Είναι τεράστιο πρόβλημα και πιστέψτε με η τοπική κοινωνία προσπαθεί να βοηθήσει, ο κόσμος της Σαντορίνης. Πρέπει όμως το ζήτημα να πάει στην πολιτεία να δώσει οριστική λύση. Πριν λίγους μήνες η υπουργός Παιδείας είπε πως θα δοθούν κίνητρα στους εκπαιδευτικούς των νησιών αλλά ακόμα τα περιμένουμε. Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Πιστέψτε με είναι δύσκολη κατάσταση και θα γιγαντωθεί στις αρχές της σχολικής χρονιάς», τόνισε.

 

Πηγή: ethnos.gr

(Visited 281 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*