Νάξος: “Η Φίλη μας η Θάλασσα” – Προστασία περιβάλλοντος των μαθητών του 6ου Νηπιαγωγείου

Newsroom
08/06/2023 11:32
 
 
 

 

Οι μαθητές του 6ου Νηπιαγωγείου Χώρας Νάξου στα πλαίσια του προγράμματος «Η Φίλη μας η Θάλασσα» που υλοποιούν μέσω των εργαστηρίων Δεξιοτήτων έγιναν φορείς μηνυμάτων για την προστασία του περιβάλλοντος στην τοπική κοινωνία. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να νιώσουν υπεύθυνοι. Επίσης, ένιωσαν ότι αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου συνόλου που αγωνίζεται για έναν καλό σκοπό.

Τα μηνύματα μας δυνατά και ηχηρά τοποθετήθηκαν στην παραλία του Αγίου Γεωργίου με τη βοήθεια του αντιδημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κου Κατσαρά και έχοντας την προσδοκία ότι θα ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία. Οι μαθητές μας ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία γιατί είναι σίγουροι ότι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, μπορεί να επηρεάσει θετικά νοοτροπίες και στάσεις του ευρύτερου συνόλου και να οδηγήσει στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστασία του.

Οι νηπιαγωγοί του σχολείου κάλεσαν τον κο Γιάννη Ορφανό μέλος από το σύλλογο «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου», ο οποίος μίλησε στους μαθητές του νηπιαγωγείου για τις θαλάσσιες χελώνες, τον τρόπο που αναπαράγονται, την αξία τους στο θαλάσσιο οικοσύστημα και πώς μπορούν να την προστατεύσουν. Οι μικροί δημοσιογράφοι άκουσαν με πολύ προσοχή και στη συνέχεια έθεσαν τα δικά τους ερωτήματα στον κο Ορφανό.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 296 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*