Τη διεξαγωγή του Μαθηματικού Διαγωνισμού ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ αναλαμβάνει το Δημοτικό Σχολείο Βίβλου Νάξου

Newsroom
18/01/2024 22:27
 
 
 

 

Το Δημοτικό Σχολείο Βίβλου Νάξου και φέτος, αναλαμβάνει ως εξεταστικό κέντρο τη διεξαγωγή του Μαθηματικού Διαγωνισμού ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, που είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (σύμφωνα με την Φ.14/88093/ΦΔ/89435/Δ1/19-7-2022 απόφαση).

Ο Μαθηματικός Διαγωνισμός αφορά μαθητές Β’, Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού και Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου, και κατά κύριο λόγο δεν ελέγχει τη σχολική επίδοση και τις γνώσεις των μαθητών αλλά, την ικανότητα να σκέφτονται με εφόδιο τη Μαθηματική γνώση. Αποσκοπεί στην ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας και σκέψης και στην κατανόηση από πλευράς των μαθητών/τριών της σημασίας των Μαθηματικών στην καθημερινή πραγματικότητα.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 9 Μαρτίου 2024

Και για τη φετινή χρονιά ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, όχι στο εξεταστικό κέντρο, αλλά ο κάθε μαθητής/τρια θα συμμετάσχει από τον χώρο του. Την ημέρα της εξέτασης ο μαθητής/τρια θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του ένα ψηφιακό μέσο (pc, laptop, tablet κ.λπ.) και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Κάθε ενδιαφερόμενος μαθητής (ο ίδιος ή ο κηδεμόνας του) μαζί με την εγγραφή του θα καταβάλει στα εξεταστικά κέντρα και την ετήσια συνδρομή (κόστος 10 ευρώ) στο περιοδικό ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ).

Εγγραφές μπορούν να πραγματοποιούνται μέχρι τις 3 Μαρτίου 2024

Για να θεωρηθεί ένας μαθητής εγγεγραμμένος στον διαγωνισμό θα πρέπει να κάνει κατάθεση στην τράπεζα το ποσό των 10€ στον λογαριασμό της ALPHA BANK με IBAN: GR3401406200620002101112607 και να στείλει με email στη διεύθυνση: dimotikovivlou@gmail.com την Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα (βλ. στο τέλος του άρθρου) και την απόδειξη κατάθεσης στην τράπεζα.

Όσοι γονείς επιλέξουν να καταθέσουν την συνδρομή με web banking θα πρέπει να επιλέξουν να ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ της διατραπεζικής συναλλαγής, καθώς υπάρχει διαφορά στα χρήματα και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δεν μπορεί να το καλύψει.

Μερικές ημέρες μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού οι μαθητές/τριες θα παραλάβουν το ετήσιο περιοδικό «Πυθαγόρας».

Να σημειωθεί ότι η πρόσκληση αφορά όλους τους μαθητές/τριες των Δημοτικών και Γυμνασίων των Κυκλάδων.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε επικοινωνήσετε με τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Βίβλου κ. Χρήστο Σκάρκο στα τηλέφωνα: 2285041304 & 2285360071 ή με email: dimotikovivlou@gmail.com.

Επιπλέον πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε: ΕΔΩ

Έντυπο Γονικής Συναίνεσης: pdf doc

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 465 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*