Μαθητές της ορεινής Νάξου πάνε Τσεχία για να προβάλλουν τον πολιτισμό του νησιού

Newsroom
30/01/2024 18:16
 
 
 

 

Επτά μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Σκαδού ταξιδεύουν για να συμμετέχουν στο 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο που θα γίνει 1- 5 Μαρτίου 2024 στην Πράγα. Η Πράγα, γνωστή και ως «η χρυσή πόλη» υπήρξε μία από τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης το 2000.

Μαθητές από τη ορεινή Νάξο και τα όμορφα χωριά της Κωμιακής, της Κορώνου και της Απειράνθου, θα παρουσιάσουν στο Συνέδριο ένα δεκάλεπτο βίντεο που δημιούργησαν, με τίτλο: «Κόκκινη κλωστή δεμένη – Τα ‘φαντά τ’ Απεράθου».

Τα Μαθητικά Συνέδρια είναι εκπαιδευτικές δράσεις με πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά, δίνοντάς τους την ευκαιρία της βιωματικής μάθησης. Επιπλέον, μέσα από την προετοιμασία της εργασίας τους, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν την έννοια της έρευνας, αλλά και της ομαδικότητας.

Κάθε μαθητική ομάδα που θα συμμετάσχει στο 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο 2024 μπορεί να επιλέξει ένα από τα θέματα: Πολιτισμός, Περιβάλλον και Επιστήμη.

Στη θεματική ενότητα του Πολιτισμού και με άξονα την άυλη πολιτιστική Κληρονομιά, η έρευνά τους ξεκινά από τον προϊστορικό άνθρωπο, συνεχίζει στην αρχαία Ελλάδα, το Βυζάντιο, για να καταλήξει στην ανάδειξη της παραδοσιακής υφαντικής της Απειράνθου.

Η ομάδα των παιδιών θα συνοδεύεται από τη διευθύντρια του σχολείου κα Ειρήνη Δεσποτίδου και την υπεύθυνη του προγράμματος, κα Μαρία Χωριανοπούλου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 2.632 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*