Χωρίς δάσκαλο το ολοήμερο της Κωμιακής – «Δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό» σημειώνει ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου

Newsroom
14/02/2024 00:55
 
 
 

 

Επιστολή προς την Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κ. Τζαβάλα απέστειλε για δεύτερη φορά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κωμιακής για τη μη λειτουργία του ολοήμερου εξαιτίας της μη τοποθέτησης δασκάλου.

Ο Σύλλογος έχει στείλει αίτημα για την τοποθέτηση δασκάλου από την αρχή της σχολικής χρονιάς μιας και η δασκάλα του ολοήμερου απουσίαζε με άδεια τοκετού και γονική. Ωστόσο αν και η άδεια της δασκάλας τελείωσε, εκείνη τοποθετήθηκε σε σχολείο άλλου χωριού με αποτέλεσμα να παραμείνει κενή η θέση του εκπαιδευτικού στο ολοήμερο.

Επιπλέον όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, ούτε η κ. Προμπονά όπως είχαν ενημερωθεί τοποθετήθηκε στο σχολείο του χωριού, αλλά στο Δημοτικό του Φιλωτίου.

«Επειδή φτάνουμε στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, σας γνωστοποιούμε ότι δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό που γίνεται εις βάρος γονέων και παιδιών του χωριού μας, απαιτούμε την άμεση λύση του αιτήματος μας» τονίζεται μεταξύ άλλων στην επιστολή που θέτονται σειρά από ερωτήματα.

«Υπάρχει περίπτωση να έρθει στα δικά μας παιδιά δασκάλα ή θα παραμείνουμε πολίτες Β κατηγορίας»; ρωτά μεταξύ άλλων ο Σύλλογος.

Να σημειωθεί ότι η επιστολή έχει κοινοποιηθεί στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, το Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, στον πρόεδρο της Κοινότητας Κορωνίδας, στο Δημοτικό σχολείο του χωριού καθώς και στο Πνευματικό Κέντρο και το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής.

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Με επιστολή μας στην αρχή του σχολικού έτους σας κοινοποιήσαμε το αίτημα των Γονέων του Δημοτικού σχολείου Κωμιακής Νάξου για την τοποθέτηση δασκάλου ολοήμερου στο σχολείο μας, μιας και η κατέχουσα οργανική θέση, κ. Μαρίνα Βιτζηλαίου απουσίαζε, με άδεια τοκετού ή γονική.

Δεν λάβαμε ποτέ απάντηση στο αίτημα μας, όπως οφείλατε και περιμέναμε, αντίθετα πρόσφατα ενημερωθήκαμε από την οικογένεια της ότι η κ. Βιτζηλαίου τοποθετήθηκε σε άλλο χωριό και για άλλη μία φορά η ορεινή Νάξος έμεινε χωρίς δασκάλα ολοήμερου και φυσικά τα παιδιά μας χωρίς τα παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά οφέλη της λειτουργίας του ολοήμερού σχολείου. Επιπρόσθετα μια άλλη πληροφορία που μας είχε δοθεί για τοποθέτηση της κ. Προμπονά στο σχολείο μας, κατέρρευσε, μιας και η δασκάλα αυτή τοποθετήθηκε στο Φιλώτι.

Επειδή φτάνουμε στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, σας γνωστοποιούμε ότι δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό που γίνεται εις βάρος γονέων και παιδιών του χωριού μας, απαιτούμε την άμεση λύση του αιτήματος μας και ρωτάμε ευθέως τα παρακάτω:

• Υπάρχει περίπτωση να έρθει στα δικά μας παιδιά δασκάλα ή θα παραμείνουμε πολίτες Β κατηγορίας;

• Με ποιον τρόπο θα βοηθηθούν στην μελέτη τους τα παιδιά μας, που έχουν δυσκολίες και κενά;

• Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών από το ΥΠΑΙΘ;

• Γιατί εμείς δεν πληρούν τα κριτήρια αυτά;

Με την προσδοκία ότι αυτή τη φορά το αίτημα μας θα τύχει καλύτερης αποδοχής από την προηγούμενη και θα τοποθετηθεί δασκάλα στο ολοήμερο, σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 497 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*