«Μανώλης Γλέζος» το 4ο ΓΕΛ Αθηνών – Τι γίνεται με τη μετονομασία του Γυμνασίου Φολεγάνδρου;

Newsroom
14/02/2024 19:02
 
 
 

 

Με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων του 4ου ΓΕΛ Αθηνών, στο οποίο φοίτησε ο Γλέζος, μετονομάζεται σε «Μανώλης Γλέζος» και έχει προωθηθεί η απόφαση αυτή στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων για ψήφιση, παρόλο ότι δεν είναι απαραίτητο από το νόμο.

Από απόλυτα εξακριβωμένες και τεκμηριωμένες πληροφορίες μας, πριν από ένα χρόνο στις 30 Μαρτίου 2023, ο Σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Φολεγάνδρου έχει προτείνει με ομόφωνη απόφαση του, τη μετονομασία του γυμνασίου Φολεγάνδρου σε «Μανώλης Γλέζος», ως ο ιδρυτής του, όπως και εννέα ακόμη γυμνασίων στα μικρά νησιά των Κυκλάδων.

Από τότε και ως σήμερα όμως το πρακτικό της απόφασης αυτής, με τις υπογραφές όλων των καθηγητών του Γυμνασίου, παραμένει στα συρτάρια της Διεύθυνσης του σχολείου. Δεν εστάλη ούτε στον δήμο, αν και δεν απαιτείται από το νόμο, ούτε προωθήθηκε όπως είχε και έχει υποχρέωση η διεύθυνση του γυμνασίου, στις αρμόδιες από το νόμο υπηρεσίες της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της Περιφέρειας στη Σύρο.

Η διεύθυνση εκπαίδευσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως προϊστάμενη αρχή είναι σε γνώση αυτής της απόφασης, έχει αποσταλεί από τη Φολέγανδρο ή καθυστερεί επί 11 μήνες ελλείψει… πλοίου; Σε κάθε περίπτωση ρωτάμε τους αρμόδιους να μας ενημερώσουν που βρίσκεται η υπόθεση αυτή. Το Υπουργείο Παιδείας έχει μέχρι σήμερα εγκρίνει άμεσα όλες τις αποφάσεις συλλόγων εκπαιδευτικών σχολικών μονάδων, που με αίτημα τους ζητούν να δοθεί το όνομα του Μανώλη Γλέζου στο σχολείο τους.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 240 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*