Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σύρου-Νάξου: Ταξίδι στην Κύπρο στο πλαίσιο του Erasmus+

Newsroom
22/02/2024 10:27
 
 
 

 

Έχοντας ως στόχο τη βελτίωση του προγράμματος σπουδών, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Σύρου-Νάξου, μέσω της συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα, επιλέχθηκε την περίοδο 2023-24 από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Erasmus+ να υλοποιήσει επιμόρφωση 14 εκπαιδευόμενων στον Τουρισμό.

Έτσι, το χρονικό διάστημα από τις 5 έως τις 16 Φεβρουαρίου 2024, οι συμμετέχοντες συνοδευόμενοι εκ περιτροπής από τον Διευθυντή του ΣΔΕ κ.  Γιώργο Στεφάνου, τον Υποδιευθυντή κ. Γιάννη Στεφάνου και τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Χρήστο Γιώρη και Στέλιο Μαργαρίτη φιλοξενήθηκαν στην Λεμεσό, έδρα του εκπαιδευτικού φορέα F.G.G. EDUCULTURE CENTER EDUGATION LTD.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με εφαρμογή καινοτόμων και αποτελεσματικών μεθοδολογιών ώστε οι συμμετέχοντες:
*να ενθαρρυνθούν στη διεθνή δικτύωση και τη σύσταση συνεργασιών,
*να εμπλουτίσουν το θεωρητικό και πρακτικό τους υπόβαθρο και
*να μοιραστούν τις ιστορίες, τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους στον τουρισμό.

Στο πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος έγινε εισαγωγή στον τουρισμό και τις δραστηριότητες του τουρισμού, ενώ παράλληλα οργανώθηκε πρόγραμμα επισκέψεων στο Επιμελητήριο Λεμεσού, σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σε επιχειρήσεις αγροτουρισμού, σε επιχειρήσεις εστίασης, σε επιχειρήσεις παραδοσιακής χειροτεχνίας αλλά και σε ιστορικά μνημεία, σε θρησκευτικούς τόπους, σε φυσιολατρικά μονοπάτια, σε ποδηλατικές διαδρομές και σε άλλα αξιοθέατα του νησιού τα οποία αποτελούν σημεία ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες της Κύπρου.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες έλαβαν από τον εκπαιδευτικό φορέα Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

Μέσω της δράσης το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νάξου επιδιώκει την ενημέρωση των εκπαιδευόμενών του για τις βασικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τη βελτίωση της εργασιακής τους θέσης στο νέο πολυπολιτισμικό περιβάλλον της Νάξου, βελτιώνοντας γνώσεις και δεξιότητες, παρακολουθώντας ομιλίες από τους ειδικούς του τομέα του τουρισμού, γνωρίζοντας την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Κύπρου και διαφοροποιώντας στάσεις και απόψεις για τον τουρισμό.

Το ΣΔΕ Νάξου επιδιώκει, επίσης, για τον εαυτό του να αποκτήσει εμπειρίες και τεχνογνωσία που θα συντελέσουν στη βελτίωση του εκπαιδευτικού του έργου, ενώ ταυτόχρονα θα το καταστήσουν μέλος ενός δικτύου Ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών οργανισμών ώστε στο μέλλον να οργανώσει νέα σχέδια και συνεργασίες.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.804 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*