Ξεχώρισε το Γυμνάσιο Βίβλου Νάξου στο 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο στην Πράγα – Παρουσίασε κυκλαδίτικους χορούς

Γυμνάσιο Βίβλου Νάξου
Newsroom
07/03/2024 23:59
 
 
 

 

Το Γυμνάσιο Βίβλου Νάξου ξεχώρισε για ακόμη μία φορά στο εξωτερικό, συμμετέχοντας επιτυχώς στο 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο της ΕΛΕΜΑΣΥΝ, που πραγματοποιήθηκε από την 1η έως την 5η Μαρτίου 2024 στην Πράγα. Η συμμετοχή ενσάρκωσε την πλούσια παράδοση των Κυκλαδίτικων χορών μέσα από την εργασία με τίτλο «Οι Κυκλαδίτικοι Χοροί: Ένα Παράθυρο στην Παράδοση των Νησιών», παρουσιασμένη από 12 μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου υπό την επίβλεψη των καθηγητριών Μαρίας Αξαοπούλου και Ζωής Παπαπούλιου.

Γυμνάσιο Βίβλου Νάξου

Η παρουσίαση, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, κέρδισε τις εντυπώσεις και έλαβε θερμά χειροκροτήματα, όχι μόνο για την ποιότητα της εργασίας αλλά και για τη συνολική παρουσία των παιδιών. Αυτή η εμπειρία αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για τους μαθητές να δουλέψουν ως ομάδα, να γνωρίσουν συνομηλίκους από άλλες χώρες και να αλληλεπιδράσουν με τις εργασίες τους.

Γυμνάσιο Βίβλου Νάξου

Η διοργάνωση, που υποστηρίχθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Οικουμενικό Πατριαρχείο και προσέφερε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Γυμνάσιο Βίβλου Νάξου

Το Γυμνάσιο Βίβλου Νάξου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στην ΕΛΕΜΑΣΥΝ για την πρόσκληση, καθώς και στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, τους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους χορηγούς για την υποστήριξη και την παραχώρηση των παραδοσιακών στολών. Η επιτυχία αυτής της διοργάνωσης καταδεικνύει τη δέσμευση του σχολείου στην προαγωγή της πολιτισμικής κληρονομιάς και την ανάδειξη της παράδοσης της Νάξου στο διεθνές προσκήνιο.

Η ανακοίνωση του σχολείου

Γυμνάσιο Βίβλου Νάξου

«Η συμμετοχή μας στο Διεθνές αυτό Μαθητικό Συνέδριο ήταν σημαντική εμπειρία για τις μαθήτριες και τους μαθητές του σχολείου μας. Εκτός του ότι είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν μεταξύ τους ως ομάδα για την πραγματοποίηση της εργασία τους, γνώρισαν μαθήτριες και μαθητές άλλων σχολείων, παρακολούθησαν τη δουλειά τους και αλληλεπίδρασαν μαζί τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά που το σχολείο μας συμμετέχει με επιτυχία παρουσιάζοντας εργασία σε διεθνές μαθητικό συνέδριο (Βενετία, Δεκέμβριος 2019, Φλωρεντία, Μάρτιος 2023, Πράγα, Μάρτιος 2024) και αυτό το γεγονός μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Ευχαριστούμε θερμά την ΕΛΕΜΑΣΥΝ, διοργανώτρια του συνεδρίου για την πρόσκληση συμμετοχής του σχολείου μας και ιδιαίτερα τον κ. Ευστράτιο και την κα Τίνα Γεωργουδή. Ευχαριστούμε ακόμα τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους των χωριών Αγίου Αρσενίου και Γλινάδου για τις παραδοσιακές στολές που δάνεισαν στα παιδιά για τις ανάγκες της παρουσίασης μας, καθώς επίσης τους χορηγούς, Ομάδα Αιγαίου και Αιγέας ΑΜΚΕ για τις δωρεές τους για την κάλυψη μέρους των εξόδων της μετακίνησής μας και γενικότερα όλους όσοι συνέβαλαν στην προετοιμασία και υλοποίηση του εγχειρήματός μας. Αδημονούμε για την επόμενη συμμετοχή μας του χρόνου!».

Γυμνάσιο Βίβλου Νάξου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

(Visited 413 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*