Πότε κλείνουν δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί για καλοκαίρι – Ψηφιακό φροντιστήριο από Σεπτέμβριο

Newsroom.
08/06/2024 00:35
 
 
 

Στα μέσα Ιουνίου ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά – Από τον Σεπτέμβριο στη ζωή μας το ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο

Λίγο παραπάνω από μία εβδομάδα έμεινε για το τέλος της σχολικής χρονιάς. για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων.

Τελευταία ημέρα λειτουργίας των σχολικών μονάδων, κατά την οποία θα αποχαιρετίσουν συμμαθητές και δασκάλους για το καλοκαίρι, είναι η επόμενη Παρασκευή, 14 Ιουνίου.

Όπως κάθε χρόνο οι δημόσιοι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα μείνουν ανοιχτοί έως και τις 31 Ιουλίου και θα κλείσουν μόνο τον Αύγουστο. Έως και τα τέλη του επόμενου μήνα λοιπόν λειτουργούν κανονικά από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 7:00 πμ έως 4:00 μμ.

Η επιστροφή στα θρανία
Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία. Οι δάσκαλοι και καθηγητές θα έχουν επιστρέψει στο πόστο τους ήδη από τις 2 Σεπτεμβρίου.

Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 08:15 για τον καθιερωμένο Αγιασμό.

Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο στα σχολεία
Από τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα μπει στη ζωή των μαθητών και το ψηφιακό φροντιστήριο. Θα αφορά μαθητές από την πρώτη δημοτικού μέχρι και την τρίτη λυκείου, ενώ μέχρι τώρα υπάρχει διαθέσιμο υλικό για τα μαθήματα της γλώσσας και των μαθηματικών, το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται.

Ειδικά για τους μαθητές της τρίτης λυκείου θα λειτουργήσει ψηφιακό φροντιστήριο πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων ώστε να μπορούν να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα δίνει τη δυνατότητα να υποβάλλονται ζωντανά ερωτήσεις από τους μαθητές και να απαντώνται.

Σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο και το ψηφιακό σχολείο. Σε ορισμένες εξαιρετικά απομακρυσμένες νησιωτικές και άλλες περιοχές όπως παράδειγμα η Γαύδος, θα εφαρμοστεί ένα υβριδικό σύστημα διδασκαλίας.

Δηλαδή, θα υπάρχουν με φυσική παρουσία τρεις εκπαιδευτικοί στο σχολείο για τα βασικά μαθήματα και τα υπόλοιπα θα διδάσκονται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Για τους γονείς θα λειτουργήσει η εφαρμογή e-parents, ώστε να μπορούν να ενημερώνονται σε πρώτη φάση για τις απουσίες, τη βαθμολογία των μαθητών και τις ανακοινώσεις των σχολείων. Το Ψηφιακό Σχολείο – digitalschool.gov.gr θα αποτελεί μια ολοκληρωμένη ψηφιακή πύλη της σχολικής εκπαίδευσης για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 144 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*