Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νάξου μαθαίνουν τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής στο «Δουκάτο»

Newsroom
04/05/2025 13:38
 
 
 

Μια μοναδική εκπαιδευτική επίσκεψη με πολύ γλύκα και βιωματική μάθηση για τους μαθητές του Γ1 στο πλαίσιο προγράμματος etwinning

Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Γ1 του 2ου Γυμνασίου Νάξου, την Παρασκευή 2 Μαΐου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος etwinning.

Δουκάτο

Οι μαθητές επισκέφθηκαν το εστιατόριο «Δουκάτο» στη Χώρα Νάξου, όπου τους υποδέχθηκαν με χαμόγελο και ενθουσιασμό οι σεφ Μάκης Καραγιάννης και Πάρης Χαλκιάς. Οι δύο επαγγελματίες της γαστρονομίας ξενάγησαν τα παιδιά στον κόσμο της κουζίνας και ειδικότερα στη ζαχαροπλαστική, αποκαλύπτοντας τα μυστικά της παρασκευής του παραδοσιακού γλυκού «μελαχρινό» – μιας εκδοχής καρυδόπιτας με τοπικό άρωμα.

Δουκάτο

Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στην όλη διαδικασία, από το ζύγισμα και την ανάμειξη των υλικών μέχρι την τελική γευσιγνωσία, βιώνοντας από κοντά μια ξεχωριστή βιωματική δράση που συνδύασε τη μάθηση με τη δημιουργία και την απόλαυση.

Δουκάτο

Το σχολείο εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στους δύο σεφ για τη φιλοξενία, την υπομονή, την ευγένεια και τη μεταδοτικότητα που επέδειξαν, μετατρέποντας μια σχολική επίσκεψη σε μια αξέχαστη εμπειρία.

«Μάθαμε, δημιουργήσαμε, συνεργαστήκαμε και – κυρίως – απολαύσαμε!», αναφέρουν χαρακτηριστικά μαθητές και υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Νάξου.

Δουκάτο

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 816 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*