Στη Νάξο το φετινό Θερινό Σχολείο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (πρόγραμμα και αίτηση συμμετοχής)

 
 
 

fysiki mathitis

Από τις 27 έως τις 31 Αυγούστου θα διεξαχθεί φέτος στη Νάξο το Θερινό θεματικό Σχολείο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών με τίτλο «Μία Φυσική… Περιήγηση στην Νάξο».

Το Σχολείο απευθύνεται σε μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, καθώς και σε μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου. Το πρόγραμμα του θα αποτελείται από 2 διαλέξεις καθημερινά, πειραματικές δραστηριότητες, αλλά και εκδρομές και ψυχαγωγία και θα διεξαχθεί σε δύο ζώνες: Μία για τους μαθητές της Α/θμιας και μία για τους μαθητές της Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Μέσω του Θεματικού Σχολείου, οι μαθητές:
*μελετούν και αξιολογούν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από την παρατήρηση και την πειραματική διαδικασία,
*χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο, καθώς και τις έννοιες που τις συνοδεύουν,
*εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες, οι οποίες έχουν δημιουργήσει μνημεία ιδιαίτερου κάλλους και των οποίων η μελέτη δίνει ανεκτίμητες πληροφορίες για τη δράση του ανθρώπου σε μεγάλες χρονικές περιόδους,
*αποκρυπτογραφούν την ανθρώπινη οντότητα και το μεγαλείο των επιτευγμάτων της.
Σκοπός του Θεματικού Θερινού Σχολείου είναι αφενός η διδασκαλία για εξερεύνηση και αποκωδικοποίηση της σχέσης Επιστήμης και Τέχνης (ώστε να καταστήσει τους μαθητές ικανούς να εκτιμούν τον φυσικό κόσμο και να κατανοούν τη συμβολή των φυσικών επιστημών σ’ αυτόν) κι αφετέρου η μέθεξή τους στη διαμόρφωση του Κόσμου της Τέχνης, όπως αυτός δημιουργήθηκε παράλληλα με την άνθιση των Θετικών Επιστημών, με επισκέψεις σε σημαίνοντες αρχαιολογικούς χώρους, προβολή φιλμ κ.ά.
Οι εργασίες του Σχολείου, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Βίβλου και θα είναι δωρεάν για τους μαθητές της Νάξου.
Σημειώνεται ότι από το 2007 έως το 2017, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών έχει υλοποιήσει 65 Θερινά Σχολεία στην Αίγινα, τα Γιαννιτσά, την Ερέτρια, τη Ζάκυνθο, τη Θεσσαλονίκη, την Ιστιαία, την Κεφαλονιά, τη Μεσσήνη και την Παραμυθιά.

 

Προϋποθέσεις συμμετοχής
*Για μαθητές Β/θμιας: Βαθμός Προαγωγής μεγαλύτερος από 16 ή καλή κατάταξη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής
*Για μαθητές Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού: Ετήσιος Βαθμός 10

Κόστος: 150 € ανά άτομο (συμπεριλαμβάνονται διαμονή, διατροφή, έντυπο υλικό, βεβαίωση παρακολούθησης) για μαθητές εκτός Νάξου. Κατάθεση του ποσού στον λογαριασμό στην τράπεζα Εurobank: 0026.0327.40.0200253706 (IBAN: GR2402603270000400200253706).
Η αίτηση μαζί με το καταθετήριο, αποστέλλονται με e-mail στο eefpan2017@gmail.com (υπόψιν κας Κλειδέρη).

Πληροφορίες-Εγγραφές:
*Γεώργα Αναστασία (2103635701, 15:00-19:00)
*Κλειδέρη Παρασκευή (6977036846)

Κατεβάστε εδώ την αίτηση συμμετοχής

 

Το πρόγραμμα για τους μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού

fysiki dimotiko 2018 1

fysiki dimotiko 2018 2

 

Το πρόγραμμα για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

fysiki gymnasio lykeio 2018 1

fysiki gymnasio lykeio 2018 2

(φωτό: parallaximag.gr)

(Visited 119 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*