VIDEO: Αγιασμός στο 1ο Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Νάξου (φώτος)

 
 
 

1o gymnasio agiasmos 2018 1

Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές που πέρασαν σήμερα τις πόρτες σε περισσότερα από 10.000 σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, της χώρας.

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με το πρώτο κουδούνι, που σημαίνει επιστροφή στην κανονικότητα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σε διαφορετικές ώρες τελέστηκε ο αγιασμός στα σχολεία του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από τους εκπροσώπους της Μητρόπολης Παροναξίας και την παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των εκπαιδευτικών και των μαθητών. 

Αγιασμός στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου

Στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου ο Αγιασμός τελέστηκε στις 9:00 το πρωί από τον π. Κωσταντίνο Λιανό και την παρουσία του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Φώτη Μαυρομάτη, του αντιδημάρχου Δημήτρη Λιανού και του προέδρου της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Αρτέμη Ψαρρού. Παρόντες ο διευθυντής του σχολείου Στράτος Φουτάκογλου οι εκπαιδευτικοί και φυσικά οι μαθητές οι οποίοι παρέλαβαν και τα βιβλία τους. 

1o gymnasio agiasmos 2018 3

Αμέσως μετά τον Αγιασμό διαβάστηκε το μήνυμα του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου και το λόγο πήρε ο δήμαρχος κ. Μαργαρίτης ο οποίος ευχήθηκε στα παιδιά “υγεία” και “καλή πρόοδο”. Ο κ. Μαργαρίτης αναφέρθηκε στα έργα και τις παρεμβάσεις που έγιναν στο σχολείο όπως οι αίθουσες της δεξιάς πτέρυγας που αποκαταστάθηκαν και θα λειτουργήσουν μετά από 12 χρόνια που ήταν κλειστές, η διαμόρφωση του αμφιθεάτρου (έργο που είναι ακόμα σε εξέλιξη), δάπεδο, παγκάκια, ταμπέλα κ.λπ. Ο κ. Μαργαρίτης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο της δευτεροβάθμιας επιτροπής του δήμου τον κ. Αρτέμη Ψαρό “για το ζήλο και τη δουλειά του” ώστε να παραδοθεί το σχολείο στους μαθητές. 

1o gymnasio agiasmos 2018 5

Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκε στους μαθητές και ο διευθυντής του σχολείου Στράτος Φουτάκογλου ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του κτηρίου (το οποίο λειτουργεί από το 1922) και «στις σπουδαίες προσωπικότητες» που έχουν αποφοιτήσει από αυτό. «Το ανθρώπινο δυναμικό είναι αντάξιο της ιστορίας του σχολείου» επεσήμανε και ζήτησε από τους μαθητές να δείξουν εμπιστοσύνη στους καθηγητές τους. 
«Το σχολείο μας είναι ελκυστικό» είπε και υποσχέθηκε στους μαθητές πολυήμερες εκπαιδευτικές εκδρομές όπως και την προηγούμενη σχολική χρονιά, εισπράττοντας το δυνατό χειροκρότημα των παιδιών.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ιστορικό αμφιθέατρο του σχολείου «που παίρνει άλλη όψη» και είναι στη διάθεση των μαθητών μετά από 18 χρόνια. Όπως είπε από εκεί «πέρασαν» μεγάλα ταλέντα όπως ο Ιάκωβος Ψαρράς και ο Λευτέρης Ελευθερίου.

https://www.youtube.com/watch?v=b0pIrSAjOf8 

Αγιασμός στο ΓΕΛ Νάξου

gel agiasmos 2018 5

Στις 10:00 το πρωί τελέστηκε ο αγιασμός στο Γενικό Λύκειο Νάξου από τον π. Κωνσταντίνο Κύλη. Αμέσως μετά τον αγιασμό διαβάστηκε το μήνυμα του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου αλλά και το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου. Παρόντες στην τελετή αγιασμού και έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ήταν ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός και ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Αρτέμης Ψαρρός. Παρόντες επίσης ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και οι μαθητές οι οποίοι προμηθεύτηκαν και τα βιβλία τους.

gel agiasmos 2018 7

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Ματθαίος Χατζηπέτρος καλωσόρισε τους μαθητές, τους ευχήθηκε «υγεία, δύναμη και καλή πρόοδο» και τους κάλεσε να αισθάνονται δίπλα τους, τους εκπαιδευτικούς, όπου όλοι μαζί με «σύμπνοια και ομοψυχία» θα φέρουν σε πέρας τη νέα σχολική χρονιά.

gel agiasmos 2018 9

Ο δήμαρχος αποκάλεσε «καμάρι μας» το Γενικό Λύκειο Νάξου καθώς κάθε χρόνο είναι το πρώτο σε επιτυχόντες μαθητές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. «Να συνεχίσετε τις επιτυχίες του σχολείου» ευχήθηκε και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς «για την καλή δουλειά που κάνουν» αλλά και τους συνεργάτες του και ιδιαίτερα τον Αρτέμη Ψαρρό που βοήθησαν να λυθούν τα προβλήματα του σχολείου και να παραδοθεί σε άριστη κατάσταση στους μαθητές.

gel agiasmos 2018 1

Τις ευχές του για τη νέα σχολική χρονιά έδωσε μέσα από το naxostimes.gr και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης. «Είμαστε περήφανοι που ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά χωρίς κανένα πρόβλημα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου» είπε τονίζοντας ότι προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι η παιδεία. Τέλος γνωστοποίησε ότι την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να γίνουν και τα εγκαίνια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου.

https://www.youtube.com/watch?v=3wDqrEszKZ4&t=6s 

Σημειώνεται ότι από τη νέα σχολική χρονιά, σε ορισμένες τάξεις, οι μαθητές θα έχουν καινούρια βιβλία σε συγκεκριμένα μαθήματα. Ειδικότερα, νέο βιβλίο θα έχουν τα Μαθηματικά της Ε’ Δημοτικού, τα Γερμανικά της Α’ Λυκείου, τα Γαλλικά της Β’ Λυκείου, καθώς επίσης και το μάθημα «Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία» της Β’ Λυκείου.

1o gymnasio agiasmos 2018 2

1o gymnasio agiasmos 2018 4

gel agiasmos 2018 3

gel agiasmos 2018 2

gel agiasmos 2018 6

(Visited 153 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*