Συνάντηση Λεονταρίτη και εκπροσώπων της σχολικής κοινότητας της Σύρου για τη μεταφορά μαθητών

 
 
 

metafora.mathiton

Η αναζήτηση τρόπων για την ομαλή μεταφορά των μαθητών και των μαθητριών από και προς το ΓΕ.Λ. Σύρου και το ΕΠΑ.Λ. Σύρου ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν χθες το μεσημέρι εκπρόσωποι των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑ.Λ. με τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο διευθυντής του ημερήσιου ΕΠΑ.Λ. Σύρου Νίκος Βουτσίνος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑ.Λ. Σύρου Κυριακή Βαρβαρήγου, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑ.Λ. Σύρου κ.κ. Στέλλα Γρυπάρη και Χαρά Λαμπρινάκου, η μαθήτρια του ΕΠΑ.Λ. Σύρου Μαρία Γκαλίτση και η μαθήτρια του ΓΕ.Λ. Σύρου Στέλλα Καββαδία, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Τμήματος Προμηθειών της Δ/νσης Οικονομικών Κυκλάδων.
Οι εκπρόσωποι των μαθητών και των γονέων εξέφρασαν την αγωνία τους για το συγκεκριμένο θέμα και ζήτησαν την άσκηση πίεσης για την εξεύρεση μόνιμης λύσης που να εξυπηρετεί τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας, ενώ από την πλευρά του, ο κ. Λεονταρίτης ξεκαθάρισε ότι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου δεν έχει δικαίωμα μεταφορικού έργου, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η ισχύουσα νομοθεσία δυστυχώς δεν λαμβάνει υπόψη της την γεωγραφική ιδιαιτερότητα και ιδιομορφία των νησιωτικών περιοχών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρκετά προβλήματα για τα οποία διαμαρτύρονται δικαιολογημένα οι μαθητές.
Ωστόσο, ο αντιπεριφερειάρχης επανέλαβε την πρόθεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ίδιου προσωπικά να σταθεί ξανά συμπαραστάτης στην προσπάθεια μαθητών και γονέων για τροποποίηση της υπάρχουσας νομοθεσίας όσον αφορά στην μεταφορά μαθητών στις Κυκλάδες.
«Πρόκειται για ένα πολύπλοκο θέμα, για το οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει προτείνει επανειλημμένως λύσεις προς την κυβέρνηση, δυστυχώς χωρίς να έχει υπάρξει ανταπόκριση. Είναι στενάχωρο να διαπιστώνεις το πρόβλημα, το οποίο είναι χρόνιο και να μην μπορείς να βοηθήσεις. Εμείς δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε στο πλευρό μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, συμβάλλοντας στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος τους» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Λεονταρίτης.

(Visited 19 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*