VIDEO: Κατάληψη στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου για το Μακεδονικό

 
 
 

katalipsi makedoniko 2018 2

Στο χορό των κινητοποιήσεων για το «Μακεδονικό» μπήκαν σήμερα οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νάξου που από νωρίς το πρωί τελεί υπό κατάληψη.

Στην εκπαιδευτική κοινότητα επικρατεί αναβρασμός σε όλη τη χώρα, καθώς μέρα με τη μέρα αυξάνονται τα σχολεία που προχωρούν σε καταλήψεις ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.

Οι μαθητές είναι συγκεντρωμένοι στο υπό κατάληψη σχολείο και έχουν αναρτήσει στα κάγκελα την ελληνική σημαία και πανό με το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική».

katalipsi 1o gymnasio nyxta 1

Η κατάληψη ξεκίνησε από πολύ νωρίς το πρωί (περίπου στις 05:00) και στο πλευρό των μαθητών βρίσκεται ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Την ανησυχία του για το σχολείο εξέφρασε στο naxostimes.gr ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Στράτος Φουτάκογλου. «Ελπίζω όλα να λήξουν ομαλά και να μην δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα σε ότι αφορά το κτήριο αλλά και σε ότι περιέχει αυτό» είπε.

katalipsi makedoniko 2018 3

Ο π. Συμεών μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τόνισε στο naxostimes.gr ότι οι γονείς βρίσκονται από πολύ νωρίς το πρωί εκεί προκειμένου να περιφρουρήσουν την τάξη και να λήξει ειρηνικά η κατάληψη.

Οι μαθητές από την πλευρά τους σημειώνουν ότι κανείς δεν τους καθοδηγεί όπως από κάποιους ειπώθηκε. Τόνισαν επίσης ότι η δική τους κατάληψη, όπως και πολλών ακόμα σχολείων είναι μια συμβολική πράξη για το θέμα της Μακεδονίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάληψη των μαθητών του 1ου Γυμνασίου θα συνεχιστεί και την Παρασκευή.

{youtube}e41DjONEbNs{/youtube}

(Visited 18 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*